Haberler

En büyük Mini sahnede




2017 Mini Countryman, Los Angeles Otomobil Fuarı’nda otomobil tutkunlarıyla buluştu.

Selefine göre 20 cm daha uzun olan yeni Countryman, 74 mm daha uzun olan aks mesafesiyle de Mini’nin bugüne kadar ürettiği en büyük otomobili oldu.

Büyüyen boyutlar sayesinde arka tarafta daha iyi bir yaşam alanı sunan yeni Countryman, arka koltukları yatırıldığında 1350 litrelik bagaj hacmi sunuyor.

Mini’den yapılan resmi açıklamalara göre yeni jenerasyon Countryman, büyüyen boyutlarına rağmen sportifliğinden ve kalitesinden hiçbir şey kaybetmedi. Aksine, yeni Countryman’de büyük iyileştirmeler yapıldı. Yükselen oturma pozisyonu sayesinde yeni Countryman, kullanıcılarına ”kaliteli SUV” hissi verecek.

Yeni Countryman, 1.5 litre hacmindeki 3 silindirli benzinli motor, 2.0 litre hacmindeki 4 silindirli benzinli motor ve 1.5 litre hacmindeki plug-in hibrit motor ile piyasaya sürülecek.

Mini’nin açıklamasına göre 1.5 litrelik benzinli motor 136 beygir güç ve 220 Nm tork üretirken, 2.0 litrelik benzinli motor 192 beygir güç ve 280 Nm tork üretiyor.

Yeni Mini Countryman, aktarma organı olarak 6 ileri manuel şanzıman ve 8 ileri Steptronic otomatik şanzıman ile satın alınabilecek.

Mini’nin 4 çeker sistemi ALL4 ise artık 1.5 litrelik benzinli motor ile satın alınabilecek.

Yeni Mini Countryman, 2017 yılında satışa sunulacak.

Emrullah TEKGÖZ

1994'te doğdum. Atılım Üniversitesi İşletme (İngilizce) okumaktayım. Otomobil tutkum hayatımda her zaman büyük yeri olan AE101'in efsanevi mekanik tınısıyla başladı, E46 320i ve E39 540i ile bu tutku yerini aşka bıraktı. Bu aşk atmosferik Avensis 3 FL ile devam etmekte.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu