Haberler

Mercedes’in inanılmaz İngiltere yolculuğu




Ağaç yaşken eğilir.” çoğu durumda işimize yarayan ve kulağa doğru gelen bir söz ancak konumuz G Serisi gibi arazi konusunda her şeyi bilen bir araç olunca ona bir şeyler öğretmenize gerek kalmıyor. Mercedes ise bu yolculuk için hepsi 4Matic yani 4 çeker sistemine sahip otomobillerden 12 tanesini görevlendirdi. Bu 12 otomobilin 8’i ise G serisiydi. Geriye kalan modeller ise GLE ve GLS‘lerden oluşmaktaydı.

Bu otomobillere verilen görev ise aslında gayet basit: Adanın bir ucundan diğer ucuna kadar asfalt yolları kullanmadan yolculuk etmek. Fotoğraflarda ve video gördüğünüz otomobillerin hepsi lastikleri dışında tamamen standart haldeydiler.

Bu yolculuğun arka planındaki düşünce ise Mercedes’in sahip olduğu SUV üçlüsünün arazi yeteneklerini göstermekti. Firma grubun en tecrübeli ismi tabii ki sahip olduğu 3 kilitli diferansiyeli ile G Serisi‘nden Graz, Avusturya’da bulunan tesislerde günde sadece 15 tane üretim yapılmakta. Gelecek yıl değişecek olan W464 G Serisi ise herkesin sevdiği kutumsu şeklini koruyacak gibi gözüküyor.

Diğer modeller ise eskiden gelen “M” ve “GL” isimlerini değiştirerek GLE ve GLS olarak anılmaya başlanan SUV’ler oldu. İki SUV’ninde yakın gelecekte değişeceğini hatırlatmakta fayda var.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu