Haberler

2018 BMW X3 M Sport paketi ile görüntülendi




Fotoğraflanan her iki test aracı da bol miktarda kamuflaj ile gizlenmiş olsa da M Paket‘li olan model kendisini egzoz çıkışları, mavi fren kaliperleri, daha büyük hava girişlerine sahip tamponlar ve diğer modele göre daha büyük olan jantlar gibi detaylar ile ele vermekte.

3. nesil X3‘ün fotoğraflara bakarak şu anki modele göre daha büyük boyutlara sahip olacağını söyleyebiliriz. Önceki nesil X5‘in boyutlarına sahip olabileceği ile ilgili söylentiler de bulunmakta. BMW’nin son modellerinde olduğu gibi yeni X3 de CLAR platformunu kullanmaya başlayacak. CLAR ile birlikte yeni SUV’un güncel modele göre hafifleyeceği söylenebilir.

X3’ün opsiyonel M Paketi’nin yeterli gelmediği durumlar için BMW modelin tarihinde ilk defa X3 M‘i piyasaya sürmeye hazılanıyor. Nürburgring‘de yapılan testler sırasında görüntülenen modelin 500 hp civarında bir güce sahip olması bekleniyor. Bu güç değerleri ile ilerleyen günlerde Mercedes-AMG GLC 63 ile X3 M‘in karşılaştırma videolarını görme ihtimalimiz yüksek.

X3 M’in hemen altında yer alacak modeller ise M40i ile bu modelin dizel versiyonu olan M40d olacaktır. Plug-in Hybrid seçeneğinin ise 2020’de piyasaya çıkması bekleniyor.

Standart modelin 2017 yılı sonuna doğru tanıtımının yapılması beklenirken M versiyonunun bu tarihten aşağı yukarı 1 yıl sonra tanıtılması bekleniyor. X3’ün üretim yeri ise, eskiden olduğu gibi, Birleşik Devletler‘de yer alan Spartanburg fabrikası ile Güney Afrika olmaya devam edecek.

Resim Kaynağı: tr.motor1.com

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. BMW X3'ü çirkin yapmaya kesinlikle and içmiş olmalı. X3'ün her serisi birbirinden çirkin. BMW yönetici olsam hoffmeister kinksiz tasarım yapan adamı işten kovardım. Böyle çirkin tasarımlar BMW'ye hiç yakışmıyor

  2. BMW X3'ü her kasasından nasıl bu kadar çirkin yapmayı beceriyor şaşıyorum doğrusu. X3 her kasasından biraz daha çirkinleşiyor. BMW'nin yerinde olsam X3'ü tasarlayan tasarımcıyı hemen işten kovardım yerine de işi bilen bir tasarımcıyı işe alırdım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu