FeaturedHaberler

Alfa Romeo’nun ilk SUV’u Stelvio tanıtıldı!




Alfa Romeo’dan bir SUV çıkmasını 2003 senesindeki Kamal konseptinden beri bekliyorduk. Bu bekleyiş artık sona erdi. Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Alfa Romeo Stelvio Alfa’nın sportif genlerini SUV vücudu ile birleştiriyor.

Alfa Romeo, Giulia lansmanı ile izlediği; önce en üst modeli tanıtıp, makül modelleri sonradan tanıtma stratejisini Stelvio lasnmanında da uyguluyor. Giulia’da olduğu gibi Stelvio da önce en üst sportif modeli Quadrifoglio versiyonu ile tanıtıldı. Kaputun altında Giulia Quadrifoglio’dan tanıdığımız Ferrari’den devşirme 505 beygir gücündeki 2.9 litrelik çift turbo V6 motor görev yapıyor. Alfa Romeo’nun Q4 isimli dört çeker sistemi ile beraber gelen araç 0-100km/h hızlanmasını bir SUV için etkileyici bir değer olan 3,9 saniyede tamamlıyor.

Stelvio’nun dış görünüşünü iki kelime ile özetlemek gerekirse “Giulia SUV” demek en güzel açıklama olacaktır. Stelvio’ya nereden bakarsanız bakın sedan kardeşi Giulia’dan izler görebilirsiniz. Fakat bu kesinlikle olumsuz bir durum değil, şayet Giulia her geçen gün yeni ödüllere layık görülürken Alfa Romeo’nun Giulia’da kullandığı tasarım dilinden vazgeçmesi gereksiz macera arayışı olurdu. Giulia ile olan benzerlikler iç mekan da devam ediyor. İç mekan benim sportif ve yalın olarak nitelendirdiğim, çok beğendiğim bir tasarım.

161116_alfa_romeo_stelvio_quadrifoglio_03

Quadrifoglio versiyonunda kırmızı dikişli spor koltuklar, karbon fiber dekorlar gibi sportif dokunuşlar aracın sportifliğini içeride de sergilemeye yardımcı oluyor. Quadrifoglio’da opsiyon olarak sadece Brembo seramik frenler, Recaro spor koltuklar ve 900 Watt gücündeki Harman Kardon ses sistemi sunuluyor. Yani Quadrifoglio versiyonu donanım olarak dopdolu geliyor denilebilir.

161116_alfa_romeo_stelvio_quadrifoglio_09

Stelvio Q her ne kadar son zamanlarda gördüğüm en etkileyici SUV olsa da kabul etmek gerekir ki Stelvio’nun Ferrari motorlu sporcu versiyonu pek de akla yatan veya Alfa Romeo’nun satış rakamlarını etkileyecek bir model değil. Bulunduğu sınıfta bir rakibi olduğunu söylemek bile güç. 

Alfa Romeo için asıl önemli olan ise Stelvio’nun düşük donanım seviyelerinde elde edeceği başarı. Giulia’dan tanıdığımız 280 beygir gücündeki 2 litre benzinli ve 210 beygir gücündeki 2.2 dizel motor seçenekleri ile sunulması beklenen Stelvio, bir SUV müşterisinin sportiflik ihtiyacını bu motorlarla da tatmin edecektir. Standart olarak 18 inç jantlar ve Q4 dört tekerlekten çekiş sistemi ile donatılacak olan modellerin rakipleri karşısında nasıl performans göstereceğini ise zaman gösterecek.

Firmaların son zamanlardaki SUV atağı konusunda sizin düşünceleriniz neler? Sizce Q5, X3, XC60, Macan gibi dişli rakiplerine kıyasla tercih edilebilir mi? Yorumlarınızı belirtmeyi unutmayın!

Arda Celik

Çanakkaleliyim, İstanbulda yaşıyorum. Otomobil sevdam nerde ne zaman başlamış bilmesem de kendimi bildim bileli otomobillere aşığım. Alfa Romeo, Porsche ve Volvo en sevdiğim firmalar. WEC yarışlarını takip ediyorum. Otopark.com'u uzun süre takip ettikten sonra bir yardım eli de ben uzatayım diyerek giriştiğim bu macerada, umarım beraber güzel işlere imza atacağız.

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. Bu akımı Almanlar başlattı ve diğer markalar da bunu uygun gördü maalesef. Ancak çok ince detaya bakarsanız ön göğüs Giulia'ya göre daha dik yapılmış. Ayrıca ön farların iç yapısı Giulia'dan farklı ve ön tamponlar da aynı şekilde farklı. Daha detaylı bakmak lazım. Ama dediğiniz gibi maalesef o da boy boy araç yapmaya başlayacak gibi.

    1. O kadar detaya inildiğinde her araç bir birinden farklı ki bahsettiğin çoğu farklılık SUV olmasından kaynaklanıyor. Sonuçta benzerliğin en üst noktada olduğu Mercedes modellerinden olan C ve GLC serisi arasında belirgin farklar var fakat ilk bakışta aynı arabayı alıp SUV yapmışlar gibi duruyor.

    2. Birden fazla eksi atabiliyor muyuz aynı mesaja? 😀 Alman SUV'lerine suç atmadan önce incelemeni öneririm sevgili "alfist" takipçi 🙂

  2. girişimi takdir ediyorum ama boş geliyor bana.Bir de eski alfalar kadar özel ve farklı değilmiş gibi geliyor.Sağdaki ve soldaki havalandırma kanalları c serisi hoperlörler de keza vag da eleştiri gören klima kumandaları ama start-stop +40hp

  3. Seneye biraz ufak halini de yeni Giulietta diye tanıttıklarını şimdiden görebiliyorum.

  4. Alfa Romeo, test surusu yapilir fiyati sorulur begenilir ama alinmaz 🙂 sadece turkiyede de degil, avrupada da ayni, servisi parcasi ikinci eli hep korkutur,.

  5. Alfa Romeo premiumdur rakipleri de Audi, BMW, Mercedestir. Toyota, VW, Honda, Nissan, Hyundai, Opel gibi markalar Alfa’nın rakibi değildir olamazda. Fiat Alfa’yı Maserati seviyesine çekicek vizyon politikasını buna göre ayarladı. Giuletta, Giulia,4C, 8C, Brera daha ne sayayım. Alfa Romeo tasarım ve sürüş zevki ile ön plana çıkan bir marka. VAGbotlara sorsak Alfa premium falan değildir. Alfa Romeo premium bir markadır ama VW değildir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu