FeaturedHaberler

Beklediği değeri göremeyen 7 otomobil




Bazı otomobiller vardır ki fiyatı şişirilir, abartılır, övülür de övülür. Bir örnek vermek gerekirse Honda S2000. Açıkcası otomobili çok seviyorum ama fiyatını abartılı buluyorum.

Peki ya beklenen değeri göremeyen otomobiller de var mı? Kesinlikle varlar. Bu listemizde iyi olan fakat bekledikleri değeri göremeyen 7 otomobili konuk ediyoruz.

MG F

dsc_5259

İlk konuğumuz bir İngiliz. MG markasının F modeli yıllardır beklediği değeri maalesef göremedi. 1.8 litre ortadan motorlu ve arkadan itişli olan MG F’i 30-35 Bin TL arasında satın almak mümkün.

Smart Roadster

custom-smart-roadster-wallpaper-6

Mercedes’in minik markası Smart’ın Roadster modeli tıpkı MG F gibi ortadan motorlu ve arkadan itişli. Otomobilin bir diğer güzel yanı ise, şasisinin kısa olmasından dolayı Smart Roadster, yüksek bir manevra kabiliyetine sahip. Ülkemizde 45 Bin TL’ye bu otomobili satın almak mümkün.

Mini One

f56_one_01_front_3-4_gallery_720

Cooper’ın küçük kardeşi One beklediği değeri göremeyen bir başka otomobil. BMW üretimi olan Mini One’lar eğlenceli sürüşü ve tatlı hırıltılı benzinli motorları ile kesinlikle ilgiyi hak ediyor. Temiz bir Mini One’ı 45-55 Bin TL arasında satın almak mümkün. Eski modellerini daha da ucuza bulabilirsiniz.

Ford KA

streetka_31

İlk Die Cast otomobilim olan Ford KA’ya sempatim büyük. Fakat bu otomobile herkes benim kadar değer vermiyor diyebilirim. Pininfarina tasarım stüdyosunun elinden çıkan 1.6 litre Ford Ka Street boyuna göre büyük işler başaran bir otomobil. 25-35 Bin TL gibi bir mebla ödeyerek bu otomobile sahip olabilirsiniz.

Mazda 3

Tamam hepimiz MX-5 ve RX8’i seviyoruz ama Mazda 3 modeline gereken değeri veremedik gibi. Yenilenen modelini arkadaşıma gösterip, fiyatını söylediğimde “Ben o paraya BMW 3 serisi alırım daha çok havam olur.” demişti. Mazda 3’ün yeni kasasını 75 Bin TL civarında satın almak mümkün.

Saab 9-3

saab-9-3-2-0t-05

Saab 9-3’ü yolda her gördüğümde yanımdakine dönüp “Bak, bak Saab” diye tepki veriyorum. Belki doğru satış stratejileri izleselerdi dünyaya kendilerini sevdirebilirlerdi. Yayın yönetmenlerimizden Can Tangüner’in de dediği gibi “Saab’ı bütün dünya anlamadı.” Oysa ki Saab, Volvo kadar sağlam ve BMW kadar şık görünen otomobiller üretiyordu. Saab 9-3’ü ülkemizde 50 Bin TL’ye kadar bulmak mümkün.

Honda CR-Z

Honda’nın Hybrit modeli CR-Z kesinlikle beklediği değeri göremedi. Belki Vw Scirocco gibi otomatik vites seçeneği olsaydı caddeci tayfa tarafından çok fazla kullanılabilirdi. Asi ve sportifliğin çevreci birleşimi olan Honda CR-Z’yi bir yıl kadar önce Otopark.com’da konuk etmiştik. Bu 1.5 litre hybrit ve manuel vitesli oyuncağı 40 ila 50 Bin TL arasında almak mümkün.

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Saab varken kimse Volvoların güvenliğinden bahsetmezdi bile, Saablar Volvolar'dan da güvenliydi.

  2. Mazda 3'ün tutulması gayet normal tamam atmosferik eyvallah seviyoruz saygı duyuyorum ancak şuana kadar arabanın performas ından memnun kalan birini görmedim,duymadım.Saab'a gelirsek geçmişine bağlı kalan son markalardan dı.

  3. Alfa Romeo 159 da bu kategoriye girmeli bence 10 sene önce çıkmasına rağmen hangimiz hala dönüp bir kere daha bakmıyoruz ki

  4. Abi saab çok mükemmel bi aile arabası ama dediğin gibi değeri bilinmedi 2.eli çok zayıf yoksa alınacak çok güzel bi araba

  5. Türkiye'de nerede tutulmamış araba varsa o arabalar gerçekten araba diyeceğimiz araçlar. Canım ülkemde araba budur deyipte binebilceğin ne kadar araba varsa zaten hepsi tutulmuyor. Bkz: Fiat Stilo/Bravo, Nissan GT-R, Opel Signum/İnsignia, Renault Vel Satis, SAAB modelleri v.s gibi şeklinde liste uzayıp gidiyor tutulmayan araç almak güzel birşey.. eğer parça veya kronik sorunu yoksa, daha ucuza çok daha kaliteli araçlara binilebiliyor..

  6. MX-5,Swift,Alfa'ların hepsi ve bunlar gibi arabaların da ülkemizde çok tutulduğu söylenemez.

  7. Bizim memleketimizde SW kültürü TOFAŞ Kartal ve Renault 12 & TOROS SW satışları bittikten sonra silindiği için birçok markanın SW modellerininde beklediği ilgiyi göremediğini düşünüyorum. Halbuki benim 2 çocuğum falan olsa alacağım tek araç var SW ya da gerçek SUV olur.

    G30 Touring mesela ya da F30 Touring gibi.. Arkası inanılmaz ferah oluyor aracın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu