Haberler

BMW 1 Serisi sedan Çin yolcusu




Guangzhou Otomobil Fuarı‘nda tanıtımı gerçekleştirilen yeni 1 Serisi sedan’ın şu anda sadece Çin’e özel bir model olarak kalması bekleniyor. Pazarlama departmanı çalışanlarından Jochen Koller‘e göre otomobil gençlere yönelik tasarlanmış. Boyutsal dezavantajlarını ise sahip olduğu dinamizm ve sürüş karakteri ile unutturan bir model.

2 Serisi ile birden fazla ortak noktası bulunan model özellikle ön kısımda bunu açıkça belli etmekte. BMW “böbrek“leri halen odak noktası olarak yer almaktayken LED teknolojisini kullanan tasarımı klasikleşmiş çift bölmeli farlar ise ön bölümü tamamlamakta.

İç kısımda ise 8.8 inçlik multimedya ekranı iDrive sistemi ile birlikte çalışmakta. Otomobilde renkli head-up display, çift bölgeli otomatik klima, deri döşeme ve diğer birçok opsiyona yer verilmiş.

İşin mekanik tarafında ise BMW’nin 2 yaşına giren UKL platformunu Mini Cooper ve X1 gibi otomobillerle beraber kullanmaya başlanan 1 Serisi sedan’ın motor seçenekleri ise 136 hp’den başlayıp 231 hp’ye kadar çıkmakta. 118i 136 hp güce, 120i 2.0 litrelik motoru ile birlikte 192 hp ve 231 hp’yi ise 125i model numarasıya satın alınabilecek. Şanzıman olarak ise 6 ileri manuel ve 8 ileri otomatik şanzıman aralarında seçim yapma hakkı yer almakta.

2017’nin ilk yarısı içerisinde sadece Çin pazarında satışı yapılması beklenen modelin rakipleri ise Audi A3, Volvo S40, Citoen DS5 ve diğer modeller. Çin pazarındaki başlangıç fiyatı ise 88 bin TL olarak açıklanan otomobilin satış rakamlarını ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

14 Yorum

  1. Bu görselde ki arka diz mesafesi sanırım gerçekçi değil. Koltuklar en öne kadar çekilmiş haliyle koyuyorlar herhalde. Böyle bir diz mesafesi bu segmentte olmaz yani.

    1. Gerçekte bakarız demek isterdim ama ülkemize gelmiyor gibi gözüküyor şu anlık 🙂

  2. aliserdar demiş ki:

    Gerçekte bakarız demek isterdim ama ülkemize gelmiyor gibi gözüküyor şu anlık :)Hepsini görüntüle…

    En azından testlerde falan görürüz bakalım arka diz mesafesi gerçek mi değil mi anlarız 🙂

  3. Bir düzeltme yapayım; işin ilginç yanı ön koltukların sırtlık hizası tam olarak b sütununa denk geliyor, hatta yolcu koltuğunun sırtlığı b sütununun biraz gerisinde. Normalde öne kadar çekilen koltuğun sırtlığı b sütunuyla aynı hizada olmaz önünde olur. Yani bu diz mesafesinin gerçek olma ihtimali de var şimdi tekrar inceleyince. İlginç gerçekten.

  4. CenkGs demiş ki:

    En azından testlerde falan görürüz bakalım arka diz mesafesi gerçek mi değil mi anlarız 🙂 Bir düzeltme yapayım; işin ilginç yanı ön koltukların sırtlık hizası tam olarak b sütununa denk geliyor, hatta yolcu koltuğu b sütununun biraz gerisinde. Normalde öne kadar çekilen koltuğun sırtlığı b sütunuyla aynı hizada olmaz. Yani bu diz mesafesinin gerçek olma ihtimali de var şimdi tekrar inceleyince. İlginç gerçekten.Hepsini görüntüle…

    Valla tek pazara yönelik olduğu düşünüldüğünde arka koltuk minderlerinin fazla kısa olmasına bu zamanda çok da şaşırmam. =) Bunun dışında geniş açılı ayarlanmış kameranın orta kısmında görüntünün sünmesi veya sündürülmesi de başka bir ihtimal 🙂

  5. berkertekin demiş ki:

    Valla tek pazara yönelik olduğu düşünüldüğünde arka koltuk minderlerinin fazla kısa olmasına bu zamanda çok da şaşırmam. =) Bunun dışında geniş açılı ayarlanmış kameranın orta kısmında görüntünün sünmesi veya sündürülmesi de başka bir ihtimal :)Hepsini görüntüle…

    Ben de kamera açısını düşündüm ama yere paspasların mesafesine bakıyorum, arka koltukların baldır kısmının yani minder kısmının bittiği yer ile ön koltuğun başladığı yer arasındaki boşluğa bakıyorum ciddi fazla duruyor mesafe olarak. Bu araç sedan tabii ki ama 3-5 sene önceki hatchback 1'leri düşündüğümde, bu segmentteki araçların diz mesafesini düşündüğümde bana çok radikal bir genişliği varmış gibi geliyor.

  6. CenkGs demiş ki:

    Ben de kamera açısını düşündüm ama yere paspasların mesafesine bakıyorum, arka koltukların baldır kısmının yani minder kısmının bittiği yer ile ön koltuğun başladığı yer arasındaki boşluğa bakıyorum ciddi fazla duruyor mesafe olarak. Bu araç sedan tabii ki ama 3-5 sene önceki hatchback 1'leri düşündüğümde, bu segmentteki araçların diz mesafesini düşündüğümde bana çok radikal bir genişliği varmış gibi geliyor.Hepsini görüntüle…

    Bir de arka koltuk minderlerini oranlasana. Bana Daewoo Tico ile yarışır gibi geldi minder uzunluğu.

  7. 1 serisi sedan önden çeker olduğu için o diz mesafesi bana normal geldi açıkçası.

    O değil de bir devir sona eriyor resmen 🙁

  8. Türkiye bir sedan ülkesi. Bence sedan arabanın daha güven veren bir duruşu var. Büyük arabanın daha ağır bir duruşu olabiliyor, kalite düşüncesi buradan geliyor olabilir. Mesela Golf’e bakıyorsun, genç arabası gibi duruyor. Jetta’ya bakınca dışarıdan daha heybetli ve pahalı görünüyor. 1-Serisi sedan satış potansiyeline sahip olan ve ülkemizde iş yapabilecek bir model

  9. Araç çok güzel fakat bu pazara geç geldi. Audi ve Mercedes kompakt sedan dan alacaklarını aldılar. Arkadan itişli bir model olmaması ayrı bir eksisi. BMW bu modeli Avrupa’da satmam derse hiç şaşırmam

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu