Haberler

EICMA: Ducati Monster 797 (Dünya Prömiyeri)




Monster modelinde tekrar hava soğutmalı iki valfli motor görmek mükemmel, tıpkı 90’ların başındaki orjinal motorları dinliyormuş gibi. Filizlenmekte olan Monster ailesine yapılan bu ilave Scrambler’dan alınan 803cc Desmodue L-twin motoru kullanmakta. İçeriği tamamen çağdaş, fakat sevimli bir şekilde basit bir model. Ayrıca bu motor, yeni jenerasyon Ducati’leri de peşinden sürükleyecek gibi duruyor.

03-monster-797

Öne Çıkan Özellikler;

  • Hava soğutmalı 803cc L-twin motor
  • 10 kollu hafif tekerlekler
  • Bosch ABS
  • Çelik kafes şasi
  • LCD ekran

Teknik Özellikler;

  • 75bhp
  • 193kg
  • Koltuk yüksekliği 805mm

02-monster-797

Tabiki bu fiyatı Superleggera ile karşılaştırdığınızda bunun gibi dokuz motor daha alıp üzerinde değişiklikler yapabilirsiniz. Fakat Ducati’nin bulundurduğu özellikler ile arasında çok büyük farklar olmayacaktır. Demek oluyor ki bu motor basitleştirildi, fakat aynı zamanda düzeltildi. 75bhp, 69 nm tork, 803cc hava soğutmalı motor, kaydırmalı debriyaj, çift kollu maşa, ayarlanamayan KYB 43mm çatal ve geri sekmesi ayarlanabilen Sachs amortisörler.

04-monster-797

Elektronik desteği minimum tutma taraftarı olan Ducati, Monster 797’e bir çekiş gücü kontrol sistemi koymamış fakat Bosch 9.1MP ABS modülü ile birleştirilen tamamen yeterli bir çift Brembo M4.32 kaliperleri koyan Ducati ani bir duruş anında 797’nin 193kg olan ağırlığını ve sürücünün ağırlığını da kolaylıkla taşıyabilmesini sağlamış. 10 kollu alaşım içeren tekerler için lastik ölçüleri Pirelli Diablo Rosso II’nin standart ölçülerine uygun olarak ön tarafta 120/70 17, arka tarafta ise 180/55 17.

05-monster-797

Çelik şasi nazik borularla oluşturulmuş, ayrıca 16.5 litre yakıt tankı da çelikten yapılmış. Demek oluyor ki bu motor bize uzun ömürlü parçalar sağlayacak. Ayrıca seyahatleriniz ve günlük işlerinizde kullanabileceğiniz yan çanta desteği mevcut.

Uzun sele yükseklikleri ile cebelleşenlere iyi haber! Sonunda 797’de son derece yeterli 805mm yüksekliğinde sele olacak ve sele pozisyonu LCD ekrandan tutun motorun ince hatlarına kadar her yere görüş hakimiyeti sağlayacak şekilde ayarlandı. 797 ayrıca Ducati Multimedya Sistemi ile birlikte geliyor. Bu sistem sizin bağlanabilmeniz için USB girişi de içeriyor.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu