Haberler

EICMA: Ducati 1299 Superleggera – Project 1408 (Dünya Prömiyeri)




Herkesin merakla beklediği bizim de 2 hafta önce haberinizi yaptığımız Ducati 1299 Superleggera, nam-ı diğer Project 1408, dün yapılan Ducati Dünya Prömiyeri (Ducati World Premiere)’nde tanıtıldı.

02-1299-superleggera

Bu motorla Ducati, dünyada motosiklet konusunda bir çok ilke imza atmış oldu. Motosiklette ağırlığı azaltmak için ilk defa şasi, tek kollu arka maşa, kuyruk ve jantlar gibi bir çok parça karbon fiberden yapıldı. Bu şekilde 156 kg kuru ve 167 kg ıslak ağırlığa ulaşıldı. Bu ağırlıkla birlikte -ki KTM RC 390’ın ıslak ağırlığıyla eşit- Panigale 1299’dan alınan motorun 218 HP gibi bir değere yükseltilmesiyle olağan üstü bir güç-ağırlık olanı yakalanmış.

03-1299-superleggera

Öne çıkanlar:

  • Karbon fiber monokok şasi
  • Karbon fiber jantlar ve arka maşa
  • Alüminyum depo
  • Karbon fiber karenajlar
  • Öhlins süspansiyonlar

Veriler:

  • 218 hp
  • 167 kg
  • Sele yüksekliği 830 mm

01-1299-superleggera

Karbon Fiber Kilo Kaybı:

Yeni monokok şasi, kaslı tek kollu maşa, arka kuyruk, karenajlar ve jantlar; hepsi son teknoloji karbon fiberden imal edildi ve hepsi eşsiz Superleggera için.

05-1299-superleggera

Şasi, kompozit yapının içine lamine edilmiş 7075 alüminyum alaşıma sahip ve bu şekilde eskisine göre %40 lık (1.7kg) bir ağırlık düşüşü söz konusu. Aynı şekilde tek kollu arka maşada yapılan işlemle alüminyum emsaliyle karşılaştırıldığında %18 (0.9kg) lık bir ağırlık düşüşü söz konusu. Aynı zamanda karbon jant işinde 1 numara olan BST (Blackstone TEK) tarafından yüksek güçlü karbon fiber jantlar ile donatılan Superleggera 1,4 kg daha hafif ve %18 ön ve %44 arka olmak üzere daha az yuvarlanma direncine sahip.

04-1299-superleggera

Güç ve Kontrol:

Superleggera’nın ciddi şekilde hasas ayarlanmış ve hafifletilmiş 218 hp lik motoru aynı zamanda kapsamlı bir elektronik paketten de faydalanmakta. 6 eksenli bir IMU (atalet ölçüm ünitesi); Ducati çekiş kontrolü (Traction Control), Ducati kayma kontrolü (Slide Control) ve motor freni kontrolü (Engine Brake Control) ‘nü yönetiyor. Bununla birlikte Superleggera’da çift yönlü bir Quick Shifter’a ve yeni ayarlanmış Viraj ABS’sine yer verilmiş ve aynı zamanda bir veri analiz sistemi de bulunuyor.

Yeni şasi düzeni Öhlins süspansiyonlar ve Brembo Frenlerle tamamlanmış. Çoklu ayarlanabilir 43 mm lik Öhlins FL936 ters ön amortisör Panigale R’ın ön amortisöründen 1.35 kg daha hafif. TTX36 arka amortisöründe ise titanyum yay kullanılmasından dolayı 0.5 kg ağırlık düşmüş.

Son olarak Superleggera titanium Akrapovic yarış egzozları, bir yarış camı, plakalık ve yan ayak iptal kiti, yarış ayna kapakları, ön arka paddock standı ve motosiklet kılıfı ile birlikte gelmekte.

02-1299-superleggera-2

 

Aytek Akakça

1992 İstanbul doğumluyum. Elektrik mühendisiyim. Çocukluğumdan beri babam sayesinde başlayan 2 teker ilgim, üniversite yıllarımda Altın Elbiseli Adam adlı YouTube kanalı sayesinde ilk motorumu almamla zirveye ulaşmış durumda. Motor ve bisiklet sporlarını yakından takip etmekteyim. Tam bir doğa aşığıyım. Şuan ise ilk başta severek takip ettiğim Otopark ailesinde haber çevirmenliği yapmakta ve bilgim dahilinde motosiklet incelemelerine yardım etmekteyim.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu