Haberler

EICMA: Ducati Monster 1200 ve 1200S Dünya Prömiyeri




Monster ailesinin en büyük üyesi 2017 model yılı için daha gösterişli bir benzin deposuna, tamamen yeniden tasarlanmış bir spor bir kuyruğa, yepyeni bir far tasarımına ve 1299 Panigale‘den alınan birinci sınıf bir elektronik paketine kavuşuyor.
Güncellenen model tasarım anlamında orijinal modele yaklaşmaya başlamış; çelik depo tıpkı orijinal modeldeki gibi bir “klips” yardımıyla gövdeye bağlanmış.
03-monster-1200-s
Öne çıkanlar:
  • Daha fazla güç
  • Viraj ABS’si
  • Yeni depo tasarımı
Veriler:
  • 150 beygir güç
  • 209 ve 211 kilogram ağırlık
  • 795 ila 820 mm arası sele yüksekliği
 04-monster-1200-s
Motosiklet eskisi gibi 1200 ve 1200S olarak adlandırılacak iki versiyona sahip olacak. İkisi de Testastretta‘nın güncel haliyle 9250 devirde 150 BG güç üreten 11 derecelik DS motoruna ev sahipliği yapacak. Bu değer eski standart versiyondan 15, S versiyonundan ise 5 beygir daha fazla.
07-monster-1200-s
Gidonda yine kapsamlı bir elektronik paketi kendine yer edinmiş. Bu sistem üç farklı sürüş modunu (Sport, Touring ve Urban) ve Bosch’un Viraj ABS‘si ile Ducati’nin “Tek Teker Kontrol Sistemi“ne veri sağlayan “Atalet Ölçüm Ünitesi“ni barındırıyor.
05-monster-1200-s
S versiyonu
S versiyonu ise 48 mm‘lik hem ön hem arkada ayarlı Öhlins süspansiyonlarıyla biraz daha rafine olacak. Model ayrıca, her yerde karşımıza çıkmaya başlayan Brembo M50 kaliperlerin 330 mm‘lik diskleri sarmaladığı kuvvetli bir fren sistemine, özel ‘S’ grafiklerine sahip üç kollu jantlara, LED sinyallere ve ön çamurlukta gündüz farlarına sahip.

Aytek Akakça

1992 İstanbul doğumluyum. Elektrik mühendisiyim. Çocukluğumdan beri babam sayesinde başlayan 2 teker ilgim, üniversite yıllarımda Altın Elbiseli Adam adlı YouTube kanalı sayesinde ilk motorumu almamla zirveye ulaşmış durumda. Motor ve bisiklet sporlarını yakından takip etmekteyim. Tam bir doğa aşığıyım. Şuan ise ilk başta severek takip ettiğim Otopark ailesinde haber çevirmenliği yapmakta ve bilgim dahilinde motosiklet incelemelerine yardım etmekteyim.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu