Haberler

Elektrikli motosiklette devrim: Zvexx




İsviçre’de bir grup mühendis sert çocuk olarak adlandırdıkları inanılmaz derecede güçlü elektrikli motosikletlerini ortaya çıkardı. Elektrikli motosiklet kavramı ülkemizde son dönemde fazlasıyla yaygınlaşmaya başlamış olsa da Zvexx onlardan bir asır kadar ilerde gibi gözüküyor.

zvexx-1

Zvexx Motorcycle” adı altında toplanan mühendisler öfke dolu elektrikli bir tork makinesini yine Zvexx adıyla piyasaya bomba gibi fırlatmaya hazırlanıyor. Şirketin açıklaması şu şekilde :

“Eğer bu motosikleti beğendiyseniz, şimdilik kendiniz tasarlamak zorundasınız. Bu motosikletin eşi benzeri bulunmamaktadır. Çok sık karşılaştığımız gibi bir 3D sanatçının çalışması değil, oto şovlar için hazırlanan gerçekte yollarda hiç bulunmayacak fütüristik konsept modellerden değil. Zvexx gerçek bir motosiklettir. Aslında, İsviçre’de Cenevre Gölü yakınlarında yaşıyorsanız Zvexx’i yollarda görmeniz mümkün!”

ekran-alintisi2

Motosikleti 26 adet lityum-iyon batarya hücresi ile donatan firma, toplam gücün 13 kwh olacağını söylüyor. Ayrıca, Zvexx 150 km menzile sahip olacak.

Ama asıl mesele menzili değil, hayvani gücü!

Şirketin paylaştığı veriler şu şekilde:

  • 0 devirden itibaren 1218 nm tork!
  • Bu torkun verdiği güçle 0-80 kilometre saat sürate 3 saniyede çıkabilme
  • Sürücü dahil yaklaşık 355 kg ve 334 mm teker genişiği
  • Bu gücü tekrar doldurmak ise çok kolay; 96 volt’ta 600 ampere kadar kolay

Hedefleri şimdilik motosikleti piyasaya sürmek değil fakat sınırlı sayıda üretilecek Zvexx‘in yaratacağı heyecanı çok merak ediyorlar. Daha fazla bilgi için şirketin websitesini ziyaret edebilirsiniz.

Faik Gökhan Gök

1994 Amasya doğumluyum. Kültür Üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okuyorum. Otopark; senelerdir otomobil hakkında bilgi alırken, şimdi motosiklet hakkında yazabileceğim bir yer olduğu için mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Çok keyifli bir yazı olmuş,elinize sağlık.Umarım motorsiklet camiasının Teslası olacak bu canavarları kısa zaman içinde yollarda görebiliriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu