Haberler

F1 Brezilya GP: Yağmurla mücadelenin galibi Hamilton!




2016 Formula 1 sezonunun sondan bir önceki yarışı olan Brezilya GP’nin kazananı Mercedes GP’nin İngiliz pilotu Lewis Hamilton oldu. Sağanak yağmurdan dolayı 2 defa duraklatılmak zorunda kalan ve pek çok kazaya sahne olan yarışta pilotlar şampiyonluğu düğümü yine çözülemedi.

Hava koşulları ve kazalardan dolayı iki kez durdurulan yarışa pol pozisyonundan başlayan Lewis Hamilton, yağmurun da etkisiyle rahat bir yarış çıkartarak ilk sırayı elde etti. İngiliz pilotun hemen ardından ise şampiyona lideri ve takım arkadaşı Nico Rosberg ikinci sırayı aldı. Bu sonuçla ikilinin arasındaki puan farkı 12’ye düşerken, şampiyon isim Abu Dhabi’deki sezonun son yarışında belli olacak.

Podyumun son sırasını Red Bull’un genç pilotu Max Verstappen kazandı. Özellikle yarışın son bölümlerinde Rosberg ile zorlu bir ikincilik mücadelesi veren Hollandalı pilot, yağmur nedeniyle pite girdiği için kürsünün son basamağına razı oldu.

Doğru lastik stratejisiyle yarışa başlayan ve yarışın büyük bir kısmını podyum aralığında geçiren Force India’dan Sergio Perez yarışın son bölümlerinde Verstappen’e geçilerek dördüncü sırada finiş gördü.

Yarışın başında spin atarak kaza tehlikesi yaşayan ve son sıralara düşen Ferrari’nin Alman pilotu Sebastian Vettel, yarışın durdurulması ve pit stratejisinin de faydasıyla yarışı beşinci sırada tamamlamayı başardı. Brezilya GP’ye üçüncü sırada başlayan Kimi Raikkonen de ilk bölümde yoğun yağışın etkisiyle spin attı, fakat aracı hasar alınca yarışı erken noktalamak zorunda kaldı.

Toro Rosso’dan Carlos Sainz altıncı, Force India’dan Nico Hulkenberg yedinci ve Red Bull pilotu Daniel Ricciardo sekizinci olurken günün en büyük sürprizi Sauber pilotu Felipe Nasr’dan geldi. Yarışa 21. başlayan Brezilyalı pilot kendi evinde dokuzuncu sırayı elde ederek takımına sezonun ilk puanlarını kazandırdı. Böylece Sauber 1 puana sahip olan Manor’u geride bırakarak takımlar şampiyonasında 10. sıraya yükseldi.

Brezilya’da son puan ise sürpriz bir şekilde McLaren Honda pilotu Fernando Alonso’ya gitti. Son turlarda büyük bir yükseliş yaşayan tecrübeli pilot, bitime 1 tur kala Manor pilotu Esteban Ocon’u geride bırakarak son puanın sahibi oldu.

Sezonun son yarışı 27 Kasım’da Abu Dhabi’de düzenlenecek.

Sıra Pilot Takım Motor Süre
1 Lewis Hamilton Mercedes Mercedes 3:01’01.335
2 Nico Rosberg Mercedes Mercedes +11.455
3 Max Verstappen Red Bull TAG +21.481
4 Sergio Perez Force India Mercedes +25.346
5 Sebastian Vettel Ferrari Ferrari +26.334
6 Carlos Sainz Jr. Toro Rosso Ferrari +29.160
7 Nico Hulkenberg Force India Mercedes +29.827
8 Daniel Ricciardo Red Bull TAG +30.486
9 Felipe Nasr Sauber Ferrari +42.620
10 Fernando Alonso McLaren Honda +44.432
11 Valtteri Bottas Williams Mercedes +45.292
12 Esteban Ocon Manor Mercedes +45.809
13 Daniil Kvyat Toro Rosso Ferrari +51.192
14 Kevin Magnussen Renault Renault +51.555
15 Pascal Wehrlein Manor Mercedes +1’00.498
16 Jenson Button McLaren Honda +1’21.994
Esteban Gutierrez Haas Ferrari
Felipe Massa Williams Mercedes
Jolyon Palmer Renault Renault
Kimi Raikkonen Ferrari Ferrari
Marcus Ericsson Sauber Ferrari
Romain Grosjean Haas Ferrari

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bir şey demiyim diyorum ama bugün iki F1 haberi girilmiş biri bir haftalık öteki 10 günlük haber, tamam burası motorsporları odaklı bir site değil ve her haberin çıktığı gibi burada yayınlanmasını beklemiyorum ama bir haber 7 gün sonra da girilmez ki. İşiniz yoğundur erkenden girememişsinizdir anlarım ama bir hafta sonra girmek de absürt oluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu