Haberler

FCA Alfa Romeo’nun yeni platformunu kullanabilir




Alfa Romeo, ilk olarak Giulia modelinde kullandığı yeni platformu Giorgio için 1 milyar dolara yakın para harcadı. BMW, Mercedes ve Jaguar ile aynı klasmanda mücadele eden platform görünüşe göre Alfa’nın çatı şirketi olan FCA grubunun diğer markalarında da kullanılabilir.

Alfa Romeo’nun sedan modeli Giulia ve ilk SUV modeli Stelvio haricinde 6 yeni modelde daha kullanması düşünülen platform ile ilgili Alfa ve Maserati’nin yeni CEO’su Reid Bigland önemli açıklamalarda bulundu. Bigland geçtiğimiz hafta Los Angeles otomobil fuarının açılışında gazeteciler ile yaptığı röportajda; “FCA bu platformu yeni otomobiller üretmek için kullanabilir. Burada sürüş dinamikleri açısından sınıfının en iyisi olan bir mücevher var ve bu yüzden onu Alfa Romeo için özel olarak saklamak gerçekten çok zor olacak.” ifadelerini kullandı.

Giorgio’nun arka ve dört tekerden çekişli yeni FCA modellerinde kullanılabileceğini söyleyen Reid Bigland bu konuda model örneği vermese de gelecekte Dodge ve Maserati’nin Giulia ile aynı platformu paylaşan D sınıfı performans otomobillerini görmek mümkün olabilir.

Öte yandan Alfa Romeo, Giorgio platformuna sahip bütün modellerini 2020 yılına kadar satışa sunmayı planlıyor. Önümüzdeki ay Amerika’da satışlarına başlanacak Giulia Quadrifoglio Verde‘nin yanı sıra Los Angeles otomobil fuarında tanıtılan Stelvio‘nun satışlarının ise 2017’nin ilk çeyreğinde başlanması bekleniyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Alfa Romeo premiumdur rakipleri de Audi, BMW, Mercedestir. Toyota, VW, Honda, Nissan, Hyundai, Opel gibi markalar Alfa’nın rakibi değildir olamazda. Fiat Alfa’yı Maserati seviyesine çekicek vizyon politikasını buna göre ayarladı. Giuletta, Giulia,4C, 8C, Brera daha ne sayayım. Alfa Romeo tasarım ve sürüş zevki ile ön plana çıkan bir marka. VAGbotlara sorsak Alfa premium falan değildir. Alfa Romeo premium bir markadır ama VW değildir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu