Haberler

Ferrari GTC4Lusso’nun Türkiye fiyatı belli oldu




İtalyan süper otomobil üreticisinin Grand Tourer konseptine giriş yaptığı ilk modeli hepimiz hatırlıyoruz – FF. Bu model, geçtiğimiz haftalarda yüzünü ve adını değiştirerek 2016 Paris Otomobil Fuarı‘nda görücüye çıktı. Adı GTC4Lusso olan, dört koltuklu ve dört tekerlekten çekişli otomobil, 2 ay sonunda ülkemizde de satışa çıktı.

Tasarım olarak alışık olmadığımız bir Ferrari olan GTC4Lusso, fastback profiline sahip olsa da aerodinamik açıdan son derece başarılı ve konik yapılı bir coupe tasarımı ile dikkat çekiyor. Tavanın arka tarafında görülen aşağı yönlü eğim, aracın sportif ruhunu vurgulayan ve GTC4Lusso’ya nevi şahsına münhasır görünümünü veren en önemli detaylardan birisi. Şahlanan At standartlarına göre sıra dışı olan bu otomobilin arka bölümünde son derece aşina olduğumuz yuvarlak tasarımlı farlar öne çıkıyor.

Biraz nostalji yaparak aracın adını nereden aldığından da bahsedelim. GTC4Lusso, markanın kurucusu Enzo Ferrari‘nin favori modelleri arasında yer alan 330 GT ve zarif görünümlü, yüksek perfromanslı 250 GT Berlinetta Lusso gibi ünlü seleflerine selam veriyor.

ferrari-gtc4lusso

GTC4Lusso’nun ilginç tasarımı sadece gözlere hitap etmiyor, aynı zamanda aracın arka planında büyük bir aerodinamik plan yatıyor. Kütle yayma verimliliğini arttıran entegre hava girişlerine sahip yeni ön ızgara aracın oturaklı ön bölümünü domine ediyor. Kanatlara baktığımızda ise bir klasik olan 330 GTC’yi andıran hava girişlerini görüyoruz. Arka tarafa doğru devam ettiğimizde tavana yerleştirilmiş bir arka rüzgârlık ve yeni, üç kanatlı difüzör bizi karşılıyor. Tüm bu özellikler, Ferrari GTC4Lusso’ya düşük sürüklenme ve sürtünme katsayısı sunarak aracın performansının yanında verimini de arttırmaya yardımcı oluyor.

Teknik kısıma baktığımızda Paris’te gördüğümüz GTC4Lusso T’nin turbo beslemeli V8 motorunun aksine Ferrari ruhuna daha uygun atmosferik bir ünite ile karşılaşıyoruz. 8,000 d/d’da 690 bg güç, 5,750 d/d’da 697 Nm tork üretebilen V12 motor; aracın durur hâlden 100 km/s hıza ulaşmasını sadece 3.4 saniyede gerçekleştirmenin yanında, süper otomobilin 335 km/s gibi bir maksimum sürat değerine ulaşmasını sağlıyor. GTC4Lusso’yu etkileyici yapan sadece beygir gücü ve tork değerleri değil. Normalde insanların pek ilgilenmeyeceği ancak çok meraklı otomobil sevdalılarının ilgisini çekecek iki küçük detaydan bahsetmek istiyorum. GTC4Lusso’nun güç-ağırlık oranı değeri 2.6 kg/bg. Aynı zamanda benzinli motorun sıkıştırma oranı 13.5:1. Bu değer genellikle 6-12:1 arasında seyreder, bu da Ferrari’nin fastback siluetli coupe modelini çok daha etkileyici yapıyor.

ferrari-gtc4lusso-3

Araçta bulunan bazı teknik donanımlara bir göz atalım. Ferrari patentli 4RM Evo isimli dört tekerlekten çekiş sistemi, GTC4Lusso’nun her türlü koşula uyum sağlamasını hedefliyor. Yine İtalyan üreticinin patentini elinde bulundurduğu Yanal Kayma Kontrol Sistemi (SSC 4.0) en yeni versiyonuyla araçta yerini alıyor. Bu sisteme elektronik diferansiyel (E-Diff) ve SCM-E amortisörlere sahip 4RM-S isimli dört tekerlekten çekiş ve yönlendirme sistemi eşlik ediyor.

676,500 Euro‘luk satış fiyatına sahip model için FerMas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel “Yeni modelden ilk müşteri teslimatımızı yaptık, bir şanslı Ferrari müşterisi daha Türkiye’de GTC4Lussso sahibi olabilecek” dedi

.ferrari-gtc4lusso-1 ferrari-gtc4lusso-2

Kaynak:motor1.com

Berke Çoban

Piri Reis Üniversitesinde Gemi Mühendisliği okumaya çalışan bir PETROLHEAD

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Yani kimseyi küçük görmek istemiyorum ama bu arabayı alacak kadar parası olan adamın ne bu siteye girdiğini ne de fiyatının ne kadar olduğunu umursadığını düşünmüyorum. Yani haberin 1 cümlesi hariç bahsi geçmiyor bile fiyatın, başlığı niye fiyat ile alakalı yapıyorsunuz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu