FeaturedHaberler

Golf makyajlandı!




C segmentinin lider otomobili Volkswagen Golf, sonunda makyajlandı.

Makyaj operasyonuyla selefine göre daha ”premium” bir havaya kavuşan yeni Golf, yeni tampon tasarımı, yeni iç mekanı ve LED teknolojisi ile donatılmış yeni ön-arka farları ile otomobil tutkunlarını şimdiden heyecanlandırdı.

Dış tasarıma baktığımızda, yeni tampon tasarımı ve yeni LED ön-arka farlar dikkat çekiyor. Otomobilin ön tarafında, farlar dışında net bir değişiklik göze çarpmasa da otomobilin arka tarafında işler değişiyor. Özellikle arka farların tamamen LED olması ve tampondaki ”sahte” çift egzoz çıkışı, yeni Golf’e oldukça sportif bir hava katmış.

İç tasarım ise adeta Volkswagen’in teknolojik oyuncakları ile dolu! Ülkemizde ”hayalet gösterge” olarak anılan 12.3 inçlik yeni dijital kadran ve 9.2 inçlik dokunmatik multimedya ekranı, yeni Golf’e daha teknolojik ve modern bir hava katıyor. 12.3 inçlik dijital kadranın, Passat’ta kullanılandan daha büyük olduğunu belirtmekte de fayda var!

Yeni iç ve dış tasarımının yanında, segmentindeki birçok otomobilde dahi olmayan teknolojik donanımlar artık yeni Golf’ün opsiyon listesinde bulunacak. Adaptif Cruise Control, Çarpışma Önleme Sistemi gibi teknolojik donanımların yanında, Volkswagen’in ”Traffic Jam Assist” adını verdiği yarı-otonom sürüş özelliği, yeni Golf’e adeta sınıf atlatacak!

-Yeni Golf hangi motorları kullanacak?

Volkswagen’in, emisyon skandalından sonra yeni hamleler yapacağını hepimiz biliyorduk. Bunun ilk örneği de yeni Golf’te verilmiş oldu. Volkswagen’in açıklamalarına göre yeni Golf, 1.5 litre hacmindeki TSI motorları kullanacak. Yeni motorlar, Bluemotion ve TSI Evo adı altında iki versiyon ile karşımıza çıkacak. Ancak Volkswagen’in bir sürprizi var.

1.5 TSI Bluemotion motor, ekonomik olabilmek için Aktif Silindir Kontrol Sistemi’ni daha farklı kullanacak. Volkswagen’den yapılan açıklamaya göre; sürücü ayağını gazdan çektiğinde otomobil, motorunu tamamen kapatacak ve boşta ilerleyecek. Bu sayede 1.5 TSI Bluemotion, diğer 1.5 TSI motora göre 0.4 litre daha az yakacak! 4.9 litrelik karma yakıt tüketimine sahip 1.5 TSI Evo ise Aktif Silindir Kontrol Sistemi’ni kullanmaya devam edecek.

1.5 TSI Bluemotion, 130 beygir güce ve 200 Nm torka değerlerine sahip olacak. 1.5 TSI Evo ise 150 beygir güç ve 250 Nm tork sunacak. 

Yeni Golf’ün güçlü versiyonları da üretilecek. Yeni Golf R hakkında bir bilgi olmasa da yeni Golf GTI hakkındaki detaylar şimdiden ortaya çıktı. Yeni Golf GTI, 2.0 litrelik TSI motorları kullanmaya devam edecek. Bu motorlar, 230 beygir ve 245 beygir olmak üzere iki farklı versiyon ile satılacak.

Yeni Golf’ün dizel motorları hakkında ise resmi bir açıklama henüz yok. Detayları öğrendiğimizde sizlerle paylaşacağız.

 

 

 

Emrullah TEKGÖZ

1994'te doğdum. Atılım Üniversitesi İşletme (İngilizce) okumaktayım. Otomobil tutkum hayatımda her zaman büyük yeri olan AE101'in efsanevi mekanik tınısıyla başladı, E46 320i ve E39 540i ile bu tutku yerini aşka bıraktı. Bu aşk atmosferik Avensis 3 FL ile devam etmekte.

İlgili Makaleler

13 Yorum

  1. Pek makyaj olmamis ama hadi hayirlisi.
    Klasik bodykit operasyonlari ve iceride yeni oyuncaklar..

  2. Yeni ÖTV koşulları ile yüksek donanım ve yüksek güvenlik önlemleri geniş ekran hayalet gösterge otonom sürüş hayal olur

  3. R line olmsına rağmen tasarım olarak beğenmedim. Bu tasarım çizgileri baydı artık. TR o kadar çok golf doldu ki baydı artık. Biraz ayrıcalık istiyor insan. Bu fiyatları hak etmediğini düşündüğüm golf yeni vergi sistemiyle de hiç alınası olmayacak gözümde. Tabi zevkler ve renkler… diyorum.

  4. hibrit golfun elektrik menzili 30 kmden 300 kmye cikarildi, bence en buyuk yenilik bu ve bunu belirtmemissiniz.

  5. R line olmasına rağmen tasarım olarak beğenmedim. Bu tasarım çizgileri baydı artık. TR o kadar çok golf doldu ki baydı artık. Biraz ayrıcalık istiyor insan. Bu fiyatları hak etmediğini düşündüğüm golf yeni vergi sistemiyle de hiç alınası olmayacak gözümde. Tabi zevkler ve renkler… diyorum.

  6. Golf’ün ve yıllardır zirvede olan markaların tasarımının senelerdir belli bir karakteristiği olmasını anlayamayanlar ile “facelift” kavramının kelime anlamını bilmeyenler buluşup oto-rite olmuşlar.

    Motorundan,farlarına,tamponlarından ghost displaye,multimedia ekrana kadar birçok yenilik gelmişken anca bu kadar boş yorum yapılır. Diğer makyajlanan araçlara ne yenilik gelmiş baktınız mı? yok… Vagcılar,tok kapıcılar diye diye cahilliği örtbas ediyorsunuz.

    Ötv vs gibi vergileri de vag grubu veya kullanıcıları belirlemiyor farkındaysanız.

  7. Volkswagen Golf çok sevdiğim ve sınıfında yıllardır lider olan bir model. Makyajlı Golf gerçekten çok sıkıcı bir tasarıma sahip. Sanırım tasarım olarak VW efsanesi olan Golf 4’ü bir türlü geçemeyecek. Yıllardır hep aynı tasarım. Volkswagen’in artık yeniliklere açık olması gerekiyor. İki resim arasındaki 7 farkı bulun diye bulmacalar vardı, yeni kasayı eskisi ile yanyana koyun 7 fark bulanı tebrik edeceğim

    1. Burak beyin sözlerine katılıyorum. Golf 6 ile Golf 7 arasında hemen hiçbir fark yok. Sadece iki model arasında birkaç değişiklik var onun dışında herşeyi önceki kasayla birebir aynı. VW Golf 7’yi çıkaracağına yerine Golf 8’i çıkarsaydı daha akıllıca ve mantıklıca bir atılım yapardı

      1. Emre bey haklısınız. Volkswagen gibi bir markanın yenilikçi ve yeniliklere açık olması gerekiyor. Golf 7 yerine Golf 8 VW için en büyük atılım olurdu. VW’nin Atlas ve Arteon ile başlayan yeni nesil tasarım çizgisini çok beğeniyorum VW aynı tasarım anlayışını yeni Touareg’e de taşıyacak. Atlas ve Arteon’daki tasarım çizgisini makyajlı Golf’te göremiyorum. Aynı tasarım anlayışını Golf’e de taşımasını ya da yerine Golf 8’i beklerdim

        1. Burak bey haklısınız. VW’nin Atlas ve Arteon da başlayan yeni nesil tasarım çizgisini makyajlı Golf’te de görmek isterdim. VW’nin Atlas ve Arteon’daki tasarım çizgisini makyajlı Golf’e de taşıması gerekirdi ya da Golf 8’i çıkarması en büyük adım olurdu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu