Haberler

Henrik Fisker’ın acelesi yok




Henrik Fisker’ın yeni kurduğu şirketi Fisker Inc.’nin ilk elektrikli otomobili yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Daha önce kelebek kanadı şeklinde açılan kapılarını ön plana çıkaran bir yan profil fotoğrafı otomobil dünyasına sunulan EMotion adı verilen model, gün geçtikçe Henrik Fisker’ın kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla netleşiyor.

Kelebek kanatlı fotoğrafların yayımlanmasından kısa bir süre sonra, Fisker yine Twitter hesabından otomobilin ön kısmının fotoğrafını paylaşmıştı. Şimdi ise otomobilin sol ön çaprazından çekilmiş bir fotoğraf paylaşan Fisker, Fisker otomobillerinin her zaman sürücüsüyle kuvvetli bir duygusal bağ kurduğunu belirtti.

Otomobil ile ilgili öğrenebildiklerimiz ise oldukça sınırlı. Fisker’ın tek şarjda 650 kilometre menzile sahip bir otomobil yapacağı bilgisi daha önce elimize ulaşmıştı. Adaptif LED farlara sahip olacak otomobilin, elebek kanadı şeklinde açılan kapılarından ise dört kapılı bir model olacağını anlamak pek de zor değil. Umuyoruz ki Fisker, Tesla Model X’te sorunlu bir yapıda olan şahin kanatları şeklindeki kapı açılış sisteminden çıkarılan derslerle, daha başarılı ve daha çalışılmış bir sistem ile karşımıza çıkar.

Henrik Fisker’ın önceki şirketi Fisker Automotive, Leonardo DiCaprio ve CeeLo Green gibi bir takım müşterilere sahip bir firma idi. 2013 yılında batan firma, Çin menşeili Wanxiang şirketine satılmıştı. Şu anda Karma ismini taşıyan bu firma ise, Revero adı verilen dört kapılı plug-in hibrit otomobilini satışa sunmaya hazırlanıyor. 130 bin dolar gibi bir etikete sahip olacak otomobil, sadece elektrik motoru çalışırken 80 kilometre yol alabilecek.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu