Haberler

Hyundai’den 40 yılda 23 milyon ihracat başarısı




Dünyanın en hızlı gelişen ve büyüyen otomobil markalarından Hyundai, üretimdeki kalitesini modellerine yansıtarak son yıllarda gözle görülür bir ivme yakaladı. Bu başarısını her alanda sürdüren Hyundai özellikle ihracat konusunda da önemli bir yol katetti. İlk kez 1976 yılında Güney Amerika ülkesi Ekvator’a gönderdiği Pony modeliyle ihracata başlayan marka, bugüne kadar 23 milyondan fazla araç ihraç etti.

Güney Kore’nin ilk seri üretim modeli olan Pony’den sonra yine aynı ülkenin ilk seri üretim elektrikli ve hibrid modeli IONIQ ile bu başarısını sürdüren Hyundai, günümüzde yılda 1 milyon adetten fazla araç ihraç edebiliyor. İhracat macerasının başladığı Ekvator’da bugün tüm modelleriyle özel etkinlikler düzenleyen Hyundai, özellikle bölgede elektrikli modeller üzerine yoğunlaşıyor.

Interbrand tarafından yapılan son sıralamaya göre, uluslararası ihraç başarısı üzerine inşa edilen Hyundai, dünya genelinde altıncı büyük otomotiv markası ve 35’inci büyük marka konumunda. Otomotiv endüstrisi için zorlu bir yıl olmasına rağmen daha zorlu olmasına rağmen, şirketin global marka değeri 2015’ten bu yana yüzde 11 artarak 2016’da 12,6 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Hyundai Assan Otomotiv Sanayi hakkında
Türk tüketicisi, Hyundai markasıyla ilk olarak 1990 yılında Kibar Holding’in Türkiye distribütörü olmasıyla tanıştı. Hyundai, kısa bir süre içinde önemli bir başarıya ulaştığı Türkiye pazarının yüksek potansiyelini ve Avrupa’ya yakın olan konumunu göz önüne alarak denizaşırı ülkelerdeki ilk üretim merkezini Türkiye’de kurma kararı aldı. İzmit’te, 25 Eylül 1995’te temeli atılan ve rekor bir sürede tamamlanıp 1997 yılının Temmuz ayında seri üretime başlayan Hyundai Assan Fabrikası, 20 Eylül 1997’de gerçekleştirilen törenle açıldı. 2016 yılı itibarıyla şu an yıllık 245 bin adetlik üretim kapasitesi bulunuyor. Hyundai Assan İzmit Fabrikası, başta Türkiye ve Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm bölge için üretilip ihraç edilen A segmentindeki i10 ve B segmentindeki i20 modeliyle Hyundai Motor Company’nin Avrupa’ya açılan kapısı olarak büyük bir önem taşıyor. Bugüne kadar 1 milyonun üzerinde araç üreten Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda saatte ortalama 39 araç üretilmekte ve günlük toplam üretim yaklaşık 838 adedi bulmaktadır.

Berke Çoban

Piri Reis Üniversitesinde Gemi Mühendisliği okumaya çalışan bir PETROLHEAD

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Hyundai'nin başarısını görüpte imreniyorum. Hyundai'nin başarısını görüpte imrenmemek mümkün mü? Yazıklar olsun bize ülke olarak Koreliler, Kıbrıslılar, Çinliler kadar bile olamıyoruz. Hyundai gibi bir markamız bile yok. Hyundai'nin başarısını tüm dünya kabul etmiş bizim millet hala Hyundai'ye eleştire dursun.."Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş" Hyundai dünyanın en büyük 4.otomobil markası ve son 10 yılın en çok büyüyen otomobil markasıdır

  2. biz hala osmanlı diyelim 1453 atıp tutalım. 700 senede bir arpa boyu ilerleyemediğimiz yetmiyor gibi daha da geriye gitmişiz. herifler daha savaş atlatalı bizde yardıma gideli ne kadar oldu allah askına adamların 30 senede geldiği noktaya bak. 10 yıl öncede samsunga gülüyorduk şimdi dünya ister kabul etsin ister etmesin apple ın rakibi. hyundai de toyota ve volkswageni fena rakip olarak seçmiş durumda. 10-15 seneye toyotanın ardından herkesi sollayıp 2. liğe yükselmiş olur demedi demeyin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu