FeaturedHaberler

Motor Sporlarının Işık Çağı: Electric GT




Günümüzün en teknolojik yarışı olarak adlandırabileceğimiz Formula E, elektrikli otomobillere ilgisi olanlar için, günümüzde var olan en etkileyici yarış serisi. Hatta elektrikli otomobilleri sevmeseniz bile izlediğinizde gerçekten keyif alacağınızı da eklemek isterim.

Elektrikli otomobiller ile alakalı “Faraday Future” gibi gerçekleştirmesi düşünülen yarışlar da mevcut. Fakat bu zamana kadar hiç biri bu kadar kesin bir adım atmadı. Şimdilik Tesla Model S‘lerin kıyasıya yarışacağı yarışlara hazır mısınız? Karşınızda “Electric GT Championship“.

Electric GT’nin fragmanı niteliğindeki videoda yarış otomobilin özelliklerinden bahsediliyor. Bu yarışlarda Tesla Model S’in arkadan itişli P85 versiyonu kullanılacak. Bu model 416 beygir güç ve 600 Nm tork üretiyor. 

Tabi, tüm yarış ve güvenlik ekipmanları ile özel olarak donatılmış bir Model S’ten bahsediyoruz. Hatta ekipmanlardan ziyade özel olarak genişletilmiş çamurluklar, viraj performansını yükseltecek yeni tamponlar ve spoiler bu otomobilde mevcut. Hatta otomobile hafiflik sağlasın diye gövde panelleri karbon fiberden üretilmiş.

ctyfaa3ukainrmm

Yarışlar ise Avrupa’nın Nurburgring, Brands Hatch, Mugello ve Estoril gibi ünlü pistlerinde yapılacak. Yani ortada ciddi bir organizasyondan bahsediyoruz. Ayrıca yarışlar her hafta sonu yapılacak ve ortalama olarak 60 km sürecek.

Sadece otomobil severlerlerin değil ayrıca teknoloji meraklılarının da ilgisini üzerinde toplayacak olan yeni yarışlar çok heyecanlı olacak gibi duruyor. Electric GT, sizce DTM ve BTCC’nin yerini doldurabilecek mi?

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu