Haberler

Tesla Model S ucuzluyor!




Elon Musk’ın bir dahi olduğu konusunda kimsenin şüphesi yoktur desek yalan olmaz herhalde. Tesla Motors’un patronu, dahice bir fikirle daha, en azından Almanya’yı sallamaya hazırlanıyor. Electrek’in haberine göre, Alman hükümetinin bu yılın başında onayladığı plug-in otomobillerde teşvik yasasının, fiyatı 60.000 Euro altında olan otomobilleri kapsaması üzerine Tesla, otomobillerinin fiyatını düşürmek üzere harekete geçti.

Alman hükümeti, plug-in otomobillerde, otomobil başına 4.000 Euro teşvik sağlanmasını öngören yasayı onaylayarak Tesla’yı zora sokmuştu. Tesla’ya göre ise belirlenen 60.000 Euro’luk fiyat etiketi, hiçbir dayanağı bulunmayan, keyfi olarak seçilmiş bir tutardı.

Tesla, Alman hükümeti tarafından zor durumda bırakılmayı kabullenemedi ve fiyatları aşağı çekmek için çalışmalara başladı. Bu çalışmaların sonucunda ise, dünya üzerindeki bütün Tesla Model S’lerde standart olarak bulunan bazı özelliklerin otomobilden çıkarılarak fiyatın düşürülmesi sağlandı. Çıkarılan özelliklerin arasında navigasyon, hafızalı koltuklar, katlanır aynalar ve geri görüş kamerası bulunuyor. Çıkarılan bu özellikler sonucu oluşan yeni baz donanım seviyesine ise Comfort Package ismi verilerek bir Tesla Model S’in vergiler hariç fiyatı, 60.000 Euro’nun altına başarıyla indirildi.

İçinde bulunduğumuz haftanın başında Tesla, Alman menşeili Grohmann Engineering firmasını üretim maliyetlerini azaltmak ve üretimi hızlandırmak adına satın aldığını açıkladı. Bu satın alma, Elon Musk’ın zihninde Almanya’nın ayrı bir yeri olduğunun da bir ispatı olarak görülüyor. Grohmann Engineering firması, önümüzdeki yıldan itibaren Tesla Grohmann Automation adı ile anılacak ve tahminen 1000’in üzerinde mühendise iş imkanı sağlayacak.

 

 

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu