FeaturedHaberler

Yeni Ford Fiesta Almanya’da tanıtıldı!




Ford Fiesta’nın yeni jenerasyonu, Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen lansman ile tanıtıldı. Etkinlikte yeni Fiesta’nın pek çok ayrıntısı gizli tutulsa da araç büyük teknolojik yenilikler ile geliyor.

2017 Ford Fiesta Avrupa’da dört versiyon olarak satılacak. Ana versiyon olan Titanium’un yanında lüks detayları bulunan Vignale, sportif versiyon ST-Line ve crossover izlenimi veren Active ile model gamı tamamlanıyor.

Yeni Fiesta’nın tasarım çizgileri genel olarak bir önceki kasa ile büyük oranda benzerlik gösterse de yuvarlak hatlara sahip olması hemen dikkat çekiyor. Tamamen yenilenen ön bölümde çamurluklara doğru daha da uzatılan farlar, tasarımı değişen beşgen havalandırma ızgarası ve sportif ön tampon önemli yenilikler arasında yer alıyor. Arka kısımda ise dikey formdan yataya dönüştürülen C şeklindeki stop lambaları araca dinamik bir hava katıyor. Boyut konusunda kesin bir bilgilendirmenin yapılmadığı aracın selefine göre daha uzun olduğu gözlemlenebiliyor.

Ford, yeni Fiesta’da önemli yenilikleri iç mekanda toplamış. Malzeme kalitesinin arttırıldığı belirtilen iç mekanda panoramik cam tavan ferah bir hava katıyor. Orta kısımda 8 inçlik büyük bir multimedya sistemi yer alırken, SYNC3 bilgilendirme sistemi multimedya sistemine entegre bir şekilde geliyor. Ses konusunda Bang&Olufsen ile ortak bir çalışmaya giden Ford, B&O Play ses sistemini Fiesta kullanıcılarına opsiyon olarak sunacak.

Yeni Fiesta’nın kaputunun altında toplam 4 motor seçeneği yer alacak. 100, 125 ve 140 beygir gücündeki 1.0 litrelik EcoBoost motorlar, silindir pasifizasyon özelliğine sahip dünyanın ilk 3 silindirli motorları olarak dikkat çekiyor. Dizel tarafında ise Ford’un 1.5 litre hacminde, 85 ve 120 beygir gücündeki 2 TDCi motoru bulunacak.

Son olarak lansmanda aracın satış tarihi ile ilgili net bilgilerden kaçınılsa da yeni Fiesta’nın Avrupa’da 2017’nin ilk aylarında satışa sunulacağı tahmin ediliyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

43 Yorum

  1. Sislerin kenarlarda kaldığı tampon çok kötü duruyor, onun dışında resmen "şampiyon takımı bozmamışlar" mantığı mevcut dış görünümde.
    İç mekan ise çağ atlamış gibi duruyor, özellikle de orta konsol.
    140hp'lik dizel motor çok canlar yakar.
    Ama mevcut kur ve vergilerle bu araç bile ulaşılabilirliğini baya yitirir, özellikle dolu paketlerinde…

  2. Mevcut kasa gayet basarili cizgilere sahipti dis tasarimi guzeldi. Mondenun focusun yakisikliligindan sonra bu olmamis almayi dusundugum bekledigim bir aracti artik tamamen vazgectim…

  3. Tasarım olarak beklentimin altında kaldı, ön kısımda daha sert bir tasarım beklerdim. İç mekanı Focus'a benzetmişler güzel olmuş ama ekranın o şekilde konumlandırılmasını beğenmiyorum. Motor olarak da yeni EcoBoostların gelmesi güzel olmuş ama keşke 1.6lık atmosferik de dursaydı. Donanımsal açıkları kapatırken sürüş zevkinden ödün vermemeleri güzel olmuş, kendim Mk4 kullanıcısıyım onun keyfini güncel hiçbir arabada alamadım ama Mk7 de gayet keyifliydi. Sürmeden yorumlamak çok doğru olmaz, merak ettiğim araçlardan biri.

  4. ön farlar focus 3 makyajsız kasayı andırıyor fena değil ekranı gömseler iyi olurmuş. eski göstergelerin sportifliği gitmiş 2012 focus mk3 kullanıcısı olarak begenmedim. onun dışında mutlaka iyileştirmeler vardır. yalıtım arka diz mesafesi gibi. motorlara diyecek yok güzel göreceğiz bakalım.

  5. 1.5 tdci 82 beygir ve 118 beygir versiyonları olacakmış haberde hata olmuş 140 yanlış onu düzeltin

  6. 1.1 atmosferik 3 silindirli 70 ve 85 hp 5 ileri manuel
    1.0 ecoboost 3 silindirli 100, 125, 140 hp ( 100 hp'lik otomatik vites, diğer ikisi 6 ileri manuel)
    1.5 tdci 85 ve 120 hp 6 ileri manuel

  7. Dizelde 140 beygir motordan bahsetmişsiniz fakat Almanya kaynaklı sitelerde 85-120 beygir arasında dizel motor seçeneği olacağı belirtiliyor.

  8. Ne ön ne de arka tasarım hiç güzel olmamış. Şu anki fiestalar bundan daha yakışıklı daha sportif duruyor. İç tasarımda ise o ekranı daha güzel yedirebilirlerdi orta konsola. Motorlara diyecek laf yok.

  9. eğer vw polo için birşeyler düşünmezse b segmentinde micra durumunda düşecek fiyatlar zaten hepsinde pahalı olduğu için onu konuya katmıyorum

  10. Biraz yukarıda motor seçeneklerinden bahsetmiştim fakat görsel olarak da ekleyelim ki şüpheler tamamen gitsin. Tüm motorlarda manuel şanzımanlar 5 ileri yerine 6 ileri olarak güncellenmiş (atmosferikler hariç). Henüz diğer motorlarla ilgili bir açıklama yok fakat ilk etapta 100 hp'lik ecoboost motorla birlikte otomatik şanzıman sunulacakmış. İlerleyen zamanlarda diğer motorlara da otomatik şanzıman güncellemesi yapılması bekleniyor.

  11. 140 dizel yazıpda 85-120 ye çekmek muhteşem haber girmek için güzel haber giriyonuz ha 🙂

  12. Uleyn ben de 140hp dizel çok can yakar dediydim. Sazan.avi olmuşum. Teşekkürler editör kardeşler;)

  13. 120 lik dizelde iyi gider ama 🙂 alınacak seviyede olanının fiyatı 70 i geçer diye tahmin ediyorum. 70 e de B araba almam ya :p ama şimdikinden daha yakışıklı duruyor onu da belirteyim.

  14. Ön makyajlanmış, arka mahvedilmiş. Arkası mpv bir araba gibi olmuş eski sportif görünümü bozulmuş

  15. Yeni Fiesta çağ atlamış gibi duruyor ben begendim. ama ön tarafta sis farlarının yeri biraz çirkin olmus.

  16. Nihayet 1.5 dizel 120hp lik üniteyi koyabildiler şu arabaya. İnşallah dizel oto kombinasyonunu da 1 sene sonra koymazlar.

  17. Maalesef ilk etapta dizel otomatik gelmeyecekmiş hocam. Şimdilik otomatik seçeneğini sadece 100 hp'lik ecoboost motora koymuşlar. Okuduğum kadarıyla böyle.

  18. CenkGs demiş ki:

    Maalesef ilk etapta dizel otomatik gelmeyecekmiş hocam. Şimdilik otomatik seçeneğini sadece 100 hp'lik ecoboost motora koymuşlar. Okuduğum kadarıyla böyle.Hepsini görüntüle…

    Daha önceden de bildiğim için öyle dedim. Genelde hiçbir firma nedense ilk olarak dizel oto kombinasyonu getirmiyor. Premiumlar ve vagı hariç tutuyorum, onlarda manuel seçeneği olmuyor genelde 🙂

  19. summi demiş ki:

    Daha önceden de bildiğim için öyle dedim. Genelde hiçbir firma nedense ilk olarak dizel oto kombinasyonu getirmiyor. Premiumlar ve vagı hariç tutuyorum, onlarda manuel seçeneği olmuyor genelde :)Hepsini görüntüle…

    Ben de garip buluyorum açıkçası. Yanlışım yoksa dizel otomatik kombinasyonu yurt dışında da yok henüz. Yani Avrupa'da da ilk etapta sadece 100 hp'lik motora koymuşlar otomatik şanzımanı. Bakalım ileri ki zamanlarda daha kesin bilgiler gelir bu yönde 🙂

  20. Hakkatten yapmasalardı keşke

  21. Yapmamışlar zaten, photosoplu görseller bunlar.

  22. Yok, bunu saymadık. Görmedik biz bunu. :/

  23. Yeni Fiesta ST'de görücüye çıktı. 1.5 197 hp'lik motor 290 nm tork üretiyormuş. 0-100 6.7 saniye deniliyor.

  24. Evet beyler, henüz duyum aşamasında olsa da b segmenti için ilginç ve heyecan verici bir gelişme olabilir. Yeni fiesta'da tıpkı focus'da kullanılan control blade isimli tam bağımsız arka süspansiyon olma ihtimali çok yüksek. Yakında teknik veriler gelmeye başlayacak ve o zaman her şey daha net belli olacak. Duyumu da üye olduğum bir forumun yöneticisinden aldım. Böyle bir hamle olursa bu segmentte işler kızışacak demektir. Diğer markalar böyle bir yeniliğe kayıtsız kalamaz.

  25. İlk yeniliğe bence opel başlasın 2006 dan beri aynı altyapı sanırım jetta (2005) ve caddy(2004) den sonra altyapısı yenilenmeyip piyasada tutulan 3. araç sanırsam 😀

  26. Psa ile birlikte ya 308'in sahip olduğu altyapıya geçiş yapılır ya da opel için yeni bir altyapı dizayn edilir büyük ihtimalle. Psa grubu opel'i uçuracaktır 🙂

  27. CenkGs demiş ki:

    Psa ile birlikte ya 308'in sahip olduğu altyapıya geçiş yapılır ya da opel için yeni bir altyapı dizayn edilir büyük ihtimalle. Psa grubu opel'i uçuracaktır :)Hepsini görüntüle…

    Gm yeni corsa yaptı ama psa geçince o araba da çöpe atıldı 😀 büyük olasılık c3 ve 208 ile aynı altyapı kullanılır

  28. Jetta'yı geç yakında yenisi gelecek.

  29. gtepro demiş ki:

    Jetta'yı geç yakında yenisi gelecek.Hepsini görüntüle…

    Yenilensin görelim corsa da yenilenecek ona bakarsak 🙂

  30. berkay4408 demiş ki:

    Gm yeni corsa yaptı ama psa geçince o araba da çöpe atıldı 😀 büyük olasılık c3 ve 208 ile aynı altyapı kullanılırHepsini görüntüle…

    Psa grubunun b segment otomobillerinde bu dönüş olmayacak büyük ihtimal ama fiesta'ya tam bağımsız süspansiyon gelirse diğer rakipler buna kayıtsız kalamaz. Mecburen o dönüşüme onlar da katılmak zorunda kalacak. Neticede b segment daha ilginç olacak ve kesinlikle c segmente alternatif olabilecek kıvama gelecek. Fiesta'ya tam bağımsız süspansiyon gelse 110-120 bin liraya c segment otomobil almak için kendimi hiç kasmam bile.

  31. CenkGs demiş ki:

    Psa grubunun b segment otomobillerinde bu dönüş olmayacak büyük ihtimal ama fiesta'ya tam bağımsız süspansiyon gelirse diğer rakipler buna kayıtsız kalamaz. Mecburen o dönüşüme onlar da katılmak zorunda kalacak. Neticede b segment daha ilginç olacak ve kesinlikle c segmente alternatif olabilecek kıvama gelecek. Fiesta'ya tam bağımsız süspansiyon gelse 110-120 bin liraya c segment otomobil almak için kendimi hiç kasmam bile.Hepsini görüntüle…

    Yeni ibiza da yarı bağımsız diyorlar polo da yakın zamanda yenileniyor büyük olasılık rakipsiz olacak belli bir süre

  32. Yarı bağımsız dedikleri bildiğimiz torsiyon işte. İki lastiğin süspansiyon bileşenlerini birbirine bağlayan ortadaki demir ( torsiyon ) bu tekerleklerin ne kadar hareket etmesine izin verirse o kadar ediyorlar. Yarı bağımsız dedikleri bu aslında. Makyajlı kasalara yetişmez ama yeni kasalarda o dönüşüme giderler. Veya buna yatırım yapmak yerine daha donanımlı, daha iyi malzeme kaliteli bir üretimi de tercih edebilirler. Artık o markaya kalmış bir olay.

  33. Torsiyon olduğunu biliyorum işte yakın zamanda yenilecek sanırım pejo 208 ve clio var onlarında geçeceğini sanmıyorum

  34. berkay4408 demiş ki:

    Torsiyon olduğunu biliyorum işte yakın zamanda yenilecek sanırım pejo 208 ve clio var onlarında geçeceğini sanmıyorumHepsini görüntüle…

    Fransız grubu bu konulara hiç sıcak bakmadı zaten. Sayılı bir kaç modeli haricinde sevmiyorlar bu tarz donanımları kullanmayı. Ben de ihtimal vermiyorum. Hele clio'ya hiç ihtimal vermiyorum. Adamlar Talisman'a bile torsiyon koyuyorlar.

  35. merhaba. cam tavan bmax aracım cam tavan çatladı ve değiştirmem gerekiyor. bu işleme de girmişken açılır cam tavan yaptırmak istiyorum. olabilir mi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu