Dikkat ÇekenlerFeaturedKöşe Yazıları

Yeni ÖTV’ye Alternatifler




Son ÖTV güncellemesinden sonra eli yüzü düzgün bir aile otomobili alabilmek için 130 milyor sen 750 milyar milyon gibi bir para harcamamız gerekiyor. Peki, hiç de masum olmayan bu 6 haneli meblağ ile (belki daha bile azıyla) dipsiz kuyu ikinci el piyasasından acaba neler çıkacak?

Kabul; listedeki otomobillerin distribütör garantileri olmayacak, bakım aralıklarına biraz daha dikkat etmeniz gerekecek ve zaman zaman pahalı yedek parçalar alma ihtimaliniz olacak. Yine de bakımları doğru düzgün yapılan otomobillerin büyük çoğunluğu sizi üzmez. Üstelik otomobiliniz sizden önce halihazırda değer kaybı yaşamış olacağından satma vakti gelince aldığınız paraya yakına, hatta piyasanın durumuna göre belki kâr bile ederek, elden çıkartabilirsiniz.

90-130 bin TL bandında kendinizi milyonluk hissettirecek otomobillere biraz göz atalım.

Mercedes-Benz

s
Kaynak: desktopmachine.com

Mercedes’te seçenek çok, fakat mantıklı seçenekten başlayıp çoluğun çocuğun rızkını yiyecek arabaya doğru şöyle bir şeyler seçebiliriz: Bir eski kasa C, birkaç eski kasa S ya da SL veya keçileri kaçırmış bir CL55 AMG.

Birkaç yıllık bir C ile prestij, makul bir tüketim ve arkadan itişe (kusura bakma CLA) sahip olacaksınız. Yahut 10 küsur yıl öncesine gitmek sizin için problem olmayacaksa, dünya çapında prestijin sembolü olmuş bir S serisiyle diplomat gibi gezebilir, ya da senesi farketmeksizin bir SL alıp arkadaşlarınıza bir otomobilin ne kadar zarif olabileceğini gösterebilirsiniz. Kesmediyse, CL55 AMG. Açıklamaya gerek var mı?

BMW

m3
Kaynak: desktopmachine.com

Eğer odağınız konfordan ziyade sürüşse, tıpkı Mercedes gibi istemediğiniz kadar seçeneğe sahip BMW’lere bakabilirsiniz.

Donanımlı bir C segmenti otomobil için istenen paralara bir 520d alabilirsiniz: Bir önceki nesilden az kullanılmış ve bol donanımlı birçok örnek bulabilir, hatta şansınız yağver giderse güncel kasanın makyajsızından bile denk getirebilirsiniz. Yine biraz eskilere giderek 7’lere bakabilirsiniz. Eşinizle aranızı bozmak, ya da temizini aramaktan kafayı yemek istiyorsanız da 2000’lerin, yani saf BMW dönemlerinin M’lerine göz atın!

Audi

a8
Kaynak: desktopmachine.com

Para konuşur, servet fısıldar. Değerli bir otomobile bindiğinizi ilk görüşte ele vermek istemiyorsanız sizin reçeteniz Audi’ler.

Dizel bir A6 ile yakıta korkunç paralar ödemeden rahat rahat gezebilir ya da 4200 cc’lik uzun kasa bir A8 ile konsolos taklidi yapabilirsiniz. 4200 cc’yi daha hafif bir otomobilde daha vahşi bir egzoz notasıyla dinlemek istiyorsanız, bir ihtimal güzel bir S4 bulabilirsiniz.

Jaguar

styper
Kaynak: desktopmachine.com

Üç büyükler banal mi geldi? İhtiyacınız olan şey biraz İngiliz asaleti olabilir.

Mantıklı davranmak istiyorsanız 5-6 yaşında bir XF 3.0D alabilirsiniz. Cesursanız şarap gibi bir Sovereign 4.0 Long ile aristokrat havalarında gezebilir, yahut tamamen kontrolden çıkıp bir adet S-Type 4.2 R alabilirsiniz. Yalnız sonuncuyu alırsanız çevrenizdekilerin tepkilerini duymazdan gelmeli ve asla ortalama tüketime bakmamalısınız!

Porsche

911-2
Kaynak: Porsche

Bu sefer pek akla uygun davranamayacaksınız. Ama Porsche. Neden akıllı olasınız?

996 kasa 911’ler ikonik Porsche çizgisinden çıkmakla suçlanmış olsalar da, aradan geçen zamanda pürüzsüz hatları ve kıvrımlarıyla çok güzel yaşlandılar. 100 bin TL’nin biraz üstüne, görece düşük kilometre yapmış, şanslıysanız düz vites bir 911 Carrera alabilirsiniz.

 

Volkswagen

phaeton
Kaynak: desktopmachine.com

Kısıtlı bütçeyle lüks araba arıyorduk, Volkswagen’in burada işi ne? Demek ki yine mantıktan uzak bir şeyler yapacağız ve tek seçeneğimiz var: Phaeton.

Mekanik olarak Phaeton, aslında Volkswagen gövdesinin altında bir Bentley Flying Spur. Sırf bu bile onu özel kılmaya yetiyor. Kendisine bakmak muhtemelen biraz meşakkatli olacaktır ama bu listedeki hiçbir otomobilin altında bir Bentley yatmıyor.

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Peki bu yeni vergilerle şuan ki arabaların 2. el piyasası oynamayacak mı bence onlarda uçacak.

  2. Volkswagen gibi adı “halk otomobili” olan bir firmanın lüksle ne işi olur olmalı mıdır? Bu sorunun cevabını anlamak için Phaeton modelinin VW’ye verdiği zarara bakmak yeterli. Mercedes S-Serisi’ne cevap niteliğinde hazırlanan Phaeton ne yazık ki firma için tam bir felaket oldu ve toplamda 1.99 milyar Euro zarar edilmesine neden oldu. Phaeton Volkswagen’in tutulmayan bugün üretilemeyen modelidir. O paraya kesinlikle Mercedes S falan tercih ederim. Ama bu fiyatlarla 2.elde de bir değişim olacaktır

  3. Bu arabaların kasko, trafik sigortası ve diğer işletme giderleri hakkında fikri olan var mı? (Benim yok:) Çünkü maalesef arabayı almakla iş bitmiyor..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu