Haberler

Maserati’den geri çağırma




İtalya’nın spor otomobil üreticisi Maserati, Ghibli ve Quattroporte’leri geri çağırıyor.

1 Temmuz 2016 ile 12 Ekim 2016 tarihleri arasında üretilen modellerde arka tekerleklerin kilitlendiği ile alakalı bir servis bülteni yayınlayan İtalyan firma, bu hatanın nedeni olarak arka diferansiyelde düzgün sıkılmamış bir somunu gösteriyor.

Zamanla gevşeyerek yağ kaçağı oluşmasına sebep olan bu somunun diferansiyeldeki yağın boşalmasına ve bunun sonucunda titreşim ile birlikte aşınmaya neden olarak diferansiyelin çalışmasına engel olduğu belirtiliyor.

İlk olarak 1 Eylül 2016 tarihinde Grugliasco fabrikasında iki modelin teslim öncesi son kontrolleri esnasında arka diferansiyelden gelen ses ile birlikte ortaya çıkan bu hata, hemen üreticisi olan Amerikan menşeli GKN firmasına rapor edilmiş. Yapılan değerlendirme sonucunda pinyon flanş somununun olması gerekenden daha düşük bir değerde sıkıldığı anlaşılmış.

Bu sorundan dolayı 948 adet modelin teslimatında gecikme yaşayan Maserati, halihazırda 326 modelin bu soruna sahip olduğunu belirtirken araç sahiplerini 30 gün içerisinde yapılması gereken işlemlerle ile alakalı mail yoluyla bilgilendireceğini ifade ediyor.

belirtiyor.

 

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu