Haberler

VW Up’ın GTI versiyonu yolda




Golf GTI’ın bu derecede popüler olmasının ve tarihte en çok satan hothatch‘lerden biri haline gelmesinin birkaç sebebi var; eğlenceli, (göreceli olarak) ulaşılabilir ve günlük kullanıma gayet uygun bir otomobil. Alman üretici bu başarılı formülü A segmentinde yarışan Up‘a da uygulamak istemiş.

Küçük değişiklikler ile piyasaya sürülecek olan 1.0 litrelik TSI motora sahip olan otomobil 2018 gibi satışa sunulacak. 880 kilogram olan Up GTI’ın 0-100 süresi ise 8.8 sn olarak açıklandı.

Golf’te olduğu gibi yapılan değişiklikler ve güncellemeler sadece dış görüntüyle kalmayacak. Mekanik olarak da değişikliklere gidecek otomobilde spor koltuklar, daha keskin tasarımlı bir direksiyon ve spor pedallar gibi yeni donanımlar yerini alacak.

Up GTI ile ilgili söylentiler ilk olarak 2012 yılında ortaya çıkmıştı. 2012’de tanıtılan konseptin de 100 hp civarında olduğu tahmin edilmekteydi. Konsept haline göre daha güçlü olan Up GTI’ın 2018 yılında piyasaya çıkması bekleniyor.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Yazida cok anlatim bozukluklari var, birebir ceviri oldugu cok belli ama biraz daha dikkat lutfen. Farkiniz olsunki gelip burada okuyalim yoksa gider yazinin alindigi sayfadan okuruz zaten.

  2. AlCapone demiş ki:

    Up Türkiye'ye getirmiyorlar GTI olsa nolurHepsini görüntüle…

    Belki GTI versiyonu gelir 🙂

  3. Bu up denen araba skoda citigo nun kardeşi sanırım. Citigo da çok satmamış bir araba. Bu yüzden bunun Türkiye'ye geleceğini sanmıyorum. Ama yükselen araba fiyatları sebebiyle markanın ulaşılabilirliğini artırmak için bir hamle yapılarak getirilebilir normal versiyonun bosh line olanı.

  4. Evin 2. arabası olacak ve eşine vereceksin bu arabayı, hastasonları piste veya virajlı yollara çıkacaksın süper 😀 Gerçi böyle diyorum ama sürüşü eğlenceli midir acaba o_O

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu