FeaturedHaberler

Benzine yılbaşı zammı geldi!




Akaryakıt dağıtım şirketleri, gece yarısından geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 10 kuruş zam yaptı.

Zam sonrasında benzinin litresi İstanbul’da 5,07 liradan 5,17 liraya yükselecek. Ankara’da litresi ortalama 5,12 liradan satılan benzinin litre fiyatı 5,22 lira olacak. İzmir’de ise 5,09 liradan 5,19 liraya çıkacak. Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor.

Son olarak 6 Aralık’ta benzine 15, motorine 16 kuruş yapılan zamdan sonra benzinin litre fiyatı yaklaşık 2.5 yıl sonra 5 lirayı aşmıştı. Bugünkü zam ile beraber Şubat 2016’da 50 litrelik deposunu 201,5 liraya dolduran bir araç sahibi artık 258,5 lira ödeyecek. Böylece ortalama bir depoyu doldurmanın maliyeti 10 ayda 57 lira artmış oldu.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

134 Yorum

  1. eski türkiye rekoru 2013 yazında 5.13tl ile kırılmıştı. 3 sene sonra 5.17tl ile onu da kırdık hamdolsun. büyüksün türkiyem. büyüksün sen,3 5 kuruşun lafını etme! 😎

  2. Yaşasın devletimiz.. Bu arada Haleptekilere de dua etmeyi unutmayalım. Yat kalk Allahu Ekber. Her yere yardım her yere her yere vuhuhuuuuu :)) Yaşasın devletimiz.

    1. Allah akıl fikir versin sana. Sen ucuz benzin istiyorsa git bir kliseye seni mülteci olarak amerikaya alsınlar. Eleştiri yapacağım diye sıvama.

    2. zuspat, eğer bu yorumunuz bana ise siz lütfen 20 bin liralık arabayı 80 bin liraya 10 yıl içinde alıp en azından binemesemde arabam var diye gidip bir köşede şükredin.

    3. Her nimet kendi cinsinden şükrü yapılır. Arabam var ve ben o arabayı hayra kullanıyorum şükrünü böyle yapıyorum. Sana anlatmak istediğim eleştiriyi neye kime yapıyor olman ve alakasız bir şekilde dini değerlere saldırı yapman idi. Kusura bakma biraz sert yazdım yorumu umarım eleştiri yaparken insanların değerlerine hakaret etmezsiniz.

    4. Estağfurullah, ben sizin eleştirinizi üstüme alınmadım bile. Ben de arabamı gezmeye tozmaya %90 zevk için kullanıyorum. Umarım sizin zihniyetinizde bunun bir sakıncası yoktur. Kimseye veya hiç bir şeye saldırıda bulunmadım. Lütfen olayı çarpıtmayın. Yorumum açık seçik, tekrar okuyun anlamaya çalışın. Kimin ne yaptığı nasıl yaşadığı benim hiç umrumda değil.

  3. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, Hep birlikte Türkiye olacağız. (Oğlum bi %10 daha zam yapıverin.)

  4. Bu zamlardan sonra Tasarruf yapın diyen devletimiz; aynı yere 3 farklı uçakla gitmemeli. Sayın Cumhurbaşkanımızdan da artık S600 yerine S350 CDI modeline yönelmesini bekliyoruz.

  5. Kiliseye gitmekle mülteci yapmiyorlar malesef yapsalar kapisinda yatardim. Din degil insan önemli devket yapılarinda. Bir insan değil ha her insan. Adamlar halkini koruyor müslümanıda var ülkekerinde budistide. Hepsine saygı duyuyorlar nefret ettirmediği sürece. Sömürmeye çalışmıyor aptal yerine koymuyor e zaten insanlarda koyun değil çobanıslığıyla koşmuyor höt deyincede durmuyor. E hadis var her millet layik olduğu gibi yönetilir.

  6. Gezide nasıl 3-5 salak yüzünden bedel ödediysek(120milyar)şimdide bir bedel ödüyoruz ihanetciler yüzünden.Devlet dolar bozun derken yapıkredi bozdurmayana özel teklifli faiz verirken devlet bu adamlara karışamıyor.abd olsa direk uyma zorunluluğu var rusya ve çin gibi ülkelerde olsa direk el koyarlar zaten ama Türkiyede bu adamlara karışılamaz.O koç Koçlardan biri öldüğünde kurtulduk dediğimde.sen ne yaptınki koç ülkemize bu kadar yatırım yaptı diyenler eksileyenler ödesin bedeli. Tüpraş belirliyor gelen toptan yakıt fiyatını zamanında özelleştirmişler o 5.22içinde 1tl yakıtsa 1.5tl koça 2.5tl devlete .22side istasyona kalıyor

    1. devlet dolar bozdurun demiyor padişahımız diyor. sen reisini hemen devlet yapmışsın hızlısın bakıyorum. seni şöyle otokratik islamcı bir devlete alalım.

    2. Sayenizde hepimiz gırtlağımıza kadar vergiye battık ve sen hala reisin ne derse onu aynen tekrarlıyorsun anlaşılan sayın reisçi kardeş. Onu bunu suçlamaya gerek yok çılgın şoför on dört yıldır direksiyon başındayken siz hep kuşları böcekleri suçladınız sayın reisçi kardeş.

    3. Boş konuşmayın adam devleti adam etti diye saldırıyorlar bununda neticesi bu.Devletin en başındaki Cumhurbaşkanıdır.İhanetci misiniz?Yoksa demokrasiye saygı duymuyor musunuz?,14senedir derken 20-25 sene önce benzin mazot fişle satılıyordu dolar bir günde katlanıyordu.hastanelerde ölüler ,masrafları için rehin tutuluyordu.Ama siz neo kendini bilmezler bunuda bilmezsiniz.14yıldır vergiye batsanda bindiğin bir araban var.Burası ortadoğu .Suriye,ırak afganistan…bu ülkeler ne haldeler bir bak.At gözlüğüyle dünyayı sömüren egemen güçleri görüp Türkiyenin o sömürülenler tarafında olduğunu unutmayın

    4. AlCapone en güzel cevabı sen vermişsin kardeşim. Adam hâlâ dolar katlanırdı diyor piyasadan haberi yok 😀 AlCapone adam araban varsa şükret diyor. Arabalarım var secdeden kalkmamam gerekiyor dimi benim şükür için. Ve binlerce lira vergi vermem gerekiyor. Neden? Çünkü arabalarım var 😀 Adam bilmiyor ki ben günde 16 saat çalışıyorum, o 16 saat yatıyor. Ama kendisiyle kıyaslayıp şükretmem gerekiyor. Çünkü artık sağlık vs de çok iyi herşey çok güzel. Sağlık sektörünün içini benden iyi kimse bilemez. Bu kadar atıp tutan neciymiş aceba sorun bakalım.. ne ayaksın furkang. Statün ne senin? Unvanın ne? Neye göre konuşuyorsun.

  7. mustehak sunu anladım bu ülkede s…. yaranır bu kdar cok koyun varken bu ulke daha da kotu olucak ama yinede allah belanızı versin…..

  8. bilader ben söylüyorum benzini 10tl yapsınlar bana fark yazmaz siz düşünün. senin gibiler daha fazla bedel ödüyor. akepe seçmenin ekonomik durumu ve eğitim seviyesi ortada. zaten ikisi birbirinden ayrılmaz iki done. bu yüzden bu durmdasınız. bilginiz yok fikriniz var.@furkang

  9. Eğitim seviyesi arttıkça oylarımız düşüyor diyen adamlar ülkenin başında ahsuahdhahah rezillik ya

  10. furkang demiş ki:

    Boş konuşmayın adam devleti adam etti diye saldırıyorlar bununda neticesi bu.Devletin en başındaki Cumhurbaşkanıdır.İhanetci misiniz?Yoksa demokrasiye saygı duymuyor musunuz?,14senedir derken 20-25 sene önce benzin mazot fişle satılıyordu dolar bir günde katlanıyordu.hastanelerde ölüler ,masrafları için rehin tutuluyordu.Ama siz neo kendini bilmezler bunuda bilmezsiniz.14yıldır vergiye batsanda bindiğin bir araban var.Burası ortadoğu .Suriye,ırak afganistan…bu ülkeler ne haldeler bir bak.At gözlüğüyle dünyayı sömüren egemen güçleri görüp Türkiyenin o sömürülenler tarafında olduğunu unutmayınHepsini görüntüle…

    Hadi baska kapiya.

  11. Bunu aydinlatsaniz nolcak bosverin gulup gecin allah askina

  12. Eskiden benzin diyatı artınca eleştirirdik ama artık ona mecal bile kalmadı o benzini askerimizin üzerine döküp yakıyorlar..

    1. Telekom Net Cereyan gelin kw 190 sabitleyelim ben evimi yaptım %20 Daha az geliyor Fatura..

    2. O Tesla burada satılsın aracın 4 katı vergi alınır.Sonra garibanlar kendi aracımızı yapıyoruz diye sveinip dursunlar….Yapılsa ne olur ya da akıllıca mı olur ? Bmw nin 4 katı arabadan kar eden bir vergi sistemi varken ucuz araba yapıp satmak ne kadar akıllıca?

  13. Beyler niye tartışıyonuz başlık hatalı bi kere, yılbaşı zammı değil bu daha yeni yıla bi hafta var bi zam daha gelir, yanlış başlık üzerinden tartışmayın rica ediciğim.

  14. 20 – 25 sene önce benzin fişle mi satılıyordu?

    1974 Kıbrıs Harekatı sonrası ABD'nin uyguladığı ambargo yüzünden benzin bulmak zorlaştı. Sizin "CEHAPE buna sebep oldu" diye kaba etinizi yırttığınız dönem budur. Ama bunu iddia edenler Kıbrıs'ta çatır çatır kumar oynamayı da biliyorlar! Elbette kumar oynamayı da bizden öğrenecek değilsiniz!!! Ambargo kalktıktan sonra akaryakıt ile ilgili bir sorunumuz olmamıştır!

    32 yaşındayım 20 – 25 sene önce cayır cayır benzin alırken ne fiş vardı ne karne vardı!!!

    Bilgi yok, fikir var. Bir şey ortaya atıp savunacaksın madem ben doğrusunu söyleyim. 42 sene önce benzin alamıyorduk. Onun da sebebi bellidir.

    Açında biraz tarih okuyun. Yanlı, taraflı olmayın. Her denilene he diyerek, araştırmayıp, sorgulamayıp, öğrenmediğiniz için size daha çook koyunda derler, söylenenleri boş boş tekrar ettiğiniz içinde daha çook papağan derler.

    Arabam var diye şükredecekmişim. Lafa bak…

  15. Bir araba alirken dunyanin vergisini ode, sonra kullanirkende dunyanin vergisini ode, bunun mantikli bir izahi yok, vergi kaciran, hortumlayan o kadar milyarder zengin varken gelip vatandasin cebine el uzatmak kabul edilemez.. Herkes kazandigi olcude gelir vergisini oduyormu , odemiyor iste bir cogu vergi kaciriyor, onun onune gecsinler arabalardan ellerini ceksinler artik,, yaziktir ya..

    1. Çok dpğru

      akıl yaşta değil başta ne var 32isen.74öncesi veye sonrası fişle satılıyordu.tek benzin değil ilaçtan ekmeğe una …sen 10 yaşında oyun değil borsayla oynuyordun demek .bunu iddia edenler kıbrısta kumar oynadı ne demek çamur at izi kalsın mı yoksa ben laf kalabalığı yapayım aradan kaçayım mı?bilgi yok fikir var diyip tescillemişsin kendinide .

      Sen kimsinki kapın olsun.Çok çok kapı olursun

  16. Global olarak ekonomik bir çalkantı olduğu yadsınamaz gerçektir. Şu an devletin başında farklı bir şahıs olsaydı eğer durum çok da farklı olmayacaktı diye düşünüyorum. ( Herhangi bir parti yanlısı değilim. )

    1. Global olarak mı? PArdon ben niye global in en fazla vergi ödeyeniyim?Ben Globalin babası mıyım? En lider ülkesi miyim? Bende parti üyesi değilim.Ama aklım başımda konuşuyorum:)

  17. furkang demiş ki:

    Çok dpğru

    akıl yaşta değil başta ne var 32isen.74öncesi veye sonrası fişle satılıyordu.tek benzin değil ilaçtan ekmeğe una …sen 10 yaşında oyun değil borsayla oynuyordun demek .bunu iddia edenler kıbrısta kumar oynadı ne demek çamur at izi kalsın mı yoksa ben laf kalabalığı yapayım aradan kaçayım mı?bilgi yok fikir var diyip tescillemişsin kendinide .

    Sen kimsinki kapın olsun.Çok çok kapı olursunHepsini görüntüle…

    Arkadasim bu forum siyaset yapilacak bir forum degil. Hadi arada bazen dozaji asiyoruz ama 200 laf edip 1 i herhangi bir anlam ifade etmiyorsa buna laf kalabaligi denir. Bunuda lutfen git baska forumlarda yap.

  18. Arabam var diye şükür edecekmişim 😀 😀 ulaa senden mi öğreneceğim şükür edip etmeyeceğimi?İstersen lanet eder benzin döker yakarım ister öper,koklarım.Arabam,malım mülküm varsa eşşek gibi çalıştığım,gece gündüz kafa patlattığım için var.Kimse hayrına al şu 10 binliğide benden katkı olsun demedi.Vara yoğa oto boğa vergi sayıyoruz.
    Babam emekli adam soruyorum karne'de yoktu benzin sırasıda yoktu diyor.Hiçde öyle birşey yoktu şuanki şartlardan çok daha iyi yaşıyorduk işçi maaşı ile sıfır tofaş almıştım yememiz,içmemiz tatilimizde yerindeydi diyor.İstisnasız alayınız eğitimsiz,okumayan,araştırmayan,cahil cühela heriflersiniz..

  19. Yazdım yazdım sildim.

    Yazdıklarımı anlayacak kapasite olmadığı için uğraşmaktan vazgeçtim.

    Yönetim gereğini yapacaktır.

    1. İyi ettin, maalesef öyle bu kişilere ne kadar anlatsan da anlamıyorlar anlamak istemiyorlar. Görüşleri tek bir yöne ve partiye ebediyen sabitlenmiş, hepimiz adına en korkutucu olan da bu.

  20. Şu istatistiği gördükçe deliriyorum . Almanya gibi bir ülke adamlar araba dünya devlerinden 6-7 tane dünya çapında markaları var ve kullandıkları makam araba sayısına bak. Keza japonya ve fransada elle tutulur gelir kaynakları var biz neyimize güveniyoruz . Ağalar 1m luk arabalara biniyor bu paranın suyu nerden geliyor anca halktan vergi alırlar. Yakında donumuzuda isterler .

  21. Beyler 1 Ocak'tan itibaren gelecek yeni akaryakıt fiyat tahminlerini alayım? Düz 5.5 yapsınlar, bizde rahatlayalım onlarda.

  22. 15 kuruş daha zam gelir kapatırız yeni yılı

  23. Model 3 videosu izliyorum 1 saattir, aşık oldum yahu arabaya, eğer devlet uyanıklık yapmazsa çıktığında alırız biz, sıfır yeni kasa 320i alma planlarımız vardı şu an tamamiyle fikrim model 3'e döndü.

  24. Anne kutsal bir varlık, küfür etmicem.

    Her ne kadar benzine zam gelmese de 3 – 4 Ocak gibi benzine de zam gelir.

  25. Parasi olmayan binmesin beyler reis kendi icin mi yapiyo masraflar var

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  26. Doğru söylüyo parası olmayan yumurta tavuk falanda yemesin, ekmekte yemesin onlara da zam keyfi gelmiyo ya masraflar var.

  27. cihatemre demiş ki:

    Parasi olmayan binmesin beyler reis kendi icin mi yapiyo masraflar var

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiHepsini görüntüle…

    kolonya?

  28. Ecevit donemini bilemyenler konusur tabi elinde 3 milyarlik iphoneleriyle levent kircanin meshur zam skecleri vardir iste o skecler o doneme denk gelir acin bakin eski turkiyeye siyaset yapma derdim yok ama durum belli ulkede gram enerji kaynagi yok nukleer enerjiye bile insanlar karsi iken bu tekne nasil yuruyecek ? Siyaset bilimi mezunu olarak soyluyorum ki realist olmak lazim hamaset bizi bi yere goturmuyor

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  29. cihatemre demiş ki:

    Ecevit donemini bilemyenler konusur tabi elinde 3 milyarlik iphoneleriyle levent kircanin meshur zam skecleri vardir iste o skecler o doneme denk gelir acin bakin eski turkiyeye siyaset yapma derdim yok ama durum belli ulkede gram enerji kaynagi yok nukleer enerjiye bile insanlar karsi iken bu tekne nasil yuruyecek ? Siyaset bilimi mezunu olarak soyluyorum ki realist olmak lazim hamaset bizi bi yere goturmuyor

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiHepsini görüntüle…

    Aaallahhtan siyaset yapma derdin yok. Olsa napardık kimbilir. Realist olmak lazımsa benzinin varil fiyatı her geçen gün düşerken bizde artıyor. Döviz son 1 senede 1 lira arttı, ama enerji kaynağı olsa böyle olmazdı. Zaten Rahmetli Ecevit öteki taraftan dolara mazota müdahale edip duruyor öldü gitti hala karışıyor buralara

  30. ecevit dönemini biliyorum şuandan kötü değildi. elimde 3000tl'Lik telefon yok ayrıca olabilir de donanımlı biriyim iyi para kazanıyorum ama bu yine de beni bu olanları görmezden gelmeme sebep olmuyor. eski türkiye ne yahu? yeni devlet mi kurdunuz ahali?

  31. ben artık zam haberlerinin ardından parliament'imi -uzun hem de hee- yakıyorum ve bi duman çekip diyorum ki;
    "banane emenike cebinde evine ekmek götürecek parası olmayıp bunları destekleyen adam düşünsün bunları"
    çok zenginim yaa
    alıştık artık bunlara
    savaş var savaş 99 yılından beri vergileri almalarının sebebi suriyede'ki savaş uashdasuhdasuhdua
    paracık lazım devlete

  32. Renard demiş ki:

    ecevit dönemini biliyorum şuandan kötü değildi. elimde 3000tl'Lik telefon yok ayrıca olabilir de donanımlı biriyim iyi para kazanıyorum ama bu yine de beni bu olanları görmezden gelmeme sebep olmuyor. eski türkiye ne yahu? yeni devlet mi kurdunuz ahali?Hepsini görüntüle…

    onu söyleyen adamın mesajının altındaki
    "tapatalk kullanarak iphone aracılığı ile gönderildi" yazması….

  33. maximaorhan demiş ki:

    onu söyleyen adamın mesajının altındaki
    "tapatalk kullanarak iphone aracılığı ile gönderildi" yazması….Hepsini görüntüle…

    asdfasdfas buna dikkat etmemiştim. Adam zengin.

  34. alfhonso demiş ki:

    asdfasdfas buna dikkat etmemiştim. Adam zengin.Hepsini görüntüle…

    bak şimdi kesin eski bi ayfon kullanıyodur 😀

  35. zenginlik göstergesi olarak ayfon. ONLY IN TURKEY. hiç unutmuyorum birilerinin reisi birgün tv'de çıkmıştı "neyiniz eksik?" demişti. zannedersin rıskımı o veriyor:D ulan çalıştım da kazandım. senin gram katkın yok aksi gibi bindiğin uçaklarda arabalarda herşeyinde payım var,payımız var. maaşında payımız var. zırtapoz ya

  36. 7 🙂 de konu o degil

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  37. Devleti zengin olmayanin kendide zengin olmaz gini endexi diye bise var bunlari avamla tartismam

  38. Mubarek ben onu devleti elestirenler icin dedim yani iphoneye verecek parasi var ama yumurtaya kirin kirin ediyor turkce anlamak cok onemli

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  39. aaa sen lordlar kamarasından mısın? önce türkçe konuşmayı ve yazmayı öğren.

  40. Fakir misin ?

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  41. Mübarek yumurtaya kırın kırın ettim ayfonum yok.

  42. aynen ayfona verecek param var ama gelecek saçma zamlara karşı sesimi çıkarmayacağım…okey…

  43. Klavyem musait degil lord falan degilim ama bazi seyleri konusmak icin kultur seviyelerinin yakin olmasi lazim

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  44. yat kat arsa ev araba ne ararsan var bende

  45. Sana yumurta lazim

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  46. sen buralarda harcanıyorsun oxford harward forumlarına falan gitsene, klavyen oralara uygun hem.

  47. Zekatini vermeyi unutma

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  48. Sana biraz terbiye lazım

  49. haklısın seni muhatap almamak gerekli. elindeki klavye "de" yi ayrı yazabilir. "birşey" de yazabilir ama tabi kullanacak yetenek gerekli.

  50. Yine kisir dongu icerisindeyiz tam turk halkinin aynasi herkesin derdi bana laf sokmak kimse ne demek istedigimi anlamiyor kimse enerji guvenligi zaafindan bahsetmiyor

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  51. beyler
    ayfona verecek param var
    ama geçen hafta 10tl'ye aldığım yumurtayı bu hafta 22tl'ye almamı asla sorgulamam
    para lazım herkese….

  52. Tamam kardes suan baya bi kademe atladin nirvanadasin 😉

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  53. cihatemre demiş ki:

    Yine kisir dongu icerisindeyiz tam turk halkinin aynasi herkesin derdi bana laf sokmak kimse ne demek istedigimi anlamiyor kimse enerji guvenligi zaafindan bahsetmiyor

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiHepsini görüntüle…

    edepli olmayı öğrenirsen bir de türkçe yazıp konuşabilirsen belki anlaşabiliriz.

  54. Zekatini versem beyfendi olursun

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  55. hahahahahahaha kimse anlamıyor yav adamı biriniz anlayın artık sorun bizde zaten beyler 😀 😀

  56. cihatemre demiş ki:

    Yine kisir dongu icerisindeyiz tam turk halkinin aynasi herkesin derdi bana laf sokmak kimse ne demek istedigimi anlamiyor kimse enerji guvenligi zaafindan bahsetmiyor

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiHepsini görüntüle…

    Sen rus musun ? Türk Değil misin ? Burda sabahtır bize cahil dedin kültürsüz dedin fakir dedin ama laf sokan biz miyiz ? Tek akıllı sen misin ?

  57. Sorgulama diyen yok burda mevzu bilincsiz ve terbiyesizce suclamalar

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  58. Maşallah terbiyeli de beyimiz. Ailenden hiç mi terbiye almadın ?

  59. Ya sen yazacak bilgim yok patinaj yapiyorum desene takmis de nin ayri yazilmasina ingilizcede bu gibi konulara uygun cok guzel bu kalip varda neyse …

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  60. 🙂 zekat istiyosun yani valla kendi aileni sucla ben yanlis konusmadim

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  61. Yahu sabahtır burda kültür cahillik fakirlik hiç bir şey bırakmadın bi de bize mi terbiyesiz diyorsun ?

  62. beyler
    ben pes ediyorum bu ultrasupersonic arkadaşımız karşısında.
    zekat verdiğim parmaklarımı buna karşı yoramam kusura bakmayın

  63. cihatemre demiş ki:

    🙂 zekat istiyosun yani valla kendi aileni sucla ben yanlis konusmadim
    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiHepsini görüntüle…

    Allah büyük, bugün paranla dalga geçersin. Yarın 3 kuruş ekmeğe muhtaç kaldığın zaman ben kimin ahını aldım dersin.

  64. Ya Allah Allah ne parasi kardesim suan o kadar sinirlisin ki ne yazildigini anlamiyorsun bile konu senin bana terbiyesiz demen bede sana terbiyemin zekati seni efendi yapar diyorum sen bana ne diyorsun hem hakaret ediyorsun hemde cevap alinca beddua ediyorsun

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  65. Uzaklardan bir mee sesi gelir…
    [​IMG]

  66. Zekati yanlis anlamissiniz konu para degil paranin lafi olmaz aramizda

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  67. cihatemre demiş ki:

    Ya sen yazacak bilgim yok patinaj yapiyorum desene takmis de nin ayri yazilmasina ingilizcede bu gibi konulara uygun cok guzel bu kalip varda neyse …

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiHepsini görüntüle…

    wow ingilizcesi de var. bana kalırsa senin kültür ve bilinç seviyen daha ilk konuya girdiğinde belli oldu. o an itibarıyla zaten ölü doğmuş bir bebektin. tartışabilecek ve konuşabilecek birşey bırakmadın 🙂 biyad kültürü ile yetişmiş nesillerin zaten bir insana reis diye hitap etmemesi şaşırtıcı olurdu. siz birine tapmayı iyi bilirsiniz. tek bildiğiniz şey rüzgarın estiği yöne doğru yürümektir. ne aklınız vardır ne fikriniz ne de zikriniz. dün persilvanya'ya selam edene şak şak ederken bugün de fetocü dediklerine yuh çekersiniz. hiç şaşırtmıyorsunuz.

  68. Malesef yaralara tuz bastim

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  69. 3xcellency demiş ki:

    Uzaklardan bir mee sesi gelir…
    Hepsini görüntüle…

    Heh tam oldu isin icinden cikacak maharet yok hakaret et brrrravooo

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  70. paranın lafı olmaz mı aramızda?

  71. cihatemre demiş ki:

    Heh tam oldu isin icinden cikacak maharet yok hakaret et brrrravooo

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiHepsini görüntüle…

    Tapatalk kullanarak beyin aracılığıyla gönderseydin keşke diğer mesajların gibi 😀

  72. Yahu sen şaka mısın? PAranın lafı olmaz aramızda ne demek ?

  73. Renard demiş ki:

    wow ingilizcesi de var. bana kalırsa senin kültür ve bilinç seviyen daha ilk konuya girdiğinde belli oldu. o an itibarıyla zaten ölü doğmuş bir bebektin. tartışabilecek ve konuşabilecek birşey bırakmadın 🙂 biyad kültürü ile yetişmiş nesillerin zaten bir insana reis diye hitap etmemesi şaşırtıcı olurdu. siz birine tapmayı iyi bilirsiniz. tek bildiğiniz şey rüzgarın estiği yine doğru yürümektir. ne aklınız vardır ne fikriniz ne de zikriniz. dün persilvanya'ya selam edene şak şak ederken bugün de fetocü dediklerine yuh çekersiniz. hiç şaşırtmıyorsunuz.Hepsini görüntüle…

    "reis-i cumhur" lütfen renard bey….

  74. Hahahahahaha kusura bakma ama sesli guldum ben karadenizliyim bizim oralarda buyuklere reis derler ayrica daha tanimadigin adami fetoculukle sucladin bu konuda hakkimi sana helal etmeyebilirim

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  75. Silahsiz insanlara silah kullanmam 😉

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  76. soruma cevap vermeni bekliyorum

  77. Yani burda para mevzusu yapmam demek

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  78. Dayi cevabi yukarda azicik gozunu yor beynin ancak hakarete calisiyor hikmetli konus dicemde Allah bilir kac yasindasin daha

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  79. cihatemre demiş ki:

    Yani burda para mevzusu yapmam demek
    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiHepsini görüntüle…

    Arkadaş ilk mesajından beridir parası olmayan almasın zekatını ver para şöyle para böyle geldin şimdi para mevzusu yapmam diyorsun senin Dinin imanın para olmuş hala daha gelmiş paranın lafını etmem diyorsun.

  80. cihatemre demiş ki:

    Hahahahahaha kusura bakma ama sesli guldum ben karadenizliyim bizim oralarda buyuklere reis derler ayrica daha tanimadigin adami fetoculukle sucladin bu konuda hakkimi sana helal etmeyebilirim

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiHepsini görüntüle…

    heh işte tam da bundan bahsediyordum. büyüklere reis demek. neden abi abla baba dede amca hala vs demiyorsunuz? reis demek ne demek? devlet büyüklerimiz demek ne demek mesela? neden illa ki birinin liderliğine ihtiyaç duyulur? peşine takılmak ihtiyacı neden? kendi fikriniz yok mu? adama mikrofon uzatıyorlar "onu büyüklerimiz bilir" diyor. adamın yaşı en az 50. ah be koyun hala daha doymadın mı güdülmeye.. sesini çıkar,itiraz et,kendi fikrini ortaya koy. ama yok. "devlet büyüklerimiz bilir" reisimiz bilir. liderimiz bilir.. liste uzar gider.

  81. cihatemre demiş ki:

    Dayi cevabi yukarda azicik gozunu yor beynin ancak hakarete calisiyor hikmetli konus dicemde Allah bilir kac yasindasin daha

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiHepsini görüntüle…

    o mesaj içinde bir tane hakaret bulursan bu foruma bir daha adımımı atmam.
    madem burada para mevzusu yapmazsın;
    sanane benim zekatımdan, zenginliğimden, fakirliğimden?

  82. Ya kardesim neden anlamiyorsun yada verecek cevabin kalmadi bu konuda israr ederek sikistirmaya calisiyorsun zekat mevzusu senin bana terbiyen eksik demenden ciki ayrica bana ettigin hakaret kufurdur

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  83. Silahım kaportandan girip ağzından çıkınca da böyle konuş

  84. Ya mubarek ya tamam neyse onca yillik egitim burda heba oldu valla derdine bak Allah baska dert vermesin fikirler musterek olmazsa dunyada yonetisim olmaz neyse onuda anlamicaksin baska bise diceksin

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  85. Valla mevzu silahsa vucudunda delik kalmaz delikanli girilip cikilmayan

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  86. Dağdan konuşması kolay, şehire gel 😀

  87. 🙂 evy bro yakinim

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  88. 3xcellency demiş ki:

    Dağdan konuşması kolay, şehire gel :DHepsini görüntüle…

    sen pıçak gel diyip silah çıkarırsın auahauahuah

    sonra hakaret etti oluyor arkadaş
    hala bana cevap vermesini bekliyorum…

  89. la bi yürü git sen de bi şeyi abartma. Her şeyin goygoyu yapılmaz.

  90. cihatemre demiş ki:

    Ecevit donemini bilemyenler konusur tabi elinde 3 milyarlik iphoneleriyle levent kircanin meshur zam skecleri vardir iste o skecler o doneme denk gelir acin bakin eski turkiyeye siyaset yapma derdim yok ama durum belli ulkede gram enerji kaynagi yok nukleer enerjiye bile insanlar karsi iken bu tekne nasil yuruyecek ? Siyaset bilimi mezunu olarak soyluyorum ki realist olmak lazim hamaset bizi bi yere goturmuyor

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiHepsini görüntüle…

    https://tr.boell.org/tr/2014/09/24/enerji-sektorundeki-ozellestirmelerin-yakici-sonuclari
    Nükleer enerji santrallerine insanlar tabii ki karşı çıkacak. Soma ve Zonguldak madenleri faciasının sorumsuzluğunu ve daha nicelerini bu millet hala unutmadı. Hükümet'in tedbir almak yerine yandaş firmalarını koruduğunu, daha da seviyesizleşip yerdeki acılı vatandaşı tekmelediklerini iyi biliriz. Bu ülkede enerji kaynağı var ama sen elindekileri televizyona çıkıp özelleştirmemiz gerek, biz bunu istihdam için yapıyoruz diye bas bas bağırıp, yerli ve stratejik öneme sahip işletmelerin neredeyse tamamını yabancılara satarsan, senin ülkende enerji sektörü diye bir şey kalmaz. Güya istihdam getireceğiz dediler işsizlik her sene daha da artıyor. Özelleştirme adı altında vatanı parsel parsel yabancı devletlere sattılar hem de bir devletin en hassas olması gereken konulardan biri olan enerji sektörüyle ilgili. Diğer sektörlere hiç girmiyorum bile. 52 bin tane küçük-büyük ölçekli şirketin şuan sadece 6 bini yerli üretici tarafından işletiliyor. Bilmem kaç yıllık enkazı kaldırıyoruz diye Cumhuriyetle ala edenler, Cumhuriyetin mallarını kendi malları gibi satma hakkını kendinde gördü. Siz asıl enkazı gelecek 20 yıl içinde görün.

  91. Liberal ekoniminin getirileride var goturuleride sen hep eksi noktalarini yazmissin artan ihracattan dusen eflasyondan dusen faiz oranlarindan yaratilan is hacminden artan gsyih hic bahsetmiyorsun

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  92. cihatemre demiş ki:

    Liberal ekoniminin getirileride var goturuleride sen hep eksi noktalarini yazmissin artan ihracattan dusen eflasyondan dusen faiz oranlarindan yaratilan is hacminden artan gsyih hic bahsetmiyorsun

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiHepsini görüntüle…

    Hangi yaratılan iş hacmi ? Var olanın da kalitesi düşürülen iş hacmi mi ? Yoksa her sene artan işsizlik hacmi mi ? Denetimleri yapılmayan, yapıldı gösterilip üstü örtülen, insan sağlığı ve hayatı düşünülmeyen iş hacmi mi.. Götürüsü getirisinden daha fazla olan teşebbüslerin sevilecek bir yanı olmaz. Geçmiş olsun, satılan satıldı. Bu enerji kaynakları firmalarının hiç biri artık Türk milletine ait değil. Devletin toplu iğnesini satsalar bas bas bağırırsınız, vatanın en değerli işletmeleri elden çıkarılmış ekonomiden dem vuruyorsun ki o da işsizliğin arttığı bir ekonomiden. Bak bakalım diğer devletlerin bu sektörlerdeki yenilik ve atılımlarına, hükümetleri ne kadar hassas hareket ediyor, dışa bağımlı bir politikadan kaçındıkları gibi özerklik yahut devlet tek eline yönelik işletmeciliği seçiyorlar. Neyse dediğim gibi ağzınıza 1 bal kaşık çalıp idare edin diyorlar, kendileri kepçeyle götürüyorlar.

  93. TTK ne durumda @CenkGs Abi gelişme var mı takip edemedim bi süredir

  94. alfhonso demiş ki:

    TTK ne durumda @CenkGs Abi gelişme var mı takip edemedim bi süredirHepsini görüntüle…

    Ne olacak öldü bitti TTK. Özelleştirilecek dediler hala bir numara yok, devlet zaten salmış durumda 5 kuruş yatırımı yok. Reis dedikleri geldi buraya ' Zonguldak benden bir şey beklemesin ' dedi ve gitti. Laflara bak, sanki o kurdu da lutfediyor. İşten çıkarımlar çoğaldı, kaçak madenler arttı, işçi ölümleri de arttı. Şimdilik sadece eren enerji ve erdemire kömür gönderiliyor. Ama ttk bitti.

  95. CenkGs demiş ki:

    Ne olacak öldü bitti TTK. Özelleştirilecek dediler hala bir numara yok, devlet zaten salmış durumda 5 kuruş yatırımı yok. Reis dedikleri geldi buraya ' Zonguldak benden bir şey beklemesin ' dedi ve gitti. Laflara bak, sanki o kurdu da lutfediyor. İşten çıkarımlar çoğaldı, kaçak madenler arttı, işçi ölümleri de arttı. Şimdilik sadece eren enerji ve erdemire kömür gönderiliyor. Ama ttk bitti.Hepsini görüntüle…

    Eren enerji de erdemirde ihtiyacının büyük bölümünü ithalden karşılıyordu zaten, göstermelik alıyodur TTK'dan da. vay arkadaş Zonguldak karaelmas'ı da kuruttular…

  96. alfhonso demiş ki:

    Eren enerji de erdemirde ihtiyacının büyük bölümünü ithalden karşılıyordu zaten, göstermelik alıyodur TTK'dan da. vay arkadaş Zonguldak karaelmas'ı da kuruttular…Hepsini görüntüle…

    Bitti tabii Turkiye'nin ilk illerinden biriydi burasi. Akp'li olmadigi icin iyice bitirdiler, zaten hakkini arayani da yoktu. Gecmis olsun.

  97. CenkGs demiş ki:

    Bitti tabii Turkiye'nin ilk illerinden biriydi burasi. Akp'li olmadigi icin iyice bitirdiler, zaten hakkini arayani da yoktu. Gecmis olsun.Hepsini görüntüle…

    stada da gerek yokmuş zaten 1nci ligde oynamıyormuş Zonguldakspor 🙂 O açıklamayı gördüm koptum :))

  98. alfhonso demiş ki:

    stada da gerek yokmuş zaten 1nci ligde oynamıyormuş Zonguldakspor 🙂 O açıklamayı gördüm koptum :))Hepsini görüntüle…

    Dedim ya Zonguldak gercekten gelismis bir sehirdi eski zaman sartlarinda, futbol kulubu bile birinci ligde oynardi ama zamanla kalitesi dustu bu sehrin. Stadlik bir durumu da kalmadi takimin, demirler kulube yardim etmeye calisiyordu ama onlarinki de bir yere kadar. Neyse burasi zaten artik cok fazla goc veren bir sehir o yuzden buranin gelecegi pek yok. Az sayidaki Zonguldak halki da bunu kabullendi zaten.

  99. CenkGs demiş ki:

    Dedim ya Zonguldak gercekten gelismis bir sehirdi eski zaman sartlarinda, futbol kulubu bile birinci ligde oynardi ama zamanla kalitesi dustu bu sehrin. Stadlik bir durumu da kalmadi takimin, demirler kulube yardim etmeye calisiyordu ama onlarinki de bir yere kadar. Neyse burasi zaten artik cok fazla goc veren bir sehir o yuzden buranin gelecegi pek yok. Az sayidaki Zonguldak halki da bunu kabullendi zaten.Hepsini görüntüle…

    Valla muharrem amcanın işi çooook zor, herşeyi ona kitlediler :)))

  100. Öyle öyle ama bir çok siyasi insan çıktı Zonguldak'tan hiç birinin buraya bir hayrı dokunmadı. Tabii buranın coğrafi yapısı da gelişmeye hiç müsait değil, aşırı masraflı anlıyorum ama bu kadar başı boş bırakılmasına da üzülüyorum. Neyse hayırlısı olsun inşaallah 🙂

  101. CenkGs demiş ki:

    Öyle öyle ama bir çok siyasi insan çıktı Zonguldak'tan hiç birinin buraya bir hayrı dokunmadı. Tabii buranın coğrafi yapısı da gelişmeye hiç müsait değil, aşırı masraflı anlıyorum ama bu kadar başı boş bırakılmasına da üzülüyorum. Neyse hayırlısı olsun inşaallah :)Hepsini görüntüle…

    Şehrin yıllar önce yerleşiminde hata var zaten, milyonlarca ton kömür rezervinin üzerine kentleşme var, gerçi rezerv olsa ne yazar sektör öldü

  102. alfhonso demiş ki:

    Şehrin yıllar önce yerleşiminde hata var zaten, milyonlarca ton kömür rezervinin üzerine kentleşme var, gerçi rezerv olsa ne yazar sektör öldüHepsini görüntüle…

    Öyle tabii ama dedim ya Türkiye'nin ilk illerinden biri Zonguldak. Yani Cumhuriyet'in ilk yıllarına kadar dayanıyor burada yerleşim. Dolayısıyla ulaşım da zor olduğu için kömür ocaklarında çalışanlar hep yakına yerleşmeyi tercih etmiş. Zamanla da bunu değiştirmemişler ve şimdiki haline gelmiş. Atatürk Devlet Hastanesi'nin komple etrafı eskiden dağlık, ormanlık boş araziymiş şimdi 1 tane boş alan yok. Dediğim gibi çarpık kentleşme çok eski yıllarda başlamış sonra da düzelten çıkmamış.

  103. CenkGs demiş ki:

    Öyle tabii ama dedim ya Türkiye'nin ilk illerinden biri Zonguldak. Yani Cumhuriyet'in ilk yıllarına kadar dayanıyor burada yerleşim. Dolayısıyla ulaşım da zor olduğu için kömür ocaklarında çalışanlar hep yakına yerleşmeyi tercih etmiş. Zamanla da bunu değiştirmemişler ve şimdiki haline gelmiş. Atatürk Devlet Hastanesi'nin komple etrafı eskiden dağlık, ormanlık boş araziymiş şimdi 1 tane boş alan yok. Dediğim gibi çarpık kentleşme çok eski yıllarda başlamış sonra da düzelten çıkmamış.Hepsini görüntüle…

    İnşallah eski günlerine döner….

  104. alfhonso demiş ki:

    İnşallah eski günlerine döner….Hepsini görüntüle…

    İnşaallah kardeşim amin 🙂

  105. Bu başlığın altını bugün okuma fırsatım oldu. Hükümeti savunmak için Nagehan Alçı, ROK, Yiğit Bulut filan eksik kalmış burada. Hükümeti savunabilirsiniz, eleştirebilirsiniz de. Ama hükümete taparak millete dil uzatanlar, eleştirenleri alenen suçlayanlar var. Kabul edemeyeceğim nokta orasıdır işte.

    cihatemre demiş ki:

    Liberal ekoniminin getirileride var goturuleride sen hep eksi noktalarini yazmissin artan ihracattan dusen eflasyondan dusen faiz oranlarindan yaratilan is hacminden artan gsyih hic bahsetmiyorsun

    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiHepsini görüntüle…

    Üslup terbiyesizce olmadığı için arkadaşın bu mesajına cevap vermek istedim. Bu "bilinçli" yorum da altı boş bir yazı değil, maalesef direk olarak "yalan" bilgiler üzerine oturmuştur. GSYİH'nin artış sebebi herkesin bildiği anormal gelir dengesizliği nedeniyledir. Aşırı zenginler ve gelirleri değerlendirme dışı kalacak kadar az yoksul nüfus da inanılmaz düzeyde.
    Artan ihracat kısmı külliyen yalan. Yalan burada söylenmiyor, hükümetin kontrolündeki kaynaklardan üretilen bilgiler.
    Düşen enflasyon kısmı da ayrı bir bomba. Borsada oynayacak kadar iyi ekonomi bilgim yok ama enflasyon oranlarının çok kolay manipüle edilebildiğini biliyorum. Ülke ekonomisi yıllardır karayolu projelerinin de içinde bulunduğu inşaat sektörü sayesinde ayakta tutuluyor. Bakın hizmet sektörü demiyorum, sadece inşaat. Çünkü endüstriyel üretim veya hizmet karşılığı maddi gelir sağlamak ülkelerin ekonomi politikalarındaki temel tercih unsurudur. Üretim yok, e hizmet de yalan. Nereye kadar gidecek?
    İş hacmi kısmı da ayrı bomba. Bu kadar kapatılan fabrikalayla iş hacmi nasıl büyüyor? İş hacmi x2 ise, nüfus x5 olmuş durumda. Yukarıda dediğim gibi, nitelikli ve niteliksiz iş gücü şu anda inşaat sektöründe. IT bile inşaat sektöründen ciddi fayda sağlıyor. İnşaat bir yerde elbet bitecek çünkü sürdürülebilir değil.

    Komünizmin insan doğasına aykırı, karıncalar için filan uygun olan ütopik bir sistem olduğunu düşündüğüm için liberal ekonomiyi ben de desteklerim. Ama devletin belli sorumluluklarını yine yerine getirmesi gerekir. Liberal ekonomi devlet tarafından doğru yönetilmezse yağma ekonomisine dönüşür. Bkz. Türkiye.

    Bu yazıyı kim takar diye düşünsem yazmazdım da, kısmen içimi dökmek için yazdım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu