Haberler

Yeni Suzuki Swift ortaya çıktı




Yeni nesil Suzuki Swift, resmi tanıtımından önce internete sızdı!

Japon otomobil üreticisinin en önemli modellerinden biri olan Swift, yeni nesli ile 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda karşımıza çıkacaktı. Ancak bir otomobil tutkunu, yeni Swift’in özel broşürünü internete sızdırarak Suzuki’nin sırrını ifşa etmiş oldu.

Broşürden de gördüğünüz gibi yeni Swift, Suzuki’nin yeni tasarım anlayışıyla daha modern bir görünüme kavuşmuş. Swift bu görünümü, ön yüzündeki büyük farlar ve geniş ön ızgara sayesinde yakalamış. Otomobilin arka tarafına baktığımızda ise yeni Swift’in kardeşi Baleno ile benzer bir dizayna sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Broşürde dikkat çeken bir diğer konu ise yeni Swift’in kullanacağı motorlar!

Suzuki, yeni Swift’te ilk defa turbolu motorlara yer vermiş. Verilen teknik detaylara göre yeni Swift; Avrupa pazarına 1.4 litre hacmindeki 4 silindirli ve benzinli, turbo motor ile gelecek. Bu motor, 140 beygir güç sunacak ve ”Swift Sport” versiyonu ile satın alınabilecek.

Yeni Swift, Japonya pazarında ise 1.0 litre hacmindeki 3 silindirli ve benzinli, turbo motor kullanacak. 112 beygir güç üreten bu motor, ”Swift RSt” versiyonu ile satın alınabilecek.

Yeni Swift, turbo beslemeli motorlarının yanında hibrit motor seçeneği de sunacak.

1.2 litre hacmindeki atmosferik motoru ve elektrik motorunun kombinasyonuyla piyasaya sürülecek olan Swift Hibrit, ülkemizde de tercih edilebilir.

Yeni Suzuki Swift, Mart 2017’de Cenevre Otomobil Fuarı’nda resmi olarak tanıtılacak.

 

Emrullah TEKGÖZ

1994'te doğdum. Atılım Üniversitesi İşletme (İngilizce) okumaktayım. Otomobil tutkum hayatımda her zaman büyük yeri olan AE101'in efsanevi mekanik tınısıyla başladı, E46 320i ve E39 540i ile bu tutku yerini aşka bıraktı. Bu aşk atmosferik Avensis 3 FL ile devam etmekte.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Fiyatlari abartmazlarsa gene begendim tasarim olarak, motor secenekleride guzel, hadi hayirlisi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu