Haberler

500. LaFerrari’nin geliri depremzede İtalya’ya




İtalyan süper spor otomobil üreticisi Ferrari, LaFerrari’nin 500. modelinin satışından elde ettiği geliri ülkesine harcayacağını duyurdu.

İtalya’nın orta kesimlerini etkileyen deprem felaketinden sonra bu bölgenin tekrardan inşası için kaynak yaratmak istediğini belirten Ferrari, açık arttırma ile sattığı 500. LaFerrari’nin tüm gelirini Ulusal İtalya Amerikan Deprem Vakfına bağışlayacak.

 

499 adetle sınırlı sayıda üretilerek Amerika’da yaklaşık 1.4 milyon$’a satılan LaFerrari’nin sadece açık arttırmada satmak amacıyla 500’üncü modelini üreten Ferrari, Amerika’da gerçekleşen Finali Mondiali etkinliğinde açık arttırmaya çıkarttığı modelin 500 numaralı üyesini 7 milyon$’a satmayı başardı.

Ön tamponda İtalyan bayrağı ve iç mekandaki 500’üncü modele özel tasarlanan plakayla kardeşlerinden ayrılan otomobil, elde ettiği satış rakamıyla açık arttırmayla satılan en pahalı otomobiller sınıfına da adını yazdırmayı başardı.

Kaynak: www.motor1.com

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Dünyada spor otomobil deyince akla gelen ilk marka Ferrari’dir. Aston Martin sever olarak bunu kabul ediyorum. Enzo Ferrari’nin şu cümlesini paylaşayım “Diğerleri otomobil satabilmek için yarışır, biz ise yarışabilmek için otomobil satarız”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu