Haberler

Alpine A120 yollara çıkmak için gün sayıyor




Fransız spor otomobil üreticisi Alpine’nin geri dönüş operasyonu uzun bir süredir devam ediyor. Şuana kadar Vision adlı konsept aracını ve nihai modelin kamuflajlı halini gördüğümüz markanın ilk modeli ile ilgili detaylar netleşiyor.

Autocar’ın haberine göre Alpine’nin yeniden üretime başlayacağı ilk modelinin adı A120 olacak. Aracın ismi 1961 – 1977 yılları arasında üretilen dedesi Alpine A110’a atıfta bulunuyor. Kaputunun altında Renault-Nissan grubu üretimi 1.8 litrelik 300 beygir güç üreten turbo bir motor yer alacak olan Alpine A120, Renault Clio RS’te yer alan 6 ileri EDC şanzımanın da marifetiyle 0’dan 100 kilometreye sadece 4.5 saniyede ulaşacak.

Halihazırda test süreci devam eden Alpine A120, markanın yüksek performanslı otomobil serisinin ilk ayağı olacak. İlerleyen süreçte bu otomobilin cabrio ve performanslı bir versiyonunun da üretilmesi planlanıyor. Aracın satış fiyatı hakkında net bir bilgi olmasa da Avrupa’da 53.000 €’dan başlayan Alfa Romeo 4C’den bir miktar daha ucuz olacağı söylentiler arasında yer alıyor.

Ancak bütün bu çabalara karşın Renault, Alpine’yi niş bir marka olarak tutmak istiyor. 2017’nin yaz aylarında Avrupa’da 60 seçkin Renault bayisinde satışa sunulacak Alpine A120’nin yıllık üretim hacmi 5000 ile 7000 adet arasında sınırlı tutulacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Ben de 1.3 dizel lineadaki kaporami yaktim, bekliyorum. Uygun fiyatli olursa kacirmam. Nasolsa vergi de ucuz, doviz de ucuz, yakit zaten para degil.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu