Haberler

Avrasya Tüneli’nin ismi belli oldu




İstanbul’da iki kıtayı boğazın altından birleştiren Avrasya Tüneli 20 Aralık’ta hizmete girecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, geçiş ücreti, tünelin ismi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tünelin ismini belirlemek için yapılan anket iptal edildi. Projenin isminin “Avrasya Tüneli” olarak kalacağı belirtildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Avrasya projesine isim bulmak için online anket hazırlanmıştı. Bakan Ahmet Arslan, o anketin iptal edildiğini söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal7’de Mehmet Acet’in sunduğu Başkent Kulisi programına katıldı. Arslan, Avrasya Tüneli’ne isim bulma süreciyle ilgili son noktayı koydu.

Arslan, tünelin adının “Avrasya” olacağını söyledi.

“AMACININ DIŞINA ÇIKTI”

Anadolu Yakası’nı denizin altından Avrupa Yakası’na bağlayan projenin ismi için, geçtiğimiz günlerde açıklama yapılmış, Bakanlık öneriler alacağını söylemişti. Bakan Arslan, anketin amacının dışına çıktığını, bir yarış haline geldiğini söyledi.

İstanbul’da iki kıtayı boğazın altından birleştiren Avrasya Tüneli, 20 Aralık’ta hizmete girecek.

GEÇİŞ ÜCRETİ NE OLACAK?

Öte yandan Bakan Arslan; “21 Aralık’tan geçerli olmak üzere biz resmi ücreti değil, bir ücret belirleyeceğiz. 31 Aralık’a kadar o ücretle geçilecek. 11 günde toplayacağımız parayı da sosyal sorumluluk projesini aktaracağız. Ücretsiz yapmayacağız” ifadesini kullandı.

Tünelden geçiş ücreti bu ayın sonunda netlik kazanacak.

Avrasya Tüneli, denizin 106 metre altına inşa edildi. Göztepe’den Kazlıçeşme’ye 15 kilometrelik bir güzergahı kapsıyor. İki yaka arasında 1-1,5 saatlik ulaşım süresini 15 dakikaya düşürecek.

Otomobil ve minibüslerin kullanacağı tünel büyük araçlara yasak.

AVRASYA TÜNELİ VE SAHİL YOLU HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu