Haberler

Fisker EMotion ateşi körüklüyor




EMotion modelini tanıtmaya hazırlanan Amerika’nın elektrikli otomobil üreticisi Fisker, ilk kez yeni modelinin arka görünüşünü paylaştı.

Bir bütün halde otomobilin ortasından çamurluklarına kadar uzanan LED far gurubuyla dikkat çeken EMotion, alışılmışın dışındaki çizgileriyle oldukça sportif bir izlenim bırakıyor.

Fisker Nanotech’in geliştirdiği devrim niteliğindeki Grafen batarya ile daha uzun menzil ve pil ömrüne sahip olacağı belirtilen EMotion, yaklaşık 640 km’lik bir menzil sunacak.

Kesin olmamakla birlikte 257 km/sa’lik maksimum hıza ulaşacağı konuşulan elektrikli otomobilin özel tasarlanan motorları sayesinde daha uzun aks mesafesine sahip olduğunu ifade eden; BMW Z8 ve Aston Martin DB9’un da tasarımcısı olan Henrik Fisker, bu sayede iç mekanın ciddi derecede genişlediğini belirtiyor.

2017 yılında satışına başlanması planlanan Fisker EMotion, batarya ve motor teknolojisiyle ön plana çıkarken bir anlamda yakın gelecekte çok daha hızlı ve uzun menzile sahip elektrikli otomobillerin de müjdesini veriyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu