Haberler

Garajda kalan Renault 5 Turbo II yeni sahibini bekliyor




Renault 5 Turbo II, Fransız markanın antikaya doğru adım atan şirin bir hot hatch modeli. Günümüzde çok az sayıda kalan bu modelden neredeyse sıfır gibi kalmayı başaran bir tanesi açık arttırma yoluyla satışa çıkarıldı.

Lancia Stratos’un Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) aldığı galibiyetlerden sonra 1983 yılında Stratos’a rakip olarak ortaya çıkan Turbo II, 1.4 litrelik Cléon Fonte turbo motoruyla 158 beygirlik güç sunuyor. 5 ileri manuel şanzımana sahip olan otomobil için özel geliştirilen yarış süspansiyonları ve agresif hava çıkışları, onu yaşıtı olan yol otomobillerinden ayıran temel özellikler arasında yer alıyor.

Habere konu olan Renault 5 Turbo II, 33 yıllık ömründe yalnızca 5900 kilometre yol yapmış. Bakımlar ve birkaç kısa mesafe yolculuk dışında kapalı garajda muhafaza edilen otomobilin siyah deri koltukları dışında bütün parçaları orijinal ve sorunsuz çalışıyor. 3200 adet üretilen Turbo II modelinden bugünlere kadar ulaşan bu parça, 8 Şubat 2017’de Paris’te düzenlenecek bir açık arttırmada yeni sahibini bulacak. Aracın satışının ise 80.000 dolar civarında gerçekleşmesi bekleniyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

15 Yorum

  1. maximaorhanisback demiş ki:

    Çabuk bizim çılgın rönocu @anl_akl görmeden… :DHepsini görüntüle…

    Sarılırız sıkıntı yok 😀 😀

  2. fransızları pek sevmem ama birkaç efsane araçları var ve r5 turbo bunlardan biri ve diğeri de otoban faresi lakaplı peugeot 205 gti 1.9 ,bu iki araç bence tam bir neşe kaynağı 🙂

  3. Eski-mekanik-güzel arabalar!! İnanın sizleri çok özlüyoruz ve bu gidişle sizlere olan hasret her geçen gün katlanarak artacak.Artık arabalar her anlamda hissiz ve zevksiz.Zevk almak için araba kullanmıyor ihtiyaçtan kullanıyoruz.Sizi telli gaz pedallarınızla ayağımızda,mekanik direksiyonlarınızla ellerimizde,seslerinizle kulağımızda,görüntülerinizle gözlerimizde,koltuklarınızla vücudumuzda hissettiğimiz yılları özlemle anıyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu