Haberler

Genesis’de yeni bir dönem başlıyor




Eğer aramızda hala Genesis‘i duymayanlar varsa onlar için gerçekten çok yazık. Zira Türkiye’de pek aktif olmayan marka Amerika’daki lüks marka sınıfında olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

İlk olarak 2020 yılına kadar 6 adet yeni modeli piyasaya sunmayı planlayan marka, bu amaç doğrultusunda otomotiv endüstrisinin en saygı duyulan tasarımcılarından birini bünyesine kattı.

Sizlere Bugatti Chiron desem hepinizin aklında az çok neyin canlanabileceğini hayal edebiliyorum. Ancak modelin tasarımcısı Alexander Sasha Selipanov’un modelle birlikte hiç anılmaması zira epey aşağılayıcı. Bu boşluğu ince gören Genesis yöneticileri Bugatti’den ayrılan tasarımcıyı, Almanya’da yer alan Genesis Global Tasarım Stüdyosu‘ndaki Tasarımcı Şefi konumuna getirdi.

luc-donckerwolke

Genesis Tasarım‘ın departman patronu Luc Donckerwolke ile doğrudan etkileşim halinde olacağına kesin gözüyle bakılan Selipanov’un gelecekteki ürün geliştirme ve konsept çalışmalarına nasıl bir katkı sağlayacağını hep beraber göreceğiz. ”Kim bilir belki de Genesis’in bünyesine yeni bir spor otomobil eklenir…”

Konuyla ilgili açıklama yapan Selipanov ”Bu fırsatı içtenlikle ve heyecanla kabul ettim, çünkü kariyerimde yepyeni bir sayfa açılıyor. Şimdiye kadar kurulmuş iyi markalarla çalıştıkça yeni kurulmakta olan markalara ilgim arttı.” diyerek bu transfer hakkındaki heyecanını açıkça dile getirdi.

Ayrıca ”Bu heyecan verici yolculuğa çıkmakta onur duyuyorum. Lüks bir otomobil markasının yükselişini başlatmak ve tarihin bir parçası olmak herkesin eline geçebilecek türden bir fırsat değil. Bu yüzden Genesis tarafında artan heyecan, beklenti ve merakla birlikte; uzmanlığımı ve tutkumu markaya sunmayı dört gözle bekliyorum.” sözleriyle ne kadar kısa bir sürede uyum sağladığını açıkca belli eden Selipanov, açıklamasına son verdi.

Alexander Sasha Selipanov ile ilgili daha fazla bilgi isteyenlere:

  • 33 yaşındaki Rus asıllı tasarımcıyı daha önceki Porsche 911 ve Ferrari 612 GTO gibi kavramlardan hatırlayanlar olabilir.
  • Ek olarak Selipanov 2005 yılında VW‘e katılmadan önce, aynı yıl Kaliforniya Tasarım ve Sanat Merkezi’nde ‘Ulaşım Araçları Tasarımı‘ lisansını başarıyla bitirmiştir.

Görsel Kaynağı: motor1.com

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Hyundai lüks markası Genesis için büyük planlar peşinde. Genesis henüz çok yeni bir marka olsada ileride çok iddialı Hyundai’nin lüks markası olacaktır. Hatırlanacağı üzere Hyundai daha öncede Genesis markası için Lamborghini’nin tasarımcısı Manfred Fitzgerald kadrosuna katmıştı. Yani Hyundai artık kartları açık oynuyor. Hyundai-Kia’nın tasarım şefi hatırlanacağı gibi Peter Schreyer’dir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu