FeaturedHaberler

Gerçek Olsun İstediğimiz 10 Hızlı Sedan




Hızlı otomobillerin piyasasını incelediğimizde hothatch modeller ile hızlı spor sedanlar arasında bir model eksik gibi. Bir örnek üzerinden anlatmak gerekirse: Opel Astra OPC ve Insignia OPC modelleri var. Fakat Astra OPC küçük ve ayrıca Insignia OPC’de pahalı. O zaman en iyisi Astra Sedan OPC almak.

Bu denklemde eksik olan şey ise Astra Sedan OPC. Bu eksikliği fark eden X-Tomi Design ekibi “Bu modeller olsa nasıl görünürlerdi?” sorusuna cevap aramışlar. Lafı fazla uzatmadan listemize bir göz atalım.

Citroen C-Elysee Racing

Post-production : Astuce Productions

Ülkemizde Citroen’in satışlarının artmasına model olan C-Elysee bizim için az yakan, çok kaçan otomobiller kategorisinde. Şahsen ralli versiyonunun görüntüsüne tav olsam da, bu versiyonu yollarda görmek keyifli olabilirdi.

Fiat Ægea Abarth

fiat-aegea-abarth2

Fiat’ın ülkemizin gururu olarak lanse ettiği Ægea modeli, esasen hem ekonomik hem de geniş ailelere hitap eden bir tarza sahip. Fakat neden o da 500 ve Punto gibi Abarth’ılmasın ki?

Focus RS Sedan

ford-focus-rs-sedan-front2

Focus RS çıktığı andan itibaren dünyayı kasıp kavurdu. Bu zamana kadar hiçbir hothatch için bu kadar yazılıp çizilmemişti. Aslında küçük bir otomobil sayılmaz ama ya geniş aileler için sedan olsaydı? Belki o zaman ülkemizde daha çok tercih edilebilirdi.

Honda Civic Type-R Sedan

honda-civic-type-r-sedan2

Civic Type-R kullanıcısına eşsiz hazlar yaşatan bir otomobil. Fakat satın alma portföyünü incelediğimizde bu otomobili genellikle gençlerin tercih ettiğini söylemek mümkün. Bu durumu ise sedan bir Type-R yaparak değiştirebilirsin Honda!

Hyundai Elantra Turbo

2017 Elantra Sport

Hyundai’nin en son çıkardığı ve Tuscon ile beraber en çok sevilen modellerinden biri olan aile aracı Elantra, keskin hatları ve akıcı tasarımı ile Turbo yakıştırmasını hakediyor. Hatta rakiplerine göre daha geniş iç hacim sunduğundan dolayı, rakiplerine nazaran daha çok tercih edilebilir.

Peugeot 301 GTi

peugeot-301-gti2

Citroen C-Elysee’nin kardeşi Peugeot 301 de, kardeşi ile ortak özelliklere sahip. Tabi Peugeot’nun GTi’ı, Citroen serilerine nazaran daha popüler olduğu için bu otomobil, kardeşi Elysee’den daha çok satabilirdi.

Renault Symbol RS

renault-logan-r-s

Yollarda Symbol görmeye o kadar çok alıştık ki tarifi yok. Hepsi sıkıcı renk ve motor kombinasyonuna sahip. Uyan artık Renault! Uyan ve bize uygun fiyatlı bir RS üret.

Seat Toledo Cupra

seat-toledo-cupra-280-2

Seat’ın Ibiza Cupra ve Leon Cupra modellerinin namı dillere destan. Tek sedan modeli olan Toledo‘da Cupra opsiyonu sunmayan İspanyol üretici bizce bunu bir düşünmeli. En azından Ibiza’da kullanılan 1.8 TSI 192 HP motoru bu otomobil için düşünülebilir.

Renault Megane Sedan GT

renault-megane-sedan-gt2

3. nesil Megane modelinde olmayan sedan versiyon hayallerimizi bir hayli yıkmıştı. Bunu farkeden Fransız marka efsane bir Megane Sedan ile sahnelere geri döndü. Fakat hatchback modelindeki gibi GT opsiyonlu bir model gelebilir mi bilmiyoruz. Fakat bu listede gerçekleşme olasılığı en yüksek model bu gibi duruyor.

Škoda Rapid vRS

skoda-rapid-rs2

Škoda Rapid vRS gerçekten yazımızın başında bahsettiğimiz o ara model gibi. Fabia vRS var ama küçük. Octavia vRS var o da pahalı.(Rakiplerine göre uygun sayılabilir.) O zaman bize ne gerekli? E tabi ki Rapid vRS.

BONUS: Opel Astra Sedan OPC

astra-sedan-opc

Astra OPC’nin testini daha evvel yapmıştık. İzlemeyenler buraya tıklayarak izleyebilirler. Yazının başında da söylediğim gibi küçük Astra OPC‘ye bir büyük kardeş gerekiyor ama onun da, en az kardeşi gibi yaramaz olması gerek. Unutmadan bir de aile otomobili olursa seviniriz. Şimdiden teşekkürler Opel.

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

12 Yorum

  1. Elantra'nın 1.6 turbo spor versiyonu mevcut zaten. Ama civic'in tipini pek sevmezdim, spor versiyonu çok iyi gözüküyor.öndeki krom parçalardan kurtulmak iyi gelmiş.

  2. İlginç ve güzel bir haber olmuş teşekkürler. Yalnız Focus'un sedan versiyonu bile geniş ailelere göre değilken, Rs'in sedanı normal focus'dan pek farklı olmaz. Focus 3 hiç bir zaman aile aracı olmadı 🙂

  3. Şu Astra OPC'nin hava delikli fren diskleri öldürüyor beni ya… Arkadaş bir araba And beyinde dediği gibi daha ne kadar ağırbaşlı ama aynı zamanda asabi olabilir?

  4. Renault, Sandero RS tanıtımını yaptı. Türkiye’ye gelir mi bilmem ama gelirse baya uyguna gelir diye düşünüyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu