Haberler

Goodyear UltraGrip Performance SUV ile kış mevsiminde kusursuz performans!




Dünyanın lider lastik üreticilerinden Goodyear, SUV araçlar için geliştirdiği yeni UltraGrip Performance SUV ile kış koşullarında daha güvenli sürüş sunuyor.

UltraGrip Performance SUV kış lastikleri; kuru, ıslak ve buzlu zeminde daha kısa fren mesafesi sağlayan performansı ile sürücülerine, kendilerini çok daha güvende hissettiriyor. [1]

Goodyear, SUV araçlar için geliştirdiği UltraGrip kış ailesinin en yeni üyesi UltraGrip Performance SUV lastiklerini 16 farklı ebatta piyasaya sundu. UltraGrip Performance SUV kış lastikleri; kuru, ıslak ve buzlu zeminde daha kısa fren mesafesi sağlayan performansı ile sürücülerine, kendilerini daha güvende hissettiriyor.1

Goodyear’ın mühendisleri, ilk UltraGrip lastiğinin piyasaya sunduğu 1971 yılından bu yana, markayı geçtiğimiz 45 yıl içinde kış lastik pazarının öncülerinden biri yapan teknoloji ve inovasyonu geliştirmeye devam etti.

EMEA Goodyear Marka Direktörü Martijn de Jonge: “SUV lastiklerini ödüllü UltraGrip Performance ürün grubumuz kapsamında pazara sunarken, hem SUV lastikleri alanındaki hem de üstün kaliteli kış lastiği teknolojileri alanındaki deneyimimizi birleştirdik. Geliştirilmiş tasarımı sayesinde UltraGrip Performance SUV lastiği, gelişmiş[2] yol tutuş özelliği ile kış koşullarında daha güvenli sürüş sunuyor” dedi.

Büyük olmaları sebebiyle SUV araçlar, sürücülerin kendilerini daha güvende hissetmesini sağlayarak, kış lastiklerine ihtiyaçları olmadığı izlenimini uyandırıyor. Oysa, SUV’ların ağırlık merkezi binek otomobillerin ağırlık merkezinden fazla olduğundan), lastiklere binen kuvvet de diğer araçlara göre çok daha fazla olur . Bu sebeple; kış mevsiminde SUV sürücüleri için kış lastiği olmadan fren yapmak ve yol tutuşu sağlamak daha da güçleşir. Goodyear, yeni UltraGrip Performance SUV lastiklerinde, güvenliği performans ile birleştirerek SUV sürücülerine kış mevsiminde de kusursuz ve güvenli bir sürüş keyfi yaşatıyor.

UltraGrip Performance SUV ile kışın yüksek performans

3D Blok Kilitleme Sistemi (BIS) ile güçlü çekiş ve özel sırt tasarımına sahip yeni UltraGrip SUV lastikleri, kuru ve karlı havalarda daha dengeli bir performans sunuyor. Blok dizilimi sayesinde tutuş kabiliyeti daha da iyileştirilmiş olan lastikler, karlı ve buzlu yol koşullarında daha iyi fren ve çekiş sağlıyor. ActiveGrip teknolojisi ile zemine daha fazla temas ederek daha iyi denge sunarken, lastik sırtı optimum performans (TOP) göstergesi ile sürücüyü uyararak, ideal kış performansı sunmak üzere lastiklerin doğru aralıklarla değiştirilmesini de sağlıyor.

Goodyear UltraGrip bir kez daha TÜV’ün performans öncüsü olmayı başardı

Lastik testlerinde UltraGrip ailesinin başarısını pekiştiren yeni nesil UltraGrip Performance SUV, TÜV testlerinde[3] ıslak, buzlu ve karlı zeminde fren kabiliyetiyle üstün başarı sağladı. UltraGrip Performance SUV lastikleri TÜV testlerinde; ıslak zeminde 1.9 metre daha kısa fren mesafesi ile %7 daha iyi performans, kuru zeminde 2.3 metre daha kısa fren mesafesi ile %5 daha iyi performans ve buzlu zeminde %4 daha iyi fren performansı gösterdi.

[1] Kış SUV HP segmentindeki 3 büyük rakibin son 2 tasarımının ortalama performansına kıyasla. Goodyear’ın talebi üzerine TÜV SÜD Product Service GmbH tarafından Şubat-Mart 2016’da test edilmiştir. Yeni Kış HP SUV, Lastik Ebadı: 235/65 R17; Test Aracı: Audi Q5; Test Lokasyonları: Mireval (Fransa), Saariselkä (Finlandiya); Rapor No. 713074748 -02.

[2] Önceki Goodyear Ultragrip +SUV’a kıyasla.

[3]Kış SUV HP segmentindeki 3 büyük rakibin son 2 tasarımının ortalama performansına kıyasla. Goodyear’ın talebi üzerine TÜV SÜD Product Service GmbH tarafından Şubat-Mart 2016’da test edilmiştir. Yeni Kış HP SUV, Lastik Ebadı: 235/65 R17; Test Aracı: Audi Q5; Test Lokasyonları: Mireval (Fransa), Saariselkä (Finlandiya); Rapor No. 713074748 -02.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu