Haberler

Hyundai IONIQ’ten Euro NCAP Zaferi: Beş Yıldız




Hyundai’nin son teknoloji ışığı altında ürettiği elektrikli, hybrid ve plug-in hybrid modeli IONIQ, EURO NCAP çarpışma testlerinden beş yıldız alarak güvenlik açısından çok önemli bir başarı elde etti. Hyundai IONIQ, üst düzey güvenlik donanımlarını standart olarak sunuyor.

Hyundai, yenilenen kuralları ve ağırlaştırılan test süreçleriyle markaların korkulu rüyası haline gelen Euro NCAP testlerinden maksimum değer olan beş yıldızı alarak büyük bir başarı elde etti. Hyundai’nin tamamen yeni bir modeli olan IONIQ, testler esnasında başarılı sonuçlar elde ederken yetişkinler, çocuk yolcu, yaya ve güvenlik sistemleri gibi dört kategoride de en üst sıralarda yer aldı.

15230575_779472788867362_6667826246626423323_n

Hyundai Motor Avrupa Başkan Yardımcısı Thomas Schmid, “IONIQ modelimiz için Euro NCAP’ten gelen beş yıldız derecelendirmesi, Hyundai’nin teknolojisinin hangi seviyede olduğunun altını çiziyor. Segmentindeki en güvenli otomobillerden biri haline gelen ve müşterilerine güvenli erişilebilir bir seçenek sunan Hyundai IONIQ, tüm versiyonlarında son teknoloji ürünü aktif güvenlik özelliklerini standart olarak sunuyor” dedi.

Segmentinin en güvenilir modellerinden biri olan IONIQ, üst düzey güvenlik donanımları sunuyor. Radarlar ve kamera sensörleriyle sürücüyü sesli ve görsel olarak uyaran ve gerektiği durumlarda da otomatik olarak devreye giren Acil Fren Sistemi (AEB), Şerit Takip Uyarı Sistemi (LDW), Aktif Şerit Takip Asistanı (LKA) ve Akıllı Hız Kontrol Sistemi (SCCS) yeni otomobilin standart donanımlarından bazılarını oluşturuyor.

7_hyundai_ioniq_hybrid

Euro NCAP tarafından test edilen tüm bu teknolojilerin yanı sıra IONIQ, Kör Nokta Algılama ve Arka Çapraz Trafik Uyarısı gibi sistemler de sunuyor.

Bu sistemler, hareket halindeyken fark edilmeyen ve çarpışmaya neden olabilecek çevredeki diğer araç, yolcu veya nesneleri sürücüye uyarıyor.

Pasif güvenlik açısından da güvenilirliğini kanıtlayan otomobil, hafif ve sağlam bir gövdeye sahip. IONIQ serisinin tamamı yüzde 53 geliştirilmiş yüksek mukavemetli çelikle üretiliyor. Bu sağlam gövde sayesinde olası çarpışma durumunda hasarlar en aza indirgeniyor. Aynı zamanda yüksek mukavemetli fiber takviyeli arka tampon da aracı güçlü ve dayanıklı hale getiren bir diğer etken. IONIQ’in kabinindeyse sürücü diz hava yastığı da dahil olmak üzere toplam yedi hava yastığı bulunuyor. Bu özellik, Euro NCAP test sonuçlarından beş yıldız alınmasında oldukça etkili bir rol oynadı.

gallery12

Hyundai bu teknolojik modelle birlikte dünyada ilk kez üç farklı motor tipini tek bir gövdede buluşturarak satışa sunuyor. Hyundai IONIQ isteğe bağlı olarak tamamen elektrikli, hybrid ve plug-in hybrid olarak tercih edilebiliyor. Hyundai IONIQ’in 2017 yılında Türkiye’ye de gelmesi planlanıyor.

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. NCAP? Korkulu rüya? Test prosedürü ciddi manada değişti mi gerçekten? IIHS testlerinden sonra NCAP testleri çayda çıra kalıyordu.

  2. NCAP benim gördüğüm kadarıyla şöyle değişti:
    Çarpışma testleri çok fazla değişmedi. Detaylı sonuçlar incelenirse yine aynı seviyede puanlar veriliyor. Ama pek çok detaydan "Overall result" a etki edecek kadar çok puan kırılmaya başlandı. Örneğin eskiden çocuk güvenliği için arkaya bir çocuk koltuğu monte edip testini yapıyorlardı. Şimdi ise kaç koltukta ISOFIX desteği var, kaçında yok diye bir kriter eklemişler ve buradan puanlar kırıyorlar. Aktif güvenlik sistemlerinde eskiden ESP olması ek puan getiriyordu, şimdi ise adaptif hız sabitleyici ve şehir içi çarpışma önleme sistemi olmaması puan düşürüyor.

    Günümüzde EuroNCAP'ten 5 yıldızlı diye bindiğimiz pek çok araba bugün teste girse donanım eksiklerinden ötürü 4 yıldıza düşer. Hele de ülkemizde satılan araçların çoğunlukla tercih edilen donanım seviyelerinde testler yapılsa bu 5 yıldız araçlar 3'e bile düşer. Örnek: Yollarda kaç tane diz havayastıklı Fiesta vardır? Ben daha canlı gözle denk gelmedim, hiçbir showroom'da da görmedim. =) 0 km satılan arabaların acaba % kaçında adaptif hız sabitleyici, kör nokta uyarı sistemi veya şehir içi çarpışma önleme sistemi vardır?

    EuroNCAP zorluğu, markaların geçmişteki ek teknolojik güvenlik paketlerini standart olarak sunmasıyla aşılabilir bir durumda yani 🙂 Şasi rijitliğini daha iyi ölçebilmek için IIHS'nin small overlap testlerinin benzerini de ekleseler, bunun yanında test hızlarını da birkaç km arttırsalar asıl o zaman korkulu rüya olurlar. 🙂

  3. Yok EuroNcap standardı değişti, yok geçmek artık zor, yok şu oldu, yok bu oldu deyip son zamanlarda 5 yıldız alamayan firmalara inat bir sonuç. Her zaman diyoruz eski Hyundai yok. Tebrikler.

  4. Necati Erdogan demiş ki:

    Yok EuroNcap standardı değişti, yok geçmek artık zor, yok şu oldu, yok bu oldu deyip son zamanlarda 5 yıldız alamayan firmalara inat bir sonuç. Her zaman diyoruz eski Hyundai yok. Tebrikler.Hepsini görüntüle…

    Hyundai mevcut i30'ı çıkardığında zaten bayağı ileri gitmişti. i20 ile cilasını çekti. Tucson ve sonrasında çıkan her model sınıf liderliğine oynar artık. Tucson da IIHS'de şov yapmıştı. Büyük saygı duyuyorum markaya yalan yok.

  5. Toyota dan daha yakışıklı bu hybrid tutar hatta ben Plug in hybrid ı alabilirim bu akaryakıt fiyatları ile muhteşem olur

  6. Hyundai çok saygı duyduğum sempatim olan bir marka. Hyundai’yi sevsenizde sevmesenizde başarısına saygı duymak zorundasınız. Bizimkiler oturduğu yerden parayı kazansın niye araba üretsin. Vatandaş çabalıyor, üretici çabalıyor devlet kazanıyor. Bizimkiler vergileri alsın, dünyanın en pahalı benzinini kullanalım herşey halkın cebinden çıksın. İcraat var mı yok. Ülke olarak bizim Hyundai gibi bir markamız bile yok. Hyundai’ye eleştirmek yerine önce tebrik ve takdir etmeyi öğrenelim. Koreliler bugün Japonya ile yarışır hale geldiler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu