Haberler

Infiniti Q60 ile 58 yıl sonra Küba’da




Amerika-Küba ilişkilerinde açılan yeni sayfayla beraber iki ülke ekonomik olarak da sıkı bir trafiğin içine girdi. Infiniti şirketinin yöneticisi ve baş tasarımcısı olan Alfonso Albaisa için yeni otomobilleri Q60‘ı Küba’ya götürmek için doğru zaman şimdi olmalı ki Q60 58 yıl sonra Küba’ya ithal edilen ilk Amerika kaynaklı otomobil oldu.

Miami, Florida‘da büyüyen Albaisa ebeveynleri ve akrabaları tarafından “ev” olarak bilinen yeri yani Küba’yı daha önceden hiç görmemişti. Q60 ile yaptığı 4 günlük yolculukta amaç bu eksiği gidermekti.

Ailesinin evi dışında akrabalarını ve ülkenin turistik mekanlarını gezen Albaisa yolculuk süresince kendi tasarımı olan Q60 ile Küba’nın çeşitli tarihi yapıları arasında farkları ve benzerlikleri ortaya koydu.

Q60 hakkında bilgi vermek gerekirse, Infiniti’nin yeni piyasaya sürdüğü coupe 400 hp’ye sahip çift turbolu 3.0 litrelik V6 motoru ile 0-100 hızlanmasını 5 saniyede gerçekleştirmekte.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu