Haberler

İstanbul Autoshow durgun geçecek




21-30 Nisan 2017 tarihlerinde TÜYAP Beylikdüzü’nde gerçekleştirilmesi planlanan İstanbul Autoshow Fuarı‘na, 16 otomobil markası katılmama kararı aldı.

Bu markalar arasında; Bugatti, Porsche, Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Bentley, Lamborghini, Citroen, DS, Subaru, Infiniti, Kia, Suzuki, Mazda ve Volvo bulunuyor.

Bu markalardan sadece Volvo’nun İstanbul Autoshow’a katılmayacağı, aylar öncesinden biliniyordu. Marka global stratejisi doğrultusunda Detroit, Los Angeles, Şanghay, Pekin ve Cenevre dışındaki fuarlara katılmama kararı almıştı.

Markaların Autoshow’a katılmama kararında, artan ÖTV oranlarının büyük payı var! Vergilendirme sisteminde yapılan son değişiklikler ile 2017’de otomobil pazarının daralması bekleniyor. Bu sebeple Türkiye pazarında bulunan otomobil markaları, bütçe kısıtlamalarına gidiyor. Yapılan hesaplamalara göre fuara katılma maliyeti, ortalama 2.5 milyon TL’yi buluyor.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından organize edilen fuara, Dernek Başkanı Mustafa Bayraktar (Bayraktar Grubu-Citroen, DS, Subaru, Infiniti) ile Başkan Vekili Ali Bilaloğlu‘nun temsil ettiği markaların (Doğuş Otomotiv- Audi, Bugatti, Porsche, Bentley, Lamborghini, Seat, Skoda, Volkswagen) katılmaması da manidar bulundu.

Emrullah TEKGÖZ

1994'te doğdum. Atılım Üniversitesi İşletme (İngilizce) okumaktayım. Otomobil tutkum hayatımda her zaman büyük yeri olan AE101'in efsanevi mekanik tınısıyla başladı, E46 320i ve E39 540i ile bu tutku yerini aşka bıraktı. Bu aşk atmosferik Avensis 3 FL ile devam etmekte.

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. Ötv yüzünden değil, adamlar bölge olarak sınirlandirmislar. Amerika ve Çin bölgesinde 2şer tane mevcut çünkü nüfusları yüksek. Avrup dada 1 tane mevcut her Avrupa ülkesinde yok yani, haberi çarpıtmayın.

  2. hep otomobil severleri bulur böyle şeyler zaten 2 yılda bir görebiliyoruz onuda elimizden alsınlar

  3. fuarların eski tadı zaten yoktu, biletler çok ucuzladığından beri iyice bozulmuştu, son iki fuarın beylikdüzünde olması iyiden iyiye soğutmuşken bundan sonra gitmeye hiç gerek yok. zaten son fuarda da artık gidilmez diye düşünüyordum.

  4. Autoshow`un zaten eski tadı yoktu. Eski dediysem CNR Expo`da ki zamanlarından bahsediyorum. İlk gittiğim zamanı hatırladım da salonlar arasında birçok markanın eşsiz otomobilleri arasında koybolmak, SLS AMG posteri için saatlerce sıra beklemek v.s insanı kendinden alıyordu. Autoshow Tüyap`a taşındığından beri bu duygular kaybolmuş tadı kaçmıştı benim için. Önceki fuarda Ford markasının en olmayacak arabalarını bile camla çevreleyip dokundurmaması benim açımdan bardağı taşıran son damlaydı. Bizler yamyam değil otomobil severleriz, herkes bizim gibi olmayabilir ancak bizlerden örnek alıp olmayacağı anlamına gelmez. Sonuç olarak bahsettiğim olumsuzlukların dışında göze çarpan birçok şey daha var. Demem o ki, eğer fuarlar bu hale geliyorsa açıp netten incelemelerine bakalım, galerilerin test günlerine yazılmak çok daha mantıklı.

  5. En son gittiğim fuarda arkadaşıma araba almaya gittik ama birçok arabanın etrafındaki ergen toplaşmasını aşamadık. Hepsi manken kesmeye gelmiş,büyük kısmının ehliyeti bile yok, fuara metrobüsle gelmiş ama golf r senin bmw m4 benim, araçların döşemesinden boyasına kadar ırzına geçmekle meşgul oluyorlar daha çok. Cidden araba almaya niyetli adam arabanın yanına yaklaşamıyor bu tipler yüzünden. Fuarlara katılım davetiye veya minimum 100TL giriş ücreti ile ,ehliyet sahibi olma şartı gibi önlemlerle olmalı.

  6. Sevgili otopark çalışanları yazıktır günahtır yapmayın ya başlıkta ya içerikte içinizdeki kötülükleri fitneyi fesatı kusuyorsunuz SİZİN HABER ANLAYIŞINIZ BAŞKA BİR GAZETENİN EMEĞİNİ GAZETENİN İSMİNİ KULLANMADAN HARFİ HARFİNE HABER YAPMANIZ HABERİN DOĞRULUĞUNU BİLE ARAŞTIRMA ZAHMETİNDE BULUNMUYORSUNUZ YAZIKLAR OLSUN BU KADAR ÇARPIK BİLGİ VERİLMEZ DÜRÜST YAYINCILIK YAPMIYORSUNUZ. http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/otomobil/650987/istanbul_Autoshow_oncesi_sektorde_sok_etkisi_yaratan_karar.html

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu