Haberler

Karşınızda Ferrari J50




Ferrari’nin Japonya’daki fabrikasına bu aralar kutlama havası hakim. Bunun nedeni, Ferrari’nin Japonya’da 50. yılını devirmesi. Bu özel gün için ise Ferrari, özel bir araç ortaya çıkarmaya karar verdi. Sadece 10 adet üretilecek olan J50, 488 Spider temelli olsa da daha çekici ve daha güçlü bir motora sahip. Sizin de tahmin ettiğiniz gibi, her bir araç müşterinin özel taleplerine göre dizayn edilecek. Mesela, haberde gördüğünüz araç Alkantara ve deri kaplı kabinle kombinlenmiş üç katlı kırmızı dış gövdeye sahip.

Daha önce de bahsettiğimiz gibi araç 488 Spider temelli ancak üzerinde bazı değişiklikler yapılmış. Mesela, J50 yere daha yakın ve üstü açık dizayn edilmiş ki araç daha agresif ve şık görüntüye sahip olsun. Ayrıca, ince LED farlar ve kaslı yan kanatlar isteneni verme yönünde yapılmış değişiklikler.

Daha alçak seviyedeki kaputa, bir çift karbon fiber hava girişi eklenmiş. J50’de katlanır metal tavan yerine, iki parçalı karbon fiber tavan yerleştirilmiş. Bu tavan kullanılmadığında koltukların arkasında saklanabiliyor. J50’nin diğer ayırt edici özelliği ise, GTO, F40 ve F50’de kullanılmış olan siyah ayırma çizgisine sahip olması.

Arka bölümde yapılan en önemli değişiklerden biri, eski modellerdeki gibi çift stop lambalı dizayn edilmesi. Arka bölümdeki bir başka farklılık ise jet motorlarının son yakıcılarından ilham alınan havalı egzozlar ve onlara ev sahipliği yapan yeni difüzörler.

Dövme çelikten 20 inç jant takımı ve şeffaf polikarbonat motor kaputu J50’nin üzerindeki diğer farklılıklardan. Kaputtan bahsetmişken altında neler değiştiğine de değinmeli. 488 Spider’daki Biturbo 3.9 litre V8 motor kullanılan araçta, ekstra 20 beygir eklenmesiyle motor 690 beygir üretir hale gelmiş. Motorun ne kadar tork ürettiği açıklanmasa da, en az 760 Nm tork üreteceği öngörülebilir. Henüz açıklanmasa da, aracın 0-100 km/s hızlanması 488 Spider’da olduğu gibi 3 saniyede ve maksimum hızının ise 325+ km/s şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. J50 de nedir yahu? Samsung’un orta segment akıllı telefon modeli gibi. Yakışmamış Ferrari’ye.

    Tasarım açısından Japonya’ya özel olduğu çok belli.

  2. İtalya’nın tasarım konusundaki uzmanlığı, dünyaca ünlü tasarımcılara ve tasarım stüdyolarına ev sahipliği yaptığı hepimizin malumu. Ferrari, Lamborghini, Alfa Romeo, Maserati, Lancia ve diğerleri… Ferrari’ye değinip Lambo’yu atlamak, boğaya büyük saygısızlık olur. VW grubunun yönetimine geçtikten sonra büyük gelişim kaydeden firma, tasarımlarını kendi mutfağında hazırlıyor. Mayıs 2010’da Giorgetto Giugiaro’nun 1968 yılında kurduğu Italdesign stüdyosunun %90’dan fazla hissesini satın alan Lamborghini kendi tasarım stüdyosuna sahip oldu

  3. Ferrari Volkswagen Grubu’na hayırlı uğurlu, olsun. Fiat Ferrari’nin değerini bilemedi ama Volkswagen Ferrari’nin değerini fazlasıyla bilecektir. Volkswagen’in Ferrari’yi satın alma fikri ise ilk olarak 2015 yılında Ferrari’nin Fiat bünyesinden ayrılması ile başlamıştı. Ferrari’den sonra Maserati ve Alfa Romeo da Fiat’tan ayrılırsa hiç şaşırmam. Kaynak: http://vodafoneforum.com/volkswagen-grubu-ferrariyi-satn-ald/

  4. Bir Aston Martin sever olarak söylüyorum klasiklerde Ferrari’nin ölüsü bile para ediyor. Ferrari’nin ölüsü bile bizleri uçurmaya yeterde artar bile. Açık arttırmalara bakın Ferrariler dudak uçuklatan fiyatlara satılıyor. 250 GTO 2013’de 52 milyon $ satılmıştı yani ölüsü bile para ediyor dedikleri işte böyle birşey

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu