Haberler

Lucid Air, yüksek menziliyle Tesla’yı tahtından edebilir




Kaliforniya merkezli otomobil firması Lucid Motors, bir süredir tanıtım kampanyaları düzenlediği elektrikli sedan modeli Air’i tanıttı. Lüks tasarımıyla dikkat çeken Lucid Air, yüksek menziliyle bu alanda lider olan Tesla’yı tahtından etmeye hazırlanıyor.

İlk modeli ile ilgili verdiği ipuçları ile geçtiğimiz yıl adını duyuran Atieva markasının adı, aynı dönemde Çinli yatırımcılar tarafından satın alınınca Lucid Motors olarak değiştirildi. Yeni sayılabilecek markanın ilk modeli olan Air, elektrikli motoru sayesinde Tesla Model S’e doğrudan rakip. Ancak 4 kişilik otomobil batarya yerleşimi sayesinde kullanıcılarına Mercedes S serisi ve BMW 7 serisi boyutlarında bir iç mekan sunuyor.

Lucid Air, tamamen elektrikli iki motoru sayesinde yaklaşık 1000 beygir güç üretiyor. Bu devasa güç otomobili 0’dan 100 kilometreye sadece 2.5 saniyede ulaştırıyor. Batarya çözümlerinde Samsung SDI ile işbirliğine giden marka, 100 kWh’lik standart bataryanın haricinde opsiyonel olarak 130 kWh’lik bir seçenek daha sunuyor. Yoğunluğu arttırılmış olan bu batarya seçeneği sayesinde Lucid Air tam şarj ile 643 km’ye varan bir mesafe kat edebiliyor. Tesla Model S P100D’nin tam şarj ile 507 km yol kat edebildiğini düşünürsek Lucid Air’in enerji tüketiminin bir elektrikli otomobile göre oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji tarafında da yenilikçi çözümler sunan Lucid Air; Siri’ye benzer bir sesli kontrol sistemi, yüksek menzilli radarlar, 360 derece görüş açısı sağlayan kameralar ve Lidar adı verilen lazer ışınlarıyla mesafe ölçme sistemi gibi pek çok özellik ile donatılmış.

Lucid Air’in 100 kWh kapasiteli bataryaya sahip en alt versiyonu 65.000 $’lık fiyat etiketine sahip olacak. 130 kWh batarya paketini de içeren en üst versiyonunun fiyatı 100.000 $ olarak belirlenen otomobilin teslimatlarına ise 2018’in ilk aylarında başlanacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu