Haberler

Makyajlı Maserati Ghibli Türkiye’de satışta




Maserati’nin makyajlanan Ghibli modeli ülkemizde satışa sunuldu. Fiyatlar 187.500 Euro’dan başlıyor.

İtalyan markanın son yıllarda en çok satılan ve ilk dizel modeli olma unvanına sahip sedan modeli Ghibli, makyajlanmış haliyle Türkiye’de satılmaya başlandı. Ghibli’nin fiyatları 187 bin 855 Euro’dan başlarken, otomobil dört çeker ya da arkadan çekişli şekilde alınabiliyor.

Yeni Ghibli’de 3 motor seçeneği sunuluyor: İki benzinli, biri dizel. Benzinliler Ghibli ve Ghibli S olarak adlandırılırken otomobillerde 3.0 litrelik çift turbolu, Ferrari imzası taşıyan V6, 350 bg’lik motor yer alıyor. Bu değer makyaj öncesine göre 20 bg daha fazla. Arkadan çekişli olarak alınabilen bu versiyon 5.5 saniyede 100 km/s hıza ulaşıyor ve 267 km/s maksimum hıza sahip. 

Ghibli S ise sadece Q4 dört çeker seçeneğiyle geliyor ve 410 bg’lik versiyonuna sahip. Ghibli S 100 km/s hıza 4.8 sn’de çıkıyor ve 284 km/s verileriyle dikkat çekiyor.

Dizel motoruyla başarılı satış rakamlarına ulaşan Ghibli, makyajlanan versiyonda motora yapılan güncellemelerle geliyor. Bu yeniliklerle yakıt tasarrufu %6 oranında iyileştirilmiş ama motor gücü yine 275 bg olarak gösteriliyor. Dizel motorlu Ghibli ortalama 5.9 lt/100 km yakıt tüketimine sahip.

Otomobilde Lüks ve Spor adında iki donanım paketi sunuluyor. Son derece etkileyici kabin tasarımıyla dikkat çeken Ghibli’de CarPlay ve Android Auto uyumlu infotaintment sistemi de yer alıyor.

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Ghibli Diesel Almanya başlangıç fiyatı 66 bin euro (Vergisiz çıplak fiyatı 56 bin euro). Bizde 187 bin euro. ÖTV çok güzel şeymiş. Adamlar yıllarca emek emek geliştirsin, üretsin, milyarlarca dolar arge yatırımı yapsın. Üstüne (atıyorum) araç başı 15-20bin euro kazansın. Sonra devlet gelsin aynı araçtan HAVADAN 130 bin euroyu cebine atsın. Ben olsam ben de yerli otomobil istemem. Böylesi daha karlı. Üretmeden löp cebe indir. Bir de distribütör kazığı var tabi. Türkiye'de 187500/3.068=61114 euro ham fiyat yapar. Aradaki 5000 euro fark da Almanya'daki dist. karının üstüne ekstra 5000 euro kar edildiğini gösterir. Ülke ülke değil kurtlar sofrası.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu