Haberler

Mercedes A serisi sedan mı geliyor?




AutoCar’ın iddiasına göre A serisi sedan CLA’nın üzerine konumlandırılacak.

Ürün gamında yeterince sedan olan ama görünen o ki sedana doymayan Mercedes, A serisinin de sedanını yapacak gibi görünüyor. A3 sedan ve sadece Çin için üretilen BMW 1 Sedana rakip olarak çıkacağı belirtiliyor.

Yeni nesil A serisi güncellenen ve MFA adı verilen platform üzerine inşa edilecek. Yelpazede CLA’nın üzerine yerleşecek. Yani araç dört kapılı coupeden daha pahalı ve büyük olacak; ancak C serisinin ayağına da basmayacak. Aracın iç hacminin ise C serisini aratmayacağı düşünülüyor.

Önden çekişli sunulacak araçta ‘4Matic’ adı verilen dört çeker sistemi opsiyon olarak sunulacak. Buna ek olarak modelin sırf Çin pazarı için üretilecek daha uzun ‘Long’ versiyonu üzerine çalıştığı da söylentiler arasında.

Üç ve dört silindire sahip olacak motorların hepsinde turbo besleme yer alacak. Bu motorların zirvesinde yer alan 2.0 litreden 400 beygir güç üretebilen A45 kod adlı motora 4Matic eşlik edecek. Hibrit versiyonu da düşünülen motor gamına, ilerleyen zamanlarda tamamen elektrikli bir model de eşlik edebilir.

Şu anki A serisi hatchback kardeşlerinde olduğu gibi giriş seviyelerinde Renault-Nissan ortaklığından doğan 1.5 ve 1.6 litrelik dCi motorlara 6 ileri manuel şanzımanlar ve 9 ileri çift kavrama otomatik şanzımanlar eşlik edecek.

Önce tanıtılacak olan A serisi hathback versiyondan sonra 2018 son çeyrekte de A serisi sedan versiyon görücüye çıkacak.

Kaynak: AutoCar

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. . Yani araç dört kapılı coupeden daha pahalı ve büyük olacak; ancak C serisinin ayağına da basmayacak.

    Şu cümle mevzuyu açıklıyor aslında, Bu kadar sedan arabası varken bi de A'nın sedanını çıkarması ne bileyim gerekli mi bilemedim

  2. İyice bokunu çıkardılar. Artık aynı arabanın farklı isimli halini de üretmeye başlayacaklar resmen. CLA ya da sedan A, ikisinden birinde karar kılın onu üretin, bu nedir allasen.

  3. Direk C'nin küçüğü şeklinde gelir.

    C'yi boyut olarak aratmayacak bir otomobil olacaksa S'in en küçük yavrusu olacak diyorum ben.

  4. Ne gerek var?
    Pastanın burasından da payımı alıyım mantığıyla hiçbir karakteri kalmadı markaların..

  5. A Sedan ile CLA, S ve CLS gibi olacak yani anladığım kadarıyla. 1 sene sonra da A coupe/cabrio yaparlar C/E/S coupe ile aynı tipte. Çeşitlilik olsun diye işin iyice cılkı çıkmaya başladı.

  6. +1

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu