Haberler

Mercedes-AMG C 63 S Carlsson ile tanışın




Alman modifiye firması Carlsson, Mercedes-AMG C63 S‘i yeniden yorumladı.

CC 63 S adı verilen modeli karbon fiberden imal edilmiş aerodinamik parçalarla daha sportif bir hale büründüren Carlsson, özellikle otomobilin tamponlarını daha belirgin hale getirmiş. Tamponlarda ve marşpiyellerde kullanılan hava yarıklarıyla C63 S‘in aerodinamiğini iyileştiren marka, bagaj üzerinde kullandığı şık spoiler ile de görsel bir şölen sunmayı başarmış.

Bir otomobilin dış görünümünde en dikkat çeken ayrıntılardan olan jantlara da el atan Carlsson, 20 inç‘lik jantları tercih ederken; önlerde 245/30 ZR20, arkalarda ise 265/30 ZR20 ebatında Michelin Pilot Super Sport lastikler kullanmış.

C63 S‘de kullanılan 4.0 lt V8 motor da elden geçirilirken gücü 115 BG, torku ise 125 Nm arttırılmış. Standart modelde kullanılan dört çıkışlı egzoz sistemi yerine yine dört çıkışlı olan paslanmaz çelik egzoz sistemi tercih edilirken otomobil, toplamda 625 BG güce ve 825 Nm gibi devasa bir tork değerine sahip olmuş. Bu güç artışıyla birlikte 0-100 km/sa hızlanması 0.2 sn daha kısalarak 3.7 sn olan CC 63 S‘in maksimum hızı ile alakalı ise henüz bir bilgi bulunmuyor.

 

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu