FeaturedHaberler

Nico Rosberg F1’den emekli olduğunu açıkladı!




Mercedes GP’nin bu sezon şampiyon olan Alman pilotu Nico Rosberg, takımın düzenlediği basın toplantısında Formula 1’i bıraktığını açıkladı.

31 yaşındaki pilot, 2016 sezonunu takım arkadaşı Lewis Hamilton’un önünde bitirerek şampiyon olmayı başarmıştı. Bugün FIA’nın motorsporları galasında konuşan Rosberg, şok bir kararla Formula 1’den emekli olduğunu duyurdu. Törende konuşan Mercedes’in takım patronu Toto Wolff de 2018’e kadar takımıyla sözleşmesi bulunan Alman pilotun sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini söyledi.

Nico Rosberg, galadan hemen sonra Facebook’ta yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı.

“Siz değerli hayranlarıma bugünden itibaren Formula 1 kariyerimi noktaladığımı duyurmak istiyorum. 6 yaşımdan beri motorsporları dünyasındayım ve hayalimde hep Formula 1’de şampiyon olmak vardı. 25 yıl boyunca bunu yapmak için çok çaba verdim ve sonunda karşılığını aldım. 

Abu Dhabi’de Pazar sabahı son yarışımın olacağını hissediyordum. Bu yüzden her saniyesinden zevk almak istedim. Kariyerimin en zor yarışından sonra Pazartesi akşamı kararı aldım ve ertesi gün bunu yönetim ile paylaştım.

Kesinlikle büyük bir rahatlama hissediyorum. Önümüzdeki haftalarda bu yıl yaşadıklarımı daha iyi anlayacağım. Bundan sonra hayatımda yeni bir sayfa açılıyor. Gelecekte neler olacağını merak ediyorum.”

Rosberg’in ani vedasıyla gözler Mercedes’in boşalan koltuğuna kimin oturacağına çevrildi. Bu sezon Manor’da çaylak sezonunu geçiren Pascal Wehrlein’in Lewis Hamilton’un yeni takım arkadaşı olacağı konuşulurken, McLaren’in İspanyol pilotu Fernando Alonso’nun emekli olmadan önce gümüş oku sürme ihtimalinin olduğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. James Hunt gibi olmuş. Umarım Fernando Alonso gelir Rosberg yerine. Çok çekişmeli bir şampiyona izlemeyi umuyorum, buna ihtiyacımız var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu