Haberler

Otomobil ticaretinin kalbine 200 Milyon TL’lik yatırım




İkinci el otomobil ticaretinde en geniş kapsamlı proje olan “Otostat” Gülan Grup tarafından hayata geçiriliyor. Otomotiv sektörünün öncü markalarının yetkili bayileri, 2’nci el pazarında hizmet veren firmalar, galeriler ve otomobil tedarikçilerini bir arada toplayacak olan Otostat, “otomobil dünyasının kalbinin attığı yer” olan TEM Sancaktepe’de kuruluyor.capture

130 bin metrekarede teras dahil 4 katlı bir kompleks olacak şekilde yapımına devam edilen Otostat, 340 bağımsız birimden oluşacak. İlk etabı 2017 yılının son çeyreğinde, tamamı ise 2018 yılının sonunda tamamlanacak Otostat projesi 200 milyon TL’lik yatırımla gerçekleştirilecek. Otostat projesinde işyerlerinin metrekare fiyatları 4 bin 500 ile 6 bin TL arasında değişiyor.  Birinci etabı 2017 yılının son çeyreğinde tamamlanacak kompleksteki işyerlerinin yüzde 10’u ise şimdiden satılmış durumda.

5

“Otomobilin Eko Sistemi”

Gülan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Z. Alp Gülan, Otostat projesinin tanıtımı için düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, otomobil sektöründe ihtisaslaşmanın önemini Otostat projesiyle ortaya koyacaklarını belirterek “Burası otomobil dünyasının eko sisteminin oluşturulacağı bir otomobil yaşam merkezi olacaktır. Müşterilerimiz, ikinci el araç ekspertizi yapılmış araçlara çok kolay bir şekilde ulaşabilecekler. Böylelikle otomobil ticareti, işletme giderlerinin en aza indirilmesiyle daha karlı, teknolojik ve modern koşullarda yapılacaktır. İşyeri sahipleri, normal şartlarda çok fazla elemanla yapacağı birçok işi Otostat’da çok daha az eleman ile gerçekleştirecekler. Firmalar Otostat’da pazar trendleri daha yakından takip edebilecek, aynı zamanda örneğin arabasının hasarını, boyasını veya yaptırmak istediği bir başka işi dışarıya çıkmadan çözebilecek.  Otostat’daki bu eko sistem dahilinde herkesin kazanacağı bir yapı oluşacaktır” dedi.

Dağınık ve elverişsiz koşullarda sürdürülen ikinci el otomobil ticaretini organize bir çatı altında toplayacaklarını da sözlerine ekleyen Gülan şöyle konuştu;

4

“Hem hayatın hem de otomobilin cazibe merkezi olan ve yükselen değer olarak nitelenen Sancaktepe’deki Otostat’daki ünitelerin satışlarının yanında, işyerlerinin kiralamasını da yapacağız.  Otostat tüm farklı özelliklerinin yanında son derece iyi bir yatırım aracı. Bir konut projesi 20 yıldan fazla bir sürede kendi amortismanını sağlarken, Otostat’ın ticari işyerlerinde bu süre çok daha kısalacak. Bu açıdan bakıldığında Otostat projesinde bir işyerine sahip olmak yatırımcısına büyük avantajların yanında, kısa sürede kazanç da sağlayacaktır. Otostat bünyesinde bulunan işyerleri için kredili satışlar da yapılacak. Yaptığımız anlaşmalarla piyasa şartlarındaki en uygun faiz oranlarıyla, 120 aya kadar kredili satış imkanı sunulacak.”

3

Otostat’ın Oteli de Olacak

Otostat, otomotiv sektöründeki en kapsamlı projelerin başında geliyor. Herşeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü proje için; cafe ve restaurantların yer aldığı sosyal alanları da içine alan bir atrium mantığı ile hareket edildi. Böylelikle kompleks içinde bulunan işyerlerinde çalışanlar ve gelecek müşteriler her türlü ihtiyaç ve beklentilerini karşılayabilecekler. Alışveriş yapmak isteyenler markete, spor yapmak isteyenler spor salonuna, kendileri işlerini tamamlarken çocukları oyun alanlarına gidebilecekler. Şehir dışından gelecek olanlar için toplantı salonlarının da yer aldığı 24 odalı bir otel de Otostat kompleksi içinde bulunacak.

4

Otostat’a gelecek olanlar aynı zamanda düzenlenecek müzayedelere de katılabilecek. Öte yandan; araçlarını satmak isteyenler de ayrıcalıklı bir hizmet alacaklar. Satılmak istenilen araçların tüm ekspertiz, bakım, onarım, kuaför ve fotoğraflama hizmetleri Otostat çatısı altında tamam­lanacak. Ve satışı gerçekleştirilen bu araçlar Otostat garanti kapsamı içinde olacak. Bu komplekste sunulacak zengin sosyal imkanlarla ticaret ve sosyal hayatın birleşmesi amaçlanıyor.

Özel Yazılım Geliştirildi

Otostat tarafından akıllı telefonlar için geliştirilen yazılım ise işyeri sahiplerine büyük kolaylıklar sağlayacak. Bu yazılımla firmalar, diğer işyerlerindeki ikinci el stoklarını görüntüleyebilecekler, toptan alım ve pazarlama imkanının yanında müşterilerinin isteklerini geri çevirmeyerek herkesin kazandığı bir sisteme dahil olacaklar.

 Otomotiv Ticaretinin Yeni Arenası “Otostat “

İstanbul Anadolu Yakası Sancaktepe’de yapımı süren Otostat, sunacağı tüm olanaklarıyla benzersiz bir proje. Otostat’ın benzersiz mimarisi sayesinde tüm galerilerin önünden otomobille geçilebiliyor, sergilenen araçlar görülebilecek ve istenilen galerinin önünde park edilerek beğenilen araçlar incelenebilecek. Bunun yanında ayrıca 1200 araçlık otopark da firmalara araç stoğu yapma imkanı da sağlayacak.

Sektöre yeni standartlar getirmek ve ülke ekonomisine katma değer sağlamak amacıyla yapımına devam edilen Otostat ayrıca, güneş panelleri, kirli su atık ve dönüştürme tesisleri gibi çevre dostu unsurlarıyla da öne çıkacak.

capture

Otostat’da ayrıca; Sigorta, finans ve noter hizmetleri, Global markaların özel fiyatlarla sunduğu ekspertiz hizmetleri, Satışa sunulan 2. el araçlara ait Otostat sertifikası, Yedek parça, aksesuar ve tuning mağazaları, Özel döner platformlu profesyonel fotoğraf stüdyosu, Ses, görüntü ve VIP oto dekor servisleri, Test sürüşü imkanı, Araç stoklama alanları, Otomobil kaporta, boya, mekanik ve lastik – rot balans servisleri, Oto kiralama ve oto kuaför hizmetleri, Otostat yazılımı sayesinde kompleks içindeki diğer işyerlerine ait 2. el araç stoklarını görüntüleme, toptan alım ve pazarlama imkanı, Elektrikli araçlar için şarj istasyonları, 7 gün 24 saat kameralı ve fiziki güvenlik sistemi ile Go-kart ve RC maket araba yarış pisti gibi imkanlar da bulunacak.

TEM Sancaktepe’de yapımı devam eden Otostat, Ataşehir Finans Merkezine 8 km, Sabiha Gökçen Havalimanına 17 km, Kadıköy Minibüs Yolu’na 15 km, TEM Çamlıca gişelerine 4 km mesafede bulunuyor.

Gülan Grup Hakkında:

 Gülan Grup 1985 yılında kurulmuştur. 1991 yılından itibaren Gülan Otomotiv adıyla otomotiv sektörüne de giren grup, birçok otomobil markasının yetkili satıcı ve servisi olarak faaliyet göstermekte ve yatırımlarına devam etmektedir. Gülan Grup ayrıca, 2013 yılından bu yana otomotiv sektörünün önemli bir ayağını oluşturan 2. El ticaretini de yüksek standartlarda gerçekleştirmek için Otonova markası adı altında Çekmeköy’de hizmet vermektedir. Gülan Grup’un eğitim, turizm, inşaat ve gayrimenkul sektörlerinde de yatırımları mevcuttur. Grup ayrıca çağdaş eğitim veren Üsküdar Özel Doğan Koleji ile birlikte, Radisson Blu Spa Hotel’in sahibi olan Türkol Turizm A.Ş.’nin de kurucu ortağıdır.

Berke Çoban

Piri Reis Üniversitesinde Gemi Mühendisliği okumaya çalışan bir PETROLHEAD

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu