Haberler

Otomobilini her gün streç film ile kaplıyor!




Otomobiline titizlikle bakan pek çok sürücü branda ve garaj gibi çözümleri kullanarak aracını dış etmenlerden korumak ister. Bu şekildeki pratik çözümler bir kenarda dururken bir otomobil sever ise aracını her gün streç film ile komple kaplıyor.

Eskişehir’de yaşayan Kerem Doğan, 4 yıl önce satın aldığı 1983 model Volkswagen Golf model otomobilini korumak için ilginç bir çözüme başvurmuş. Kırkır adını verdiği aracını kapalı otoparkta saklayan Doğan, otomobilinin başına bir şey gelmemesi için onu hemen hemen her gün streç film ile kaplıyor.

Otomobili aslına uygun olarak restore eden araç sahibi, “Aracım uzun süre otoparkta kalmıştı. Bu süreçte üzerine “Kırkır” ve “Beni yıka” tarzında yazılar yazılıyordu. Bu yazıların yazılmasından kaynaklı olarak ben de böyle bir çözüm ürettim. Aracın üzerine düşen toz parçacıkları boya yüzeyindeki yani vernik yüzeyinin katmanını çiziyor. Bu işle uğraştığım için vernik üzerinde ufak tefek çizikler oluştuğu zaman bunlar gözüme batıyor.” dedi. Bu işlemin uygulanmasının göründüğü kadar zor olmadığını ve yaklaşık 10 dakikada aracını tamamen kapladığını belirten Doğan, branda kullanmamasının sebebini ise bu tür araç koruma brandaları üzerinde bulunan mifyonlu tabakanın kapalı alanda boyaya zarar vermesi şeklinde açıklıyor.

Bu ilginç fikrin sosyal medyada ve çevredeki vatandaşlar tarafından ilginç karşılandığını belirten Kerem Doğan, aracın bu halinin otomobil gruplarında da sıkça paylaşıldığını belirtiyor.

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. Arkadaşa ben bi branda yaptırıp göndereyim otomobilin ölçülerine uygun olarak. Streç nedir yahu? 😀

  2. Hocam bide cam elyaf satılıyor bide bunla kaplarsanız sıcacık olur içi , rutubette yapmaz

  3. Valla her şeyde sen nekadar aman çizilmesin diye üzerine düştükçe çiziliyor o yüzden elinden geleni yapacan gerisi takdiri ilahi.

  4. Onu yaşamış biri olarak +1

  5. Gereksizsin daniskası…Kılcal vernik çiziklerinin çözümü ciladır, oda yetmiosa bi seramik yaptırırsın hiçbişi olmaz, buna dense dense fakirlik denir artı hergün kapladığınıda düşünmüyorum. Uzun süre yattığı için yapmıştır bunu. Ama brandanın boyaya zarar verebilme ihtimali var evet, benim aklımdanda hep şu açılır kapanır kamyonet tenteleri varya o geçer, yere bi rayın üzerine monte edeceksin kral olur… Boyaya temas etmesi sakıncalı, ama şişirilen komple kapalı brandalarda var otomobil bi balonun içinde gibi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu