FeaturedHaberler

Renault Megane GT güçlü dizel motora kavuştu




Renault Megane GT artık hem güçlü hem de ekonomik olabilecek. 1.6 litre hacmindeki turbo dizel ünite tam 165 beygir üretebiliyor. 

Modelde önceden beri sunulan ve 205 beygir güç üretebilen 1.6 litre hacimli benzinli motor, hacmi 1.600 cc’nin biraz üzerinde olması nedeniyle Türkiye’de pek dikkat çekmemiş olsa da çift turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli dizel ünite için aynı şeyi söylemek zor.

Motor, Talisman’da sunulanla aynı yapıya sahip. 165 beygir güç, 380 Nm tork üretebilen motor 6 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanla birlikte sunulacak. Otomobilde ayrıca, Renault Sport tarafından elden geçirilen süspansiyon sistemi ve 4Control isimli arka aks bulunacak.

Otomobilin fabrika verisi ortalama yakıt tüketim rakamları da dikkat çekici. Hatchback seçenek 4.6, SW ise 4.7 litre/100 km‘lik ortalamalarla cimri olduklarını kanıtlıyor. Bu değerlerin gerçek hayata yansımasını ise otomobil piyasaya çıktığında göreceğiz.

Farklı ön hava girişleri, yeni panjur ve mat renkli arka difüzöre sahip olan otomobilin görünümünü daha da farklılaştırmak için sunulan opsiyonel paketlerde sabit kafalıklı ön koltuklar ve daha kaliteli deriyle kaplanmış direksiyon simidi bulunuyor.

Fransa’da satışına başlanan araçlardan hatchback olanı 34.300, SW versiyonu 35.200 Euro karşılığında alınabiliyor. Yine Fransa’da 32.300 Euro’dan başlayan fiyatlara alıcı bekleyen benzinli seçenekse Türkiye’nin vergilendirme dilimlerinde Megane RS ile kafa kafaya olduğundan fark ters yöne dönmüş durumda.

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

32 Yorum

  1. Arka stop grubuna hala tam olarak alışamamış olsam da genel tasarımı bence yakışıklı. 165 hp 380 nm torklu 1.6 dizel ünite gerçekten etkileyici ve şahane.. İlk defa bu değerlere sahip bir 1.6 dizel piyasaya sürüldü. Keşke testini izleyebilsek, arabadan ziyade bu motoru çok merak ediyorum.

  2. Bu motora lafımız yok ancak keşke şu 1,5 Dci üniteleri de elden geçirseler bir en azından yakın güçlerde daha güncel bir motor yapsalar.Onun dışın da HB ini çok sevdiğim bir Fransız Renault'u.

  3. 1.6 dizel motor 160+ bg üstüne otomatik vites herhalde ilk oluyor bu motoru mercedes c serisine çok iyi gider aslında hatta bir delilik yapıp e serisi bile olabilir kim bilir E180 CDI baya ilginç olur 😀

  4. 1.6 dizel motor 160+ bg üstüne otomatik vites herhalde ilk oluyor bu motoru mercedes c serisine çok iyi gider aslında hatta bir delilik yapıp e serisi bile olabilir kim bilir E180 CDI baya ilginç olur 😀

  5. berkay4408 demiş ki:

    1.6 dizel motor 160+ bg üstüne otomatik vites herhalde ilk oluyor bu motoru mercedes c serisine çok iyi gider aslında hatta bir delilik yapıp e serisi bile olabilir kim bilir E180 CDI baya ilginç olur :DHepsini görüntüle…

    ben cıdden bunu sevmıyorum ya kendı fıkrım bu ama. markaların bu kadar ıc ıce karısmalarından hoslasmıyorum. mercedes e bıncem ıcınde reno motoru. tamam belkıde en ıyısı renodur ama neden daha ıyısı olmasınkı ? hanı kımse daha ıyısını yapmak ıcın ugrasmıyor herkes hazırın pesınde. peugeot cıtroen de aynı nane. kendı motorunu ureten az fırma kaldı maalesef

  6. pulusoglu demiş ki:

    ben cıdden bunu sevmıyorum ya kendı fıkrım bu ama. markaların bu kadar ıc ıce karısmalarından hoslasmıyorum. mercedes e bıncem ıcınde reno motoru. tamam belkıde en ıyısı renodur ama neden daha ıyısı olmasınkı ? hanı kımse daha ıyısını yapmak ıcın ugrasmıyor herkes hazırın pesınde. peugeot cıtroen de aynı nane. kendı motorunu ureten az fırma kaldı maalesefHepsini görüntüle…

    Devir maliyet devri yapacak bir şey yok adam şimdi düşünüyor niye bir daha amerikayı keşfedeyim başka markanın motorunu alıyor ya da bir alt yapı yapıyor 20 den fazla arabada aynısını koyuyor artık yapacak bir şey yok.

  7. bayılıyorum şu 1.6dci 130 ve 160hp motorlara gerçekten şahaneler. araba da güzel. aklımdan geçiyor 1.6dci megane ama şu durumda 0km almak gibi bi hata yapmam.

  8. Tasarımı mükemmel bulduğum çok az araçtan biri..Geçenlerde gittiğim bayii'de Sedefli beyaz 1.6 Dci mauel GT-Line vardı.Gerçekn çok hoşuma gitmişti bir an almayı bile düşünmüştüm.105 Bin lira etiketi vardı hatırladığım kadarıyla ama içiyle dışıyla hoşuma giden ender araçlardan olmuştu.

  9. Blackuncle demiş ki:

    Opel'de Astra için 1.6 lt 160 HP'lik motorunu getirdi mi piyasa şenlenir.Hepsini görüntüle…

    onun astra için otomatiği yok belki ileride koyarlar. Asıl o motoru yeni insignia ile merak ediyorum 🙂

  10. Tartışmasız veriler etkileyici. Ancak kafama yakılanlar var. Böyle bir gücü önden çekişle mi verecek sadece? Süspansiyonları geliştirmekle direksiyona iletilecek hissiyat kesilecek mi?? Zannediyorum tork aralığı 1750 devirde başlar.

  11. petersky demiş ki:

    Tartışmasız veriler etkileyici. Ancak kafama yakılanlar var. Böyle bir gücü önden çekişle mi verecek sadece? Süspansiyonları geliştirmekle direksiyona iletilecek hissiyat kesilecek mi?? Zannediyorum tork aralığı 1750 devirde başlar.Hepsini görüntüle…

    Yanlışım yoksa henüz gt line donanımda bu motor sunulacak. Gt line donanım, renault sport'un elinden geçtiği için daha sert ön süspansiyon burçları, salıncak burçları ve sıkı bir ön takım ile birlikte yeniden ayarlanmış direksiyon sistemiyle beraber piyasaya süreceklerdir. 4 control arka aks sistemiyle beraber virajlarda direksiyona ve ön süspansiyonlara bindirilecek görev de azaltılacaktır.

  12. Fabrika çıkışı kara tren olsa gerek.
    Araba bence çok net çirkin. Ama 160hp çok canlar yakar.

  13. Bu araç oldukça etkileyici bir performansa sahibtir ancak bizim ülkemize geleceğini düşünmüyorum gelsede çok satılacağını sanmam çünkü aracın fransa fiyatı 30 bn eurolarda dolayısıyla bizim ülkemizde vergiyle birlikte değeri 150 bn tl leri bulur o parayıda bu araca bnce kimse vermez.

  14. CDTI26 demiş ki:

    Bu araç oldukça etkileyici bir performansa sahibtir ancak bizim ülkemize geleceğini düşünmüyorum gelsede çok satılacağını sanmam çünkü aracın fransa fiyatı 30 bn eurolarda dolayısıyla bizim ülkemizde vergiyle birlikte değeri 150 bn tl leri bulur o parayıda bu araca bnce kimse vermez.Hepsini görüntüle…

    Aynen katılıyorum.

  15. CenkGs demiş ki:

    Yanlışım yoksa henüz gt line donanımda bu motor sunulacak. Gt line donanım, renault sport'un elinden geçtiği için daha sert ön süspansiyon burçları, salıncak burçları ve sıkı bir ön takım ile birlikte yeniden ayarlanmış direksiyon sistemiyle beraber piyasaya süreceklerdir. 4 control arka aks sistemiyle beraber virajlarda direksiyona ve ön süspansiyonlara bindirilecek görev de azaltılacaktır.Hepsini görüntüle…

    Bunların fiiliyatta Nasıl olacağını merak ettim. Yani bizim yollarda. Bence ön takım haşat olur. Bu kadar paraya değer mi o da ayrı konu. Alana binecek olana hayırlı olsun.

  16. Bizim yolların kalitesi malum dediğiniz gibi. Ama en azından renault sport'un elinden geçeceği için standart bir megane'dan daha sağlam olacaktır diye düşünüyorum. Tabii kullanıcı kitlesinin araca nasıl baktığı da önemli bu noktada.

  17. Megan GT İle pek ilgisi yok ama bugün yaklaşık 2 saat kadar yakın bir arkadaşımın aldığı 1.6 Dci manuel megan sedan'ı kullandım.Motor çok canlı İlk 3 vites gazı ezdiğinizde güzel topukluyor.4500 Dv/dk'ya kadar canlılığını koruyor.Aracıda motoruda çok beğendim.Çift turbo ile çok lezzetli olacaktır.

  18. bu motorun ömrünü merak ediyorum, 2 bakım birden atlayan şirket araçlarında çift turbonun perişan hali gözümün önüne geliyor

  19. Şirketler filolarına megan GT alırlarmı acaba:)bence 1.5 dci 90 hp joy alırlar.

  20. ilhan55 demiş ki:

    Şirketler filolarına megan GT alırlarmı acaba:)bence 1.5 dci 90 hp joy alırlar.Hepsini görüntüle…

    bu motor megane gt ye özel değil ki zamanla yaygınlaşacak

  21. Orası zaten şüphesiz ancak ne kadar yaygınlaşırlar yaygınlaşsın Baz modellerde 1.6 Dci 160-165 Ps sunmazlar.Şuan 1.5 Dci 90 Ps baz ise 1.5 Dci 110 Baz olabilir.

  22. Fransız otomobilleri tarz otomobiller. Kendilerine özgü kimlikleri var. Şu trim sesi meselesi de çözülürse daha da iyi olacaklar.

  23. Yeni G30'un basın bülteninde ilerleyen yıllarda 1.5 litre çift turbo 150hp bir dizel motor geleceğini okumuştum gibi anımsıyorum. Bence böyle motorlar için geç bile kalındı. BMW çift turbo 3 litre dizel motordan kaç yıldır 300hp güç alıyor, evvelinde 286hp alıyordu. Neredeyse 10 yıldır 6 silindir dizelde çift turbo kullanıyorken aynısını daha az hacimli bir motora uygulamama sebeplerini merak ediyordum.

  24. 100 liraya megane almak çok garip geliyor bana ama bu dış tasarımını ilk defa beğendiğim megane olduğu gerçeğini değiştirmiyor

  25. Maliyet bide kaç tane ülke de bizim gibi saçma vergiler var?

  26. berkay4408 demiş ki:

    Maliyet bide kaç tane ülke de bizim gibi saçma vergiler var?Hepsini görüntüle…

    Aynı BMW 1.6 benzinli motorlar üretiyordu.

  27. aynı bmw onu psa olmasa üretmezdi.

  28. Psa? Psa grubu ise demek istediğinizi anlamadım.

  29. 1.6 motorları bildiğim kadarıyla psa ile ortak üretim. Mercedes bile 1.6 dizel geliştireceğine renaultdan almış demiş herhalde hesabını yapıp böyle daha kazançlı çıkmışlardır. Dünya piyasası daha farklı işliyor bizim bu vergileri çok takan yok ama bir çok marka çin pazarından pay almak için 1.5 motor üretiyorlar bizde onlardan alıyoruz zaten.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu