Haberler

Takata’nın sorumsuzluğu cezasız kalmayacak




Son zamanlarda canımızın sıkılması için sadece adını duymamızın yeterli olduğu Takata, gün geçtikçe bir başka otomobil üreticisinin canını arızalı hava yastıklarıyla yakıyor. Yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde 19 ayrı otomobil üreticisinden toplamda 42 milyon otomobilin geri çağırılmasına sebep olan Takata, bu hatalı ürünlerin telafisi için yüklü miktarda para ödemeye hazırlanıyor.

Takata’nın arızalı hava yastıklarından etkilenen otomobillerin yer aldığı haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Yalnız ABD’de 11 ölüm ve 184 yaralanmaya sebebiyet veren Takata, Amerikan federal savcılarla anlaşmaya çabalıyor. Bu anlaşma için ise 1 milyar dolar gibi bir meblağı gözden çıkarmış durumdalar. 2017’nin başında görüşülecek davada Takata’nın görevi suistimal etmek ve kötü yönetim suçlarına karşı savunma yapması istenecek.

Takata, en son olarak içinde bulunduğumuz 2016 yılının Aralık ayında Tesla, McLaren ve Ferrari’nin başını yakmış; Ferrari ve Audi, 2017 model yıllı otomobillerini bile geri çağırmak zoruna kalmıştı.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Hava yastığı konusu önemli bir konu ancak ülkemizde güvenlik kriterleri üzerinde ab ve abd kadar durulmadığı için birçok vatandaşımız mağdur oluyor işim gereği birçok trafik kazasına müdahale ettim.Premium markalar diye tabir ettiğimiz(mercedes,bmw,audi,volvo) gibi araçların dışında vw,renault,opel,dacia,hyundai,kia gibi markaların çok ciddi kazalar yapmalarına ve yolcuların emniyet kemerlerinin takılı olmasına rağmen hava yastıklarının açılmadığını gördüm.Mağdur olan sürücülerden bazıları işin peşini bırakmadı ve hem distrübütörlerle hem üretici firmalarla temasa geçti.Bir çoğu alttan darbe aldığınız için açılmamış olabilir gibi komik cevaplar aldı.Hukuki olarak hakkını arayanlar da olumlu bir sonuç alamadı.Aynı üreticilerin ülkemiz mahkemeleri ile başlarının belaya girdiği günleri görmek dileğiyle…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu