Haberler

Tesla’dan eğlenceli yılbaşı sürprizi




Tesla, sektöre internet üzerinden güncelleme gibi daha çok telefonlarımızda görmeye alıştığımız bir teknolojiyi getirdiğinde Ludicrous mode gibi bir özelliği otomobillerine koyan bu şirketin güncellemelerle gizli ve eğlenceli özellikler getirip getirmeyeceğini çoğu insan merak etmişti. Tesla’nın geçen hafta Model X için yayınladığı güncellemeyle birlikte iki eğlenceli özellik otomobillere eklenmış oldu.

“Holiday Show” adlı bu güncellemede Model X’lere görsel bir şov yapabilme özelliği getirilmiş. Otomobil, Trans-Sibirya Orkestrası’nın Wizards in Winter (Kış Büyücüleri) adlı şarkısını çalarken ışıklar ve videoda görebileceğiniz bir diğer sürpriz ile sahiplerini eğlendiriyor. Elon Musk, Twitter hesabından özelliği anlatan bu kısa ve öz GIF’i paylaştı.

Bu özelliğin yanında navigasyon için otomobili Mars’ta gidiyormuş gibi gösteren bir arayüz de güncellemedeki bir diğer özellik. Tesla geçmişte bu tip özellikleri güncellemelerle otomobillerine koyabileceğini açıklamıştı, bunun ilk örneği ise bu güncelleme oldu.

Elon Musk, bu özelliklerin her Model X’te standart olduğunu açıkladı ancak yılbaşı-noel sezonundan sonra da aktif kalıp kalmayacağı bilinmiyor. Model X’in yaptığı şov o kadar güzel gözüküyor ki, sahipleri bu özelliğin otomobillerinde sürekli kalmasını isteyebilir. Lafı daha fazla uzatmadan sizi videolarla başbaşa bırakalım.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. holiday show adı altında kim bilir neler yüklediler hangi eksiği düzelttiler.işin show kısmında hep çok iyisiniz.çok şirin bu amerikalılar çokkk..!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu