Haberler

The Grand Tour rekor kırıyor!




Top Gear’ı Top Gear yapan efsane üçlü Jeremy Clarkson, James May ve Richard Hammond’ın Top Gear ve BBC’den ayrılış süreci oldukça sancılı olmuş; yeni kanal ve yeni program ile ilgili bir çok spekülasyon ortaya atılmıştı. Şimdi bu üçlü, The Grand Tour adındaki programlarıyla Amazon bünyesinde yayına devam ediyor ve oldukça da popüler. Öyle ki, internetten yasadışı yollarla en çok indirilen program olmayı başardılar.

Sektör analizleriyle bilinen Muso’nun açıkladığı bu istatistik, Daily Mail gazetesinde de kendisine yer buldu. İnternet kullanıcıları, Ferrari LaFerrari, McLaren P1 ve Porsche 918 Spyder’ın konuk olduğu ilk bölümü 7.9 milyon defa indirdi. İkinci bölüm 6.4 milyon indirmeye ulaşırken, üçüncü bölüm ise 4.6 milyon indirme adedine sahip oldu.

Bu korsan indirmelerin elbette Amazon’a bir maliyeti oldu. Daily Mail’ın haberine göre Amazon, İngiltere bazındaki indirmeler göz önüne alındığında 4.1 milyon dolarlık gelirden oldu. İngiltere’deki indirmelerin dünya genelindeki indirmelerin yalnızca %13.7’sini oluşturduğu göz önünde bulundurulursa, Amazon’un sadece ilk üç bölümün korsanlarca indirilmesinden kaybettiği gelir bile oldukça yüksek.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu