Haberler

TOSFED’den trafik güvenliği eğitimi




Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) bünyesinde kurulan Kadınlar Kurulu (TOSK) tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen “Velinin Karnesi Nasıl?” sosyal sorumluluk projesi, ralli pilotu Orhan Avcıoğlu ile dizi oyuncusu ve co-pilot Ecem Çalık’ın katılımıyla 8 Aralık Perşembe günü Bursa’da başladı.

Her biri uzun yıllar otomobil sporlarında sporcu olarak yer alan ve halen aktif olarak spora hizmet eden Beyza Avcıoğlu, Yeşim Bostancı, Ayşin Uysal, Didem Kargın, Çiçek Güney, Sedef Dündar ve Emire Cantürk Eren’den oluşan komisyonun projesi öğrencilerden tam puan aldı.

Farklı illerde belirlenen okullarda verilecek seminerlerden oluşan ve ilköğretim öğrencilerini hedef alan “Velinin Karnesi Nasıl” projesi, 8 Aralık Perşembe günü TED Bursa Koleji’nde başladı, daha sonra da Bahçehir Bursa Koleji’nde devam etti. Seminerlerde öğrencilere trafik güvenliği ve otomobil sporları ile ilgili temel bilgiler verilirken, Avcıoğlu’nun yarıştığı Ford Fiesta S2000 sergilendi ve Volkicar ile Bursalı ralli pilotu Tezcan Dalfidan’ın show sürüşü gerçekleştirildi.

Proje kapsamında annesi otomobil kullanan öğrencilere katılım formları dağıtılarak öğrencilerden annelerinin otomobil kullanırken kurallara uyup uymadığını değerlendirmeleri isteniyor. Farklı illerde de devam edecek seminerlerin sona ermesinin ardından, en başarılı yirmi veliye TOSFED Körfez Yarış Pisti’nde, uzman eğitmenler tarafından ücretsiz ileri sürüş teknikleri eğitimi verilecek.

Kaynak: TOSFED

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu