Haberler

Volvo’nuzu kırmızı anahtara emanet edin




Volvo yeni kırmızı anahtarını piyasaya sürdü. Daha önceden müşterilerine sunduğu otomobili çalıştırmadan önce alkol muayenesi yapabilen anahtar gibi bu yeni kırmızı anahtar da güvenliği artırmaya yardımcı oluyor. Fakat bu anahtarın özelliği otomobilin özelliklerini otomatik olarak kısıtlayarak güvenli moda alması ve bazılarını esas sahibin talepleri doğrusunda ayarlayabilmesi.

İlk aşamada sadece S90, V90 ve XC90 ile sunulacak olan kırmızı anahtar otomobilinizi servis, vale ya da evin daha genç üyelerine teslim etmeniz durumunda güvenli bir şekilde sürüleceğini garanti altına alıyor. Diğer Volvo modellerine de eklenecek olan kırmızı anahtar özelliği otomobilin maksimum hızını 120 km/s ile sınırlandırıyor ve adaptif hız sabitleyicisini maksimum mesafeye ayarlayarak devreye sokuyor. Sistem ayrıca kırmızı anahtar sahibini 50, 70 ve 90 km/s aralıkları ile hızı hakkında uyarıyor. Sadece sürüşe doğrudan müdahale etmekle kalmayan sistem ayrıca dikkat dağıtabilecek multimedya sistemine de kısıtlama getirerek müzik sesini azaltıyor. Kırmızı anahtar modunda neredeyse otomatik pilot ayarına giren otomobil kör nokta uyarı, sürücü dikkati kontörlü, takip mesafesi uyarısı, şerit takip, ön çarpışma kontrolü, trafik işareti takipçisi gibi sistemleri de daima açık bırakıyor.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. cok iyiymis yeni kasa XC60 a gelse keske, 4 gozle yeni kasa xc60 bekliyorum, xc90 daki gibi tasarim ustune bir de kirmizi anahtar gelse, cok mu sey istiyorum

  2. Diyelimki aracı evdeki genç birine verdiniz 110km hızla seyrederken öndeki aracı sollamaya cıktı ve oda ne hız 120 ile sınırlanmış ve tam sollamanın ortasında karşıdan gelen araçla kafa kafaya girer bence faydası kadar zararıda var bu anahtarın.

    1. o süratler bölünmüş yollarda yapılabiliyor. o yüzden öyle bir senaryo olamaz. kaldı ki anahtarın bilincinde olan bir insan o süratleri zorlamayacaktır hele acemiyse zaten 110 km ile giden bir aracı bölünmüş yol olsa bile sollamayacaktır.

  3. Yeni Fordların çoğunda zaten var bu özellik. Benim C-Max’de var mesela. MYKEY diye geçiyor. Hız sınırlaması ve müzik sisteminin sesini kısıtlayabiliyorsun, ESP’yi kapatamıyorsun.

    1. Ucube fordun mykeyini ne yapsin koskosa volvo. Fordda boyle kaliteli anahtar olmasi icin dunyanin tersine donmesi lazim. Forddan ayrilali cok oldu cahil olmayin.

      1. Ucube markayı kullandığımız için biz ne oluyoruz? Bir de buna açıklık getirsen. Herşeyi biliyorsun malum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu