Haberler

VW yeşil bir imaja sahip olabilecek mi?




Dizel emisyon skandalı sonrasında 15 milyar dolarlık bir faturayla karşılaşan VW, sonrasında kendini 2 milyar dolarlık bir proje için hazırlanırken buldu. Amerika ile arasını düzeltmek isteyen VW “Electrify America” adlı program bünyesinde 15 şehir ve bağlı yollara 2 milyar dolarlık şarj istasyonları kuracak.

Tabii ki bu tahmin ettiğiniz gibi oldukça iddialı bir program. VW resmi web sitesinde yayınlanan bir açıklamada “Uygun, güvenilir mekanlara ve otoyollara şarj cihazları ağı kuracağız. Yatırımımız milyonlarca Amerikalı’nın elektrikli sürüşün yararlarını keşfetmesini sağlayacak. ” dedi.

Yatırımlar, ABD genelindeki 15 büyük şehirde 300’den fazla şarj istasyonunun (hızlı şarj cihazları da dahil olmak üzere) kurulmasına ve en az 200 hızlı şarj istasyon şebekesinin ülke çapında  kurulmasına yönelik olacak. Şarj istasyonları, daire ve ofis binaları, perakende satış mağazaları ve otoparklarda bulunabilecek. Yoğun nüfuslu metropol alanlara ve yoğun trafik akışına sahip otoyollara programın ilk safhalarında öncelik verilecek. VW, 2017’de projeyi başlatmayı umuyor.

Söz konusu anlaşmada ayrıca, elektrikli taşıtların durumu ve elektrikli taşıtların genel olarak faydaları konusunda farkındalık yaratması için VW’ye görev düşüyor. VW farkındalık yaratabilmek için elektrikli araçları kullandırmak, çok kanallı reklamcılık, web sitesi, sosyal medya ve eğitim programları gibi etkinlikler düzenleyecek.

Yapbozun son parçası ise Kaliforniya’nın henüz adı belirlenmemiş bir şehrinde pilot uygulama olarak toplu taşıma araçlarının ve servislerin sıfır emisyon ile sağlanması.

Yatırımlar önümüzdeki 10 yıl boyunca 30 aylık 4 sezonda yapılacak. VW cephesinde henüz planlarla ilgili eksiklikler olsa da ilk sezon Ocak ayında başlayacak ve ilk yatırım planları Çevre Koruma Kurumu ve Kaliforniya Hava Kaynakları Kurulu’na sunulacak.

cgrkn

2015 yılı Makine Mühendisliği mezunuyum. Otomobil tutkum 5 yaşındayken yoldaki arabaların markalarını saymakla başladı ve makine mühendisi olmamı kaçınılmaz kıldı. Artık uzun yıllardır takip ettiğim Otopark.com ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu